Županijski sud u Dubrovniku donio odluku o trojici izgrednika iz St. Etiennea

Trojica mladića iz Dubrovnika našla su se pred Županijskim sudom u tom gradu zbog sudjelovanja u neredima na staidonu u Saint Etienneu za vrijeme utakmice Hrvatska-Češka koja je prekinuta u 85. minuti.

Županijski sud

Tužiteljstvo je za trojicu mladića tražilo da im se odredi istražni zatvor, kao što je to učinjeno za osumnjičene huligane u Šibeniku i Splitu, ali sudac Županijskog suda u Dubrovniku odbio je napraviti takvu odluku.

Trojica mladića iz Dubrovnika imaju 32 godine, 29 godina i 22 godine. Prema prijavi francuske policije oni su podržavali skupinu od 20ak osoba koje su sa tribina na igralište bacali baklje i topovski udar, a sudac utakmice odlučio je prekinuti utakmicu na kratko, a zaista je malo falilo da sudac požalje igrače u svlačionicu.

Bet365 banner 300x250

“Svojim aktivnim sudjelovanjem i naguravanjem podržavali su i skupinu koja je fizički napadala ostale navijače, zbog čega je utakmica prekinuta”, objašnjavaju iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Tužiteljstvo smatra da za ove tri osobe treba odrediti istražni zatvor, da u nastavku kaznenog procesa ne bi utjecali na svjedoke ili čak napravili nered na nekom drugom sportskom događaju, ali sudac Županijskog suda odbio je to napraviti.

“Žalit ćemo se na ovu odluku suda”, najavljuju iz tužiteljstva.

Trenutno broj procesuiranih izgrednika sa utakmice iz St. Etiennea iznosi devet, a četvorica su pritvorena u Splitu, jedan u Osijeku, jedan u Šibeniku.

Svi oni se terete za izazivanje nereda za što zakon predviđa kaznu od šest mjeseci pa sve do pet godina.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)