Austrija

Austrija je jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja u ovim kvalifikacijama. Austrijanci su suvereno osvojili skupinu G i to ispred Švedske i Rusije, a u skupini su još bile Crna Gora, Lihtenštajn i Moldavija. Austrija je završila vodeća sa nevjerojatnih 9 pobjeda i 1 remijem u 10 susreta. Zanimljivo je da su tek u prvom susretu Austrijanci remizirali, a nakon toga nanizali 9 pobjeda i posve zasluženo otišli na EURO. U grupnoj fazi na EURU nalaze se u skupini F sa Portugalom, Islandom i Mađarskom.

Austrija – sastav

Austrija na EURU

Za Austriju će ovo biti drugi nastup na Europskim prvenstvima, ali tek prvi kojeg su izborili. U svom debitantskom nastupu bili su domaćini Europskog prvenstva zajedno sa Švicarskom. Na tom jedinom EURU na kojem su nastupili 2008. godine ispali su u grupnoj fazi natjecanja, a osvojili su tek 1 bod remiziravši sa Poljskom.

U svom drugom nastupu očekivanja su im znatno veća zbog odličnih utakmica u kvalifikacijama.

Austrija – najbitniji podaci

U Austriji nogomet nije sport broj jedan, a njegova popularnost je u velikom porastu nakon što su organizirali EURO 2008. godine, ali i tijekom posljednje dvije godine kada reprezentacija bilježi sjajne rezultate. Austrija je tijekom povijesti imala vrlo dobrih igrača, a možda dvojica najboljih su Andreas Herzog koji je za reprezentaciju skupio rekordna 103 nastupa i Anton Polster koji je najbolji strijelac u povijesti sa 44 pogotka.

[su_bet_at_home_o_la_la]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[/su_bet_at_home_o_la_la]

Austrija – sastav

Izbornik: Marcel Koller

Marcel Koller je rođen 11.11.1960. godine u Zurichu, a svoju igračku karijeru u potpunosti je proveo u Grasshoppersu za koji je nastupi čak 428 puta. Nakon igračke karijere trenerskim poslom počeo je u FC Wil, pa nastavio u St. Gallenu i Grasshoppersu. Nakon toga preselio je u Njemačku gdje je vodio Koln i Bochum da bi 2011. preuzeo reprezentaciju Austrije. Do sada je Austriju vodio u 37 susreta, a upisao je 20 pobjeda, 7 remija i 10 poraza. Pod njegovim vodstvom Austrija je doživjela potpuni preporod i mogla bi biti jedno od najugodnijih iznenađenja u Francuskoj.

Kapetan reprezentacije: Christian Fuchs (Leicester City)

Najveća zvijezda: David Alaba (Bayern Munchen)

Austrija je jedno od najugodnijih iznenađenja Europskih kvalifikacija i to ponajviše zbog nogometa kojeg igraju. Ova reprezentacija je spoj vrlo darovitih mladih igrača od kojih većina igra u Bundesligi. Dugo Austrije nije bilo na velikim natjecanjima, ali sada se svi slažu da neće biti samo prolaznici već da imaju sjajne šanse da iz drugog plana stignu vrlo daleko. Prolazak skupine ne bi trebao biti upitan, a mnogi smatraju da mogu ugroziti čak i Portugal. Na vratima reprezentacije je Almer koji brani u Austriji Beč, a radi se o solidnom vrataru. Obranu čine Klein, Prödl, Dragović i Fuchs. Dok s klupe svoju priliku čeka Wimmer iz Tottenhama. Posebno u toj obrani se ističu Dragović kojeg žele ponajbolji europski klubovi i Fuchs koji je senzacionalni prvak sa Leicesterom. U veznom redu trojica u sredini su Alaba, Baumgartlinger i malo istureniji Junuzović. Dakako najvažniji je igrač ove momčadi jedan od najmodernijih igrača današnjice David Alaba. Na krilnim pozicijama nalaze se Harnik i igrač od kojeg se očekuje da radi razliku Marko Arnautović, dok j u vrhu napada Janko. U svakom pogledu dobro izbalansirana momčad koja će svima predstavljati veliki izazov.

U prolazak skupine nitko ne sumnja, pa je logičnije za kladiti se da će osvojiti skupinu na što je vrlo dobbar koeficijent.