Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Češka

Češka je svoj plasman na EURO izborila osvajanjem skupine A, gdje su iza sebe ostavili Island, Tursku i Nizozemsku. U kvalifikacijama je Češka uspjela u posljednjim kolima prestići Island i završiti na prvoj poziciji u skupini koja je donijela puno iznenađenja. Na EURU u Francuskoj Češka se nalazi u vrlo teškoj skupini sa Španjolskom, Hrvatskom i dobrim poznanicima iz kvalifikacija Turskom.

Češka sastav

Češka na EURU

Za Češku će ovo biti čak 6. nastup na EURU nakon osamostaljenja 1992. godine. To znači da je Češka do sada nije propustila ni jedno Europsko prvenstvo na kojem je mogla sudjelovati. Najveći uspjeh ipak ostaje s prvog EURA (1996.) gdje je Češka stigla do finala u kojem je bolja bila Njemačka. 2004. godine stigli su do polufinala, gdje je bolja bila reprezentacija Grčke koja je i osvojila naslov. Grupnu fazu prošli su i 2012. godine kada su zaustavljeni u četvrtfinalu od Portugala. Dva nešto slabija nastupa imali su 2000. i 2008. godine kada su ispali u grupnoj fazi

[su_euro_soccer_bonus]

Češka – najbitniji podaci

Češku reprezentaciju u domovini nazivaju Narodny Tim u prijevodu nacionalni tim. Češka je imala puno uspjeha na Europskim prvenstvima, a u sklopu bivše države Čehoslovačke osvojili su ovo natjecanje 1976. godine kada se EURO održavao u Jugoslaviji. Igrač s najviše nastupa za Češku je legendarni veznjak momčadi Karel Poborsky koji je skupio 118 nastupa, a bio je kapetan momčadi koja je stigla do finala 1996. godine. Najbolji strijelac reprezentacije u povijesti je Jan Koller sa 55 pogodaka.

Češka – sastav

Izbornik: Pavel Vrba

Izbornik Češke Pavel Vrba je rođen 6.12.1963. godine, a reprezentaciju je preuzeo 2014. godine. U trenerskoj karijeri najviše uspjeha je imao vodeći MSK Žilinu i Victoriu Plzen. Sa slovačkom momčadi osvojio je kup i superkup, dok je sa Victoriom osvojio dva prvenstva, te po jedan kup i superkup, nakon čega je preuzeo Češku. Na klupi Češke proveo je 10 susreta, a ima 7 pobjeda, 1 remi i 2 poraza.

Kapetan reprezentacije: Tomas Rosicky (Arsenal)

Najveća zvijezda: Petr Čech (Arsenal)

Češka je na EURU u vrlo teškoj skupini, pa iako se radi o vrlo dobroj reprezentaciji veliki broj stručnjaka ne daje im prevelike šanse za prolazak skupine. Ipak iako ova reprezentacija trenutno nema velikih zvijezda kao na prijašnji Europskim prvenstvima ova momčad je vrlo organizirana i igra dobar nogomet. Na vratima je njihov najbolji prvotimac i najzvučniji igrač Petr Čech koji ima iza sebe sjajnu sezonu u Arsenalu. U obrani na centralnom veznom igraju Suchy i Kadlec koji su vrlo dobri igrači. Sigurno mjesto je još ono na desnom beku gdje igra Theodor Gebre Selassie, dok je upitna pozicija lijevog beka. U veznom redu najvažniji je dvojac Sparte Prag Dočkal i Šural. Njih dvojica trebali bi biti zaduženi za kreaciju, dok će iza njih biti Pavelka i Darida koji imaju nešto defanzivnije uloge. U napadu će najvjerojatnije zaigrati stasiti Necid koji igra u Bursasporu. Napomenimo kako se u kadru nalaze i iskusni Plašil i Rosicky, ali oni nisu starteri u ovoj momčadi.

Oznake: