Turska

Turska se na EURO 2016 plasirala u vrlo napetoj završnici kada su u posljednjem susretu uspjeli postići pogodak kojim su postali najbolja trećeplasirana reprezentacija u kvalifikacijama čime su zaslužili direktan plasman. U skupini su bili vrlo loši na početku, ali kada je Fatih Terim sjeo na klupu Turska je doživjela preporod. U skupini su završili iza Češke i Islanda, a ispred Nizozemske. U Francuskoj se nalaze u skupini D sa Španjolskom, Hrvatskom i Češkom s kojom su igrali u kvalifikacijama.

Turska-sastav

Turska na EURU 2016

Turska će po četvrti puta biti na EURU, do sada su nastupili 1996., 2000. i 2008. godine. U prvom nastupu 1996. godine nisu uspjeli proći skupinu i ostali su bez boda, dok su 2000. prošli skupinu, ali ispali su u četvrtfinalu od Portugala. U svom posljednjem nastupu ostvarili su najveći uspjeh kada su izgubili u polufinalu od Njemačke, a na putu do tamo su izvodili čudesne preokrete. Najveći je bio protiv Hrvatske, a na klupi je naravno sjedio današnji izbornik Fatih Terim.

Turska – najbitniji podaci

Najbolji strijelac u povijesti Turske reprezentacije je proslavljeni napadač Hakan Sukur sa 51 pogotkom, dok je igrač s najviše nastupa, također legendarni turski vratar Rustu Recber sa 119 nastupa. Nadimak momčadi je Turko ili kako ih još nazivaju Ay-Yildizlilar.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Turska – sastav

Izbornik: Fatih Terim

Fatih Terim rođen je 14.9.1953. godine i vjerojatno je najbolji turski nogometni trener. Ovo mu je treći puta da vodi Tursku, a s njom je ostvario gotovo sve najveće uspjehe. Posljednji puta bio je na klupi na posljednjem EURU na kojem je Turska nastupila 2008. godine. Osim Turske u čak je tri navrata vodio i Galatasaray. Osim toga vodio je i talijanske klubove Fiorentinu i Milan. Sve ukupno Tursku je vodio u 38 susreta, a pritom ima 18 pobjeda, 10 remija i 10 poraza.

Kapetan reprezentacije: Arda Turan (Barcelona)

Najveća zvijezda: Arda Turan (Barcelona)

Turska je u velikom uzletu od kako je na klupu sjeo Fatih Terim. Ova reprezentacija uvijek sjajno reagira kada je u euforiji, a u Turskoj je stanje blizu takvog. Ukoliko dobro krenu u turnir mogli bi biti vrlo opasni, jer u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih igrača, ali moguć je i suprotan rasplet. Na vratarskoj poziciji Turska ima problem, jer prvog vratara Volkana Demirela nema zbog nesporazuma sa savezom, pa će braniti Volkan Demirel koji ipak nije taj rang. U obrani imaju velikih problema na stoperskoj poziciji, gdje uopće ne igraju igrači koji su klasični stoperi. Obrana Turske bi trebala izgledati ovako: Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta i Caner Erkin. U veznom redu povučeniji bi trebali biti Mehmet Topal i Selçuk İnan, dok ispred njih Arda Turan, Özyakup i Çalhanoğlu, dok je u napadu Cenk Tosun. Najveća snaga ove momčadi je u veznom redu u kojem je Arda koji nema dobru klupsku sezonu i Çalhanoğlu čiji prekidi su vjerojatni jedni od najboljih na cijelom Svijetu.  Pažnju treba obratiti i na Özyakupa koji ima strašnu sezonu iza sebe i žele ga brojni veliki klubovi. Sa klupe priliku čekaju Gokhan Tore, Burak i Ozan Tufan koji su sve redom sjajni igrači.

Turska je u vrlo jakoj skupini i prolazak dalje otvorio bi im vrata, ali to neće biti lagano. Za prolazak skupine koeficijent je:

Turska prolazi skupinu

Ukoliko vjerujete da Turska osvaja naslov:

Turska osvaja naslov

Oznake: