Parc des Princes

Parc des Princes je stadion koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Pariza u istoimenom parku. Stadion Parc des Princes je dom nogometnog kluba PSG koji je aktualni prvak Francuske, te u ovom trenutku daleko najbolja momčad lige. Na ovom stadionu tijekom povijesti su se igrale nogometne utakmice, ali i ragbi utakmice, te održavali razni drugi događaji, najčešće glazbeni koncerti.

Parc des Princes

Parc des Princes je izgrađen 1897. godine puno prije nego je osnovan nogometni klub PSG. Stadion je renoviran u dva navrata 1932. i 1972. godine, a neke manje nadogradnje napravljene su i za ovaj EURO. Ipak veliko renoviranje stadiona najavljuju bogati vlasnici PSG-a koji puno ulažu u sam klub, a sljedeći na redu je stadion.

Kapacitet Parc des Princes u ovom trenutku je 48,712 gledatelja, a taj kapacitet će biti vrlo brzo povećan. Ovaj stadion je do izgradnje Stade Francea bio nacionalni stadion kako za nogometnu reprezentaciju tako i za ragbi reprezentaciju. Na ovom stadionu su se igrale brojne utakmice, pa je tako stadion do sada ugostio 2 finalna susreta EURA, zatim 3 finala Lige prvaka, 2 finala UEFA Cupa, 33 finala Francuskog kupa, 3 finala Liga kupa i još mnoge druge. Osim nogometa ovdje se odvijalo prvenstvo u biciklizmu, a čak 54 puta je ovdje završavala poznata utrka Tour de France.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Osim sportskih događaja Parc des Princes je bio domaćin brojnih koncerata, pa su tako ovdje među ostalim nastupali:  Michael Jackson, the Rolling Stones, Johnny Hallyday, U2, Metallica i dr.

Na stadionu je postavljena prirodna trava, a veličina terena je 105 X 68 metara. Na ovom stadionu će se u grupnoj fazi EURA odigrati sljedeći susreti:

12/06/16: Turska – Hrvatska
15/06/16: Rumunjska – Švicarska
18/06/16: Portugal – Austrija
21/06/16: Sjeverna Irska – Njemačka

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]