Matmut Atlantique

Nouveau Stade de Bordeaux ili kako je po sponzoru nazvan Matmut Atlantique je potpuno novi stadion koji se nalazi u gradu Bordeauxu, a izgrađen je upravo za ovo Europsko prvenstvo. Gradnja je započela 2013. godine, a stadion je dovršen u travnju 2015. godine, a otvoren u svibnju iste godine. Matmut Atlantique je vrlo zanimljiv stadion kada se pogleda njegov dizajn za koji je zaslužan arhitekt Herzog & de Meuron.

Matmut Atlantique

Matmut Atlantique stadion vrlo je moderan stadion čija je izgradnja stajala 168 milijuna eura. Odmah nakon izgradnje pravo na ime preuzela je kompanija koja isplaćuje veliki novac kako bi ovaj novi stadion nosio njihovo ime. Kapacitet stadiona je 42,115 gledatelja, a na stadionu je u godini dana već odigrano jedno veliko natjecanje, a radi se o polufinalu ragbi lige.

Francuska nogometna reprezentacija stadion Matmut Atlantique otvorila je 2015. godine prijateljskim susretom protiv Srbije u kojem su Francuzi slavili sa 2:1. Na samom stadionu položena je hibridna trava poznatija kao AirFibr trava.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Na ovom stadionu u budućnosti će nastupati nogometni klub Bordeaux koji se natječe u prvoj Francuskoj ligi, a ovaj stadion zasigurno će im pomoći da u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate.

Za vrijeme EURA na ovom stadionu će se odigrati nekoliko susreta, a trenutno su poznati oni iz grupne faze natjecanja. To su sljedeći susreti:

11/06/16: Wales – Slovačka
14/06/16: Austrija – Mađarska
18/06/16: Belgija – Irska
21/06/16: Hrvatska – Španjolska

Ostavite svoj komentar..

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)