Parc Olympique Lyonnais

Parc Olympique Lyonnais je stadion koji se nalazi u Francuskom gradu Lyonu, a još se naziva i stadion svjetlosti (Stade des Lumières). Stadion Parc Olympique Lyonnais je dom nogometnog kluba Olympique Lyon koji je višestruki prvak Francuske. Ovaj stadion je izgrađen kao zamjena za bivši stadion Stade de Gerland.

Parc Olympique Lyonnais

Stadion Parc Olympique Lyonnais otvoren je u siječnju 2016. kada je Lyon na svom novom stadionu ugostio Troyes i svladao ih sa 4:1. Sam stadion bio je zamisao predsjednika Lyona  Jean-Michel Aulasa koji je želio klubu osigurati stadion za 60,000 gledatelja, ali i sa svim popratnim sadržajem, od trening centra, šoping centra, hotela i poslovnih prostora.

Stadion osim što ima puno veći kapacitet koji sada iznosi točno 59,286 gledatelja ima puno bolji komfor, pa tako ima lože za čak 105 gledatelja. Sam travnjak je veličine 105 x 68 metara, a njemu se nalazi hibridna trava poznatija kao AirFibr. Izgradnja samog stadiona je stajala 415 milijuna eura, a građen je upravo za ovo Europsko prvenstvo, a biti će domaćin SP za žene koje se 2019. godine igra u Francuskoj.

Euro Soccer BONUS

Na Parc Olympique Lyonnais će se na ovom prvenstvu u grupnoj fazi natjecanja igrati sljedeći susreti:

13/06/16: Belgija – Italija
16/06/16: Ukrajina – Sjeverna Irska
19/06/16: Rumunjska – Albanija
22/06/16: Mađarska – Portugal

Ostavite svoj komentar..

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)