Dobrodošli na Svijet Kladjenja Forum

Postanite član Svijet Kladjenja foruma, najveće kladioničarske zajednice na ovim prostorima, kako bi mogli potpuno besplatno pristupiti analizama utakmica, kvalitetnim informacijama, greškama kladionica te sudjelovati u raspravama.

Specijalne oklade

Mjesto za sve zanimljive kratkoročne specijalne oklade, koje se ne mogu svrstati pod dugoročne oklade...

 • Posts

  • Šta fali kartonima? Ajde objasni zašto je 1x2, tj. "normalno klađenje" bolje od kartona?
  • Nebi bilo loše napravit podforum za klađenje na kartone... jer 90% parova i analiza ovdje su kartoni...pa jel nema ništa drugo za klađenje osim kartona... ne kužim...da bi pročito 2 rečenice koje nemaju veze sa kartonima moram čitat 10 minuta i 2 stranice prelistat...a ima ljudi koji igraju "normalne" parove a ne kartone... mogu onda i loto igrat ako ču kartone igrat... sigurnije je igrat ono bacanje novčića na početku tekme nego kartone
  • Poštujem parove ali kako ovdje izračunat valute, zato ti nudim primjer valute beta za buduće postavljanje.... Value Bet Šta je Value Bet? Value bet bi se najjednostavnije mogla predstaviti opklada pri određenoj kvoti koju vredi odigrati, po ponuđenim uslovima. Ne treba imati zabludu da je Value Bet UVEK povezan sa većim kvotama, kako većina smatra. Naime, evo o čemu se radi:
   Ukoliko Vam je ponuđena kvota 1,60 na neki događaj, kladionice smatraju da je verovatnoća da se taj događaj desi 1/1.60 = 0,625 * 100% = 62,5%.
   Ukoliko Vi smatrate da je verovatnoća na ovaj događaj veća od ponuđene (na osnovu različitih informacija – npr. forma igrača, značaj meča, izostanci i slično), i ona po Vama iznosi 70%, to bi značilo da ta kvota po Vama treba da bude 1/1.7 = 0,428 * 100% = 1,428
   Pošto je Vaša procenjena kvota manja od one koja je postavljena, po Vama je to value bet. Da li je to stvarno value bet, zavisi od mnogo faktora, a pre svega kolika je vaša sposobnost da realno procenite ovu situaciju.
   Kvote i margine kladionica
   Kao primer za uočavanje kako odrediti margine kladionica, može se videti na kvotama meča jedne online kladionice između Chelsea i Wolverhamptona. Uzećemo, primera radi samo ponuđene kvote na konačan ishod ovog meča (1,X,2) i one iznose 1-1,10; X-8.54; 2-24,15; Prema ovome se ukazuje na sledeće:
   Pobeda Chelsea: 100/1,10 = 90,90%
   Nerešen ishod: 100/8,54 = 11,71%
   Pobeda Wolvesa: 100/24.15 = 4,14%
   Zbir iznosa ovih procenata daju ukupnu verovatnoću od: 106,75%. Pitate se kako je moguće da je taj iznos preko 100%? Upravo vrednost koja postoji preko cifre od 100% predstavlja profitnu marginu kladionice na određeni susret. U ovom slučaju profitna margina (engl. Bookies overround) iznosi 6,75%. Što znači da kladionica, kao ponuđač, na ovom susretu zarađuje sigurnih 6,75% na svakih 100 uloženih unita, bez obzira kako se susret završio (1,X,2).
   Bitno je napomenuti da se margine razlikuju između različitih parova na ponudi. Margine su obično veće na ‘izvesnijim’ susretima, na koje su kvote ponekad nerealno niske. Stoga, Vama kao igraču je cilj izabrati kladionicu sa malim marginama profita, jer to automatski znači veću kvotu, i Vama potencijalno veći dobitak, za istu svotu uloženog novca.
   Takođe margine se razlikuju od kladionice do kladionice. Po pravilu su niže na online kladionicama (4-15%), nego u lokalnim kladionicama..
  • Zenit-Andrlecht    gg3+  2,00 Zenit u prošloj utakmici imao dosta promašenih šansi, obje ekipe igraju napadacki fudbal. Iz redova Zenita najavlju ofanzivu, obzirom da nisu u takmicarskoj formi smatram da ce biti prilike za protivnika da potigne makar jedan gol, a onda ce Zenit morata jurisati što bi trebalo rezultirati sa mnogo šansi i nadam se golova na obje strane.
  • ove europske se uvijek cuvam danas cu odigrat par velikih koeficijenata koji su po meni value   fiorentina-mgladbach f2 4.8  tottenham race to 9 corner  3.0  sahtar-celta crveni karton da 3.6  ajax.legia over 4.5 goals 6.5 /over 3.5 3.25 
 • Teme