Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Celtic strategy


Celt

Recommended Posts

Ovde ću podeliti svoje metode kako pronaći value bet, odnosno moju strategiju kladjenja. Pre svega, moram reći da isključivo igram singl opklade, eventualno jednom mesečno listić sa dve ili najviše tri opklade. Takodje proverena stvar kod iskusnih kladioničara je da ćete imati veće šanse za uspeh ako detaljno pratite jedno ili samo nekoliko takmičenja tokom sezone, nego li da svakodnevno jurite "slamku spasa". Iako verujem da i to znate, za početak ne može škoditi detaljno objašnjenje azijskog hendikepa koje može biti nekome od koristi.

 

TABELARNO PRIKAZANI ISHODI AZIJSKOG HENDIKEPA

 

AH (0) ili DNB (Draw No Bet)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu. Ako je ishod nerešen vraća vam se ulog. U pojedinim kladionicama AH 0 je označen i kao Winner (W) ili DNB (Draw No Bet).

 

AH (+0.25) ili AH (0,+0.5)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu. Ako je nerešeno onda se sav ulog deli na dva dela – pola uloga se isplacuje kao dobitak, a pola uloga kao koeficijent 1 i taj ulog se vraca.

 

AH (+0.50)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno.

 

AH (+0.75) ili AH (+0.5, +1)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno. Ako izgubi sa jednim golom razlike vraća vam se pola uloga.

 

AH (+1)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno. Ako izgubi sa jednim golom razlike vraća vam se ulog.

 

AH (+1.25)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno. Ako izgubi sa jednim golom razlike, ukupan iznos uloga se deli na pola – pola uloga se isplaćuje kao dobitak, druga polovina uloga se vraća.

 

AH (+1.5)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno ili izgubi sa jednim golom razlike.

 

AH (+1.75)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno ili izgubi sa jednim golom razlike. Ako izgubi sa dva gola razlike vraća vam se pola uloga.

 

AH (+2)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno ili izgubi sa jednim golom razlike. Ako izgubi sa dva gola razlike vraca vam se kompletan ulog.

 

AH (+2.25)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno ili izgubi sa jednim golom razlike. Ako izgubi sa dva gola razlike ulog se deli na pola – pola uloga je dobitak,druga polovina uloga se vraca.

 

AH (+2.5)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu ili odigra nerešeno ili izgubi sa jednim ili dva gola razlike.

 

AH (-0.25) ili AH (0,-0.5)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa jednim ili više golova razlike. Ako je nerešen ishod gubite pola uloga.

 

AH (-0.5)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu.

 

AH (-0.75)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa dva ili više golova razlike. Ako pobedi samo sa jednim golom razlike uplata se deli na pola – pola uloga je Dobitak, druga polovina uloga se vraca.

 

AH (-1)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa dva ili više golova razlike. Ako dobije samo sa jednim golom razlike kompletan iznos uloga vam se vraća.

 

AH (-1.25)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa dva ili više golova razlike. Ako dobije samo sa jednim golom razlike vraća vam se pola uloga.

 

AH (-1.50)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa dva ili više golova razlike.

 

AH (-1.75)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa tri ili više golova razlike. Ako pobedi sa dva gola ulog se deli na pola – pola uloga je Dobitak, druga polovina uloga se vraća.

 

AH (-2)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa tri ili vise golova razlike. Ako pobede sa dva gola kompletan iznos uloga se vraća.

 

AH (-2.25)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa tri ili više golova razlike. Ako pobedi sa dva gola razlike gubite pola uloga.

 

AH (-2.50)

Dobitak je ako ekipa dobije utakmicu sa tri ili više golova razlike.

Link to comment
Share on other sites

Na redu su metode, stavke ili kriteriji koje čekiram i kroz koje prolazim pre odredjivanja value-a i pre stavljanja opklade. Ukoliko ste bar jedan sat dnevno i 5 dana tjedno aktivni na internetu, onda možete bez problema da "pokrijete" jedno takmičenje (ligu) sa svim informacija koje su vam potrebno korisne pre odredjivanja fair kvote. Evo šta ukratko preporučujem za kladioničare koji se klade na nogometne dogadjaje.

 

TABELARNO PRIKAZANE PRE-BET STAVKE 

 

Statistika - pogled na tabelu, učinak doma/vani, zbroj golova, medjusobni susreti u poslednje vreme. Izvor: http://int.soccerway.com/http://corner-stats.com/

 
Timske vesti - povrede, suspenzije, povratak igraca. Izvor: zvanicni klupski sajtovji, lokalni sportski portali i servisi (tokom godina sam skupio preko 200 linkova za skoro svako nogometno takmičenje na svetu).
 
Važnost utakmice - motivacija klubova, lokalni derbiji. Izvor: tabela, i http://en.wikipedia....tball_rivalries
 
Reportaže sa poslednjih utakmica - stvaran performans klubova može da bude kontra rezultatu. Izvor: tipsteri koji prate samo odredjene lige lako ce pronaci statistiku, tv highlights ili izveštaj sa poslednje utakmice što može da bude veoma bitno za svaku narednu utakmicu.
 
Vremenske (ne)prilike - loše vreme može bitno uticati na utakmice koje se igraju na ispod-prosečnim stadionima (u manje atraktivnim ligama). Izvor: http://www.myweather...m/Football.aspx
 
Razdaljina - velike kilometraže, promena vremenskih zona i klime, su najprimetnije u Americi i Rusiji, kao i ponekad u medjunarodnim klupskim natjecanjima. Izvor: http://www.freemapto...-it-between.htm
 
Vrsta podloge - postoji razlika izmedju prirodnih i veštačkih terena, pa treba imati i to u vidu jer sintetička podloga ponekad ume da bude nezgodna za gostujuće timove. Izvor: ovo su samo neki od klubova koji imaju tu malu domaćinsku prednost http://www.stadiumguide.com/figures-and-statistics/lists/stadiums-with-artificial-turf/
 
Nadmorska visina - u južno-američkim takmičenjima imamo klubove koji igraju na preko 3000m sto često bude pogubno za goste. 
 
Učinak trenera - h2h rekord trenera protiv protivničkog trenera ili protivničke ekipe zna da bude zanimljiv ponekad.
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Ajde malo da malo osvežim ovu temu sa nekim metodama koje verujem da većina koristi u kladjenju na fudbalske mečeve... 

 

- ako je moja ekipa favorit: 

1) win  + 1st to 5 corners

2) win AH (1,5 ili 2) + 1st to 5 corners -> ako cenim da će biti ubedljiva pobeda, i ako ima race to corners u ponudi.

   

- ako je moja ekipa blagi favorit ili čak autsajder:

1) win either half -> ako cenim da će biti dosta golova u toj tekmi.

2) dnb ili AH(0) -> ako cenim da neće biti dosta golova u toj tekmi.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Ok, ajde malo da pojasnim moje vidjenje u vezi ovde popularne igre "kartoni". Pre svega, pažnju obratiti na statistiku kako ekipa (po broju faulova, kartona) tako i sudija - i to nije teško jer ima pregršt sajtova za takvu vrstu informacija, da ih ne reklamiram sad. Zatim je logično da će se oštrije igrati kad se susreću dve ekipe iz istog grada ili regije, tako da lokalni derbi često ima više kartona od nekih običnih tekmi. Ko voli ovu vrstu kladjenja zna da su talijanska i španjolska liga najbolje od svih evropskih, a i da u Južnoj Americi temperament lako dolazi do izražaja.

 

Ono što bi preporučio jeste igranje kartona u onim utakmicama gde smatrate da će biti više golova, tj gde se ekipe neće mnogo paziti i gde im "odgovara" 0:0. Takodje bolje je igrati azijske kartone jer u slučaju istog broja imate povrat uloga. Uz detaljnije praćenje statistike može se igrati broj kartona u drugom poluvremenu jer većina sudija ume da progleda kroz prste u prvom delu.

 

TWKKCgl.png

 

Kao i ostali tipovi kladjenja, i ovo traži dobru pripremu, rasudjivanje i brzu reakciju na tržištu.  

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use