Jump to content
Sign in to follow this  
Destructo

Test

Recommended Posts

Ovo je test..

šđžčć

U 46. godini života bivši saborski zastupnik Željko Pavlic odlazi u mirovinu. Bivši prosvjetni radnik iz Svete Marije u Međimurju, čelnik Međimurskog demokratskog saveza, to je pravo osigurao nakon tri uzastopna saborska mandata i ukupno 18 godina i 4 mjeseca staža, što znači da će uskoro prijeći u malobrojnu kategoriju sretnih i imućnih umirovljenika koji će svakog mjeseca primati više od 9000 kuna.

- Nakon umirovljenja i dalje ću se baviti politikom, no kako je hrvatska politička scena svedena na velike stranke, mislim se vratiti u prosvjetu. U tom ću slučaju morati zamrznuti mirovinu, jer umirovljenici ne mogu aktivno raditi.

Pavlic, načelno, još pola godine ima pravo primati puni iznos saborske plaće te drugih pola godine još polovicu plaće. On kaže da to pravo neće koristiti.

- Biram mirovinu. Uskoro ću se javiti na Mirovinski zavod, a ostalo će srediti saborske službe. Na pitanje što misli o saborskim mirovinama, Pavlic iskreno kaže:

- To je privilegija koju u budućnosti treba ukinuti, ali zakon je takav kakav jest i ja sam iskoristio tu mogućnost, kaže Pavlic.

[glow=red,2,300]

SABORNICI U MIROVINU MOGU VEĆ SA 45 GODINA[/glow]

[move]Od ove godine muškarci za mirovinu moraju navršiti 65 godina života i steći 40 godina staža. Žene moraju navršiti 60 godina,[/move]

uz 35 godina staža. Međutim, za saborske zastupnike vrijede liberalnija pravila. Ako su odradili tri mandata (po četiri godine), zastupnici, teoretski, mogu u mirovinu ako imaju i još 15 godina staža, bez obzira na starost. To znači da mogu u mirovinu već sa 45 godina. Ako su odradili pola mandata i jedan dan, moraju imati 55 godina i 20 godina staža.

VESNI ŠKARE-OŽBOLT I DALJE PLAĆA IZ SABORA :'(

Hrvatski dužnosnici, saborski zastupnici, ministri, pomoćnici ministara i svi koji ulaze u kategoriju državnih dužnosnika primaju plaću još godinu dana nakon isteka mandata. Prvih šest mjeseci primaju punu plaću, a drugih šest polovicu. Takvu privilegiju, između ostalih, imaju bivši zastupnici Vesna Škare Ožbolt, Slaven Letica...

[shadow=red,left]

PROSJEČNA HRVATSKA MIROVINA: 1.900 kuna

PROSJEČNA SABORSKA MIROVINA: 9.000 kuna

STAŽ NUŽAN ZA MIROVINU: 40 godina

STAŽ ZA SABORSKU MIROVINU: 2 godine i dan[/shadow]

:);):D ;D >:( :( :o 8) ??? ::):P :-[ :-X :-\ :-* :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registrirajte se ili se prijavite kako bi ostavili komentar

Morate biti član foruma kako bi mogli ostaviti komentar

Kreirajte korisnički račun

Registrirajte se

Registracija novog računa

Prijava

Već imate korisnički račun? Prijavite se.

Prijavite se
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Danas počinje turnir četvrte kategorije u Češkoj Ostravi,gdje nastupaju skoro svi najbolji parovi svijeta.Nadam se da će biti dobrih parova i koef.,pa da krenem pisati neke parove. Još nisu izašli koef. za kvale M/Ž
  • Evo jedan, po meni, odličan prijedlog vrijedan rizika gdje je koeficijent čak 11,00! Ovu okladu, koja je definitivno valuebet daje bet at home koji daje i 50% bonusa do 111€ pa preporučujem svima da isti i iskoriste, jer realno za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva svi ćemo pratiti sport te uplaćivati oklade, pa zašto nemati 50% veću banku kada se može.  Za početak, ovo je oklada koju sam odigrao za utakmicu Rusija - Egipat. Spomenut ću još jednom da me je bet at home ugodno iznenadio razradama i specijalnim okladama koje imaju za Svjetsko nogometno prvenstvo te preporučujem da svakako pogledate.  Ovo u ponudi možete naći pod utakmice - specijal.  Danska - Australija  Pređimo odmah na stvar jer se sigurno pitate o ćemu se radi. bet at home u ponudi ima jako zanimljivu razradu za koju definitivno daju preveliki koeficijent. Možete se kladiti što će se prvo desiti u prvom poluvremenu te imate ponuđene četiri opcije: Koeficijent da će se prvo desiti poluvrijeme jest čak 11,00. Isto podrazumjeva da u prvo poluvremenu neće biti golova, kartona niti izmjena. Zašto mislim da je to preveliki koeficijent? Pogledajmo koliko su koeficijenti na pojedinačne oklade za navedene događaje.
   Dakle, ukupni tečaj za to da prvo poluvrijeme neće biti golova i kartona je 6,56. Ako uzmemo u obzir koliko često se izmjene rade u prvom poluvremenu (te da je na to koeficijent 12,00 što dovoljno govori koliko je isto i vjerojatno) te ako to vrednujemo sa npr. koeficijentom 1,10 dobivamo ukupni tečaj od 7,22. bet at home pak daje čak 11,00 što je vrijedno nekog sitnog uloga.  Zamislite situaciju, koja se često i događa a to je da je npr. 30ta minuta utakmice i da je rezultat 0:0 i da kartona još nije bilo na utakmici. Na 15 minuta smo od pogođenog koeficijenta 11,00 u tom slučaju. Hoće li ova oklada uvijek proći? Naravno da ne, ali isto tako mislim da će proći češće nego jednom od 11 puta Naravno, ne preporučujem ovu okladu na utakmicama gdje se očekuju golijade ili kartonijade, međutim na utakmicama gdje igraju korektnije momčadi i gdje se očekuje 2-3 kartona, te gdje je koeficijent na under 1,50 ili manji vidim ovaj tip oklade kao valuebet.  Ako uleti dobitak mi je 1.500€, na poprilično mali ulog ali budući da sam već jednu ovu okladu pogodio, neću biti razočaran ako ista oklada i ne prođe.  Preporučujem da ovaj tip oklade stavite za određene utakmice, barem sa par €. Gledanje utakmice će vam sigurno učiniti zanimljvijim, a mislim da ćete se ugodno iznenaditi kada nešto i prođe a vjerujem da će u grupnoj fazi biti barem 2-3 utakmice, koje nije teško identificirati kada se eliminiraju one gdje bi trebalo biti veći broj golova, koje imaju veliku šansu da se navedeno i desi. 
  • Mozda bi Brych mogao suditi s obzirom da nije dobio nijednu utakmicu. Ako ne on,onda je Cakir zasigurno 2.izbor.
 • Bet365

 • Teme

×

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use