Jump to content

  •  

Photo

16.04.2008. Srijeda (Ostale lige)


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Goksim

Goksim

    Iskusni član

  • Administrators
  • 6043 posts

Posted 15 April 2008 - 20:51h

Groningen - Ajax

Situacija u Nizozemskoj Eredivisie se je kolo prije kraja potpuno zakomplicirala zahvaljujući PSVovim kiksevima u zadnjih par kola. Sve utakmice, predzadnjeg, 32.kola su odigrane izuzev utakmice Groningen-Ajax koja je odgođena zbog manjeg požara kojeg su uzrokovali navijači pred sam početak utakmice. Za Ajax je sa jedne strane i dobro da je utakmica odgođena jer znaju da je PSV doma sa Tweenteom odigrao 1:1, te nije potvrdio naslov prvaka, iako su to gotoov svi očekivali.
Ajaxove šane da osvoji naslov su znatno porasle i do prije nekoliko dana se ni oni nisu nadali tituli, međutim sada imaju solidne šanse, iako i dalje ovise o PSVu.

Posted Image

Kao što je iz tablice i vidljivo Ajax trenutno ima 6 bodova manje od PSVa, međutim ima i utakmicu manje. U srijedu ga opčekuje pomalo nezgodno gostovanje kod Groningena, međutim ukoliko se u obzir uzme motivacija i nekakve druge okolnosti o kojima će poslije biti govora ta utakmica im ne bi smjela biti nekakva prepreka. Ukoliko Ajax pobjedi dolazi na 3 boda zaostatka PSVu kolo prije kraja i onda nas očekuje iznimno zanimljivih 90minuta u kojima će istovremeno Ajax ugostiti Heracles koji je slab u gostima i koji još nije osigurao opstanak u ligi, međutim ima 2 boda više od zone ispadanja i nalazi se na 14.mjestu te je poprilično sigurno da neće ispasti (ukoliko uzmemo u obzir sa kime i gdje igraju konkurenti koji se također bore za opstanak).

Heracles nije niti računao na bodove sa gostovanja kod Ajaxa i normalno da će oni pokušati uzeti bod, međutim smatram da će u glavama njihovih igrača više biti osluškivanje rezultata sa drugih utakmica jer i njima je jasno da je Ajax puno kvalitetniji, a ukoliko pobjedi Groningen nekoliko dana prije Heraclesu dajem minimlane šanse za ikakav uspjeh. PSVu je za potvrdu titule, ukoliko Ajax uzme svih 6 bodova, dovoljan i X, međutim idu na gostovanje Arnheimu kojem fale 3 boda za Europu i koji je dosta uspješan domačin sa skorom 7 5 4 24:18. Arnheim će u toj utakmici ići na sva tri boda jer im bod ništa ne znaci, te, iako PSV do sada ima vrlo pozitivan omjer sa Arnheimom, nije nemoguće da domačini u ovoj utakmici uzmu tri boda i na taj način pomognu Ajaxu u osvajanju naslova. Pouzdanje je kod PSV-a pomalo poljuljano budući da ih je Fiorentina izbacila iz Cupa UEFA pobjedivši ih u gostima, a i u prvenstvu nisu briljirali zadnjih nekoliko utakmica te će nervoza sigurno biti prisuta jer postoji mogučnost da u zadnjoj utakmici PSV prospe sve što je radio cijele sezone...

Također treba imati na umu i motivaciju koja je kod igrača Ajaxa puno izraženija iz viuše razloga. Kao prvo treba se sjetiti prošle sezone tj. zadnjeg kola u prošloj sezoni kada je PSV izborio naslov zadnjih 15ak minuta prvenstva, te bio prvi zahvaljujući ako se dobro sječam jednom golu tj. imali su isti broj bodova kao i Ajax ali bolju gol razliku zavljaujući zadnjem kolu u kojem su i jedni i drugi igrali utakmicu sa lošijim klubovima od sebe te su se natjecali tko će više zabiti. PSV je bio sretniji te igrače Ajaxa ta rana još boli i čekaju priliku da se osvete igračima PSV-a. Također Ajax u Europi ove sezone nije napravio ništa konkretno te je ispao od Dinama, te im je ovo kakva takva prilika da spse sezonu...

Malo sam se osvrnuo na moguće rasplete do kraja sezone i situaciju u klubovima, no da se vratimo na spomenutu utakmicu.

Groningen je 7.plasirana momčad Eredivise i tamo će i završiti sezonu(99%) budući da imaju 6 bodova manje od Feyenoorda ali i 4 boda više od Rode koja ima samo još jednu utakmicu za odigrati. Feyenoord u zadnjem kolu doma dočekuje Rodu koja je osigurala Europu i teško je očekivati da će Feynoord tu utakmicu izgubiti dok bi  Groningen trebao pobjediti Ajaxa kod kuće i Utrecht na gostovanju.
Groningen kod kuće ima skor 9 2 5 22:17. U zadnjoe vrijeme nisu u najboljoj formi, a ono što je najbitnije u svakoj utakmici jest motivacija koju igrači Groningena neće imati.

Kao što sam već nekoliko puta spomenuo Ajaxu je ovo iznimno važna utakmica dok domačinu ništa ne znači. Ajax ima priliku produžiti san o tituli te će na ovom gostovanju biti bodren od velikog broja svojih navijača koji se zajedno sa igračima nadaju da PSV može kiksati kod Arnheima, dok svi očekuju da će Ajax uknjižiti tri boda.

Koeficijent na pobjedu Ajaxa je i više nego pristojan i mislim da će se Huntelaar i drugštno pobrinuti da upišu tri boda, a najboljem igraču Ajaxa ove sezone to će biti i zadnje gostovanje u Eredivise budući da Huntelaar na kraju sezone odlazi iz Ajaxa te će biti posebno motiviran.

Zadnjih dana smo svjedoci da mnoge ekipe kojim a trebaju bodovi ne uspjevaju pobjediti slabije ekipe (Chelsea - Wigan 1:1 (92')), međutim očekujem da će Ajax ovu utakmicu dobiti, te zato sa večim ulogom idem na pobjedu gosta što je IMO valuebet.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users