Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Lige Petice)


Goksim

Recommended Posts

Real Madrid u problemima zbog brojnih ozljeda

Nedjeljni dvoboj 23. kola španjolske nogometne lige protiv Valladolida na Santiago Bernabeu stadionu Real bi mogao započeti bez osmorice prvotimaca.

Veznjak Guti na jednome od posljednjih treninga uganuo je gležanj i ostat će pod znakom pitanja sve do početka utakmice. Upitan je i nastup Ruuda van Nistelrooya, koji također odlazi na terapije s ozlijeđenim gležnjom, zbog čega je propustio nastup za nizozemsku reprezentaciju u Splitu.

Real Madrid

Isto tako, neizvjesno je hoće li zaigrati Argentinac Fernando Gago. On pak ima problema s istegnućem mišića. Njemačkom treneru Berndu Schusteru definitivno neće biti na raspolaganju ozbiljnije ozlijeđeni Pepe, Metzelder, Heinze i Torres, dok Wesley Sneijder odrađuje kaznu od jedne utakmice neigranja zbog prikupljenih žutih kartona.

Barcelona će na gostovanje kod Seville putovati bez Gianluce Zambrotte i Bojana Krkića. Talijan je ozlijedio mišić desne noge u pobjedi Italije protiv Portugala u Zürichu (3-1), dok Krkić i dalje ima problema s trbušnom infekcijom koja ga je udaljila od reprezentativnog debija protiv Francuske.

Sergiju Agüeru neizvjestan je nastup u Santanderu protiv Racinga. Mladi Argentinac također je ozlijedio gležanj u prošlotjednom remiju protiv Murcije.

Nigerijac Uche Ikechukwu spreman je nastupiti za Getafe protiv Deportiva nakon što se vratio s Kupa nacija, dok Villarrealu na gostovanju kod Murcije neće moći pomoći standardni desni branič Angel.

Espanyol će biti veliki favorit protiv Recreativa na svom Montjuicu obzirom da gosti neće moći računati na Javi Guerrera, Josea Marije Calva i Ersena Martina.

Disciplinska komisija Primere suspendirala je trenera Betisa Paca Chaparra, koji će gostovanje svoje momčadi kod Valencije morati promatrati s tribina. Trener je ružnom gestom uvrijedio suca prošlotjedne utakmice s Deportivom u Sevilli, koju je Betis izgubio 1-0.

Izvor : ezadar (http://www.ezadar.hr/clanak/real-u-problemima-zbog-brojnih-ozljeda-igraca) i  rtl txt 205

Link to comment
Share on other sites

Sprema se čistka u Barceloninoj svlačionici?

PREMA pisanju Marce, u Barceloninoj svlačionici sprema se prava “čistka” ukoliko ne osvoji neki trofej na kraju sezone.

Četvorici igrača na kraju sezone istječe ugovor, Edmilsonu, Lilianu Thuramu, Santiju Ezguerru i Sylvinhu, a Marca piše kako će svi napustiti svlačionicu, kao i trener Frank Rijkaard i dio stručnog osoblja ako Barcelona ne osvoji bar jedan trofej.

Na popisu igrača koji bi mogli napustiti klub spominju se Ronaldinho, Deco, Eidur Gudjohnsen, Giovani Dos Santos, Gianluca Zambrotta i Oleguer.

Madridske novine vide spas Barcelone u osvajanju Kupa kralja, budući da za Realom u Primeri zaostaju osam bodova, a u Ligi prvaka im također ne daju prevelike šanse.

Izvor: Index (http://www.index.hr/sport/clanak/sprema-se-cistka-u-barcinoj-svlacionici/374223.aspx)

Link to comment
Share on other sites

Atletico Madrid

NOGOMETAŠI Intera u utorak na Anfieldu igraju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv aktualnog europskog doprvaka Liverpoola.

Osim vlastitih navijača Inter će imati veliku potporu u liku i djelu madridskog Atletica, odnosno njihovog predsjednika Enriquea Cereza.

"Rafael Benitez je moj prijatelj i jako ga cijenim kao trenera." - rekao je Cerezo.

Novinari Marce su tu rečenicu preveli da Cerezo želi napraviti promjenu na trenerskoj klupi. Sadašnji trener Atletica Javier Aguirre više nije na cijeni i izgleda kako je posljednjih tjedna izgubio mnogo kredita. Kako kod predsjednika kluba, tako i kod navijača.

Naime, u zadnjih šest prvenstvenih utakmica Atletico je doživio čak tri poraza, te je trenutačno na četvrtom mjestu. No, u međuvremenu se dogodilo i ispadanje iz Kupa Kralja, te su poraženi u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Uefe kod Boltona (0:1).

Novinari Marce navode kako je popis želja predsjednika Cereza jako kratak, na njemu stoji samo ime Rafaela Beniteza koji bi, pak, mogao doći u nemilost u svom Liverpoolu ukoliko ne prođe Inter u Ligi prvaka.

Izvor : http://www.index.hr/sport/clanak/atletico-madrid-najveci-navijac-intera-/375034.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Inzaghija bruh udaljio s terena na tri tjedna

NAPADAČ talijanskog Milana Pippo Inzaghi izbivat će s travnjaka nekih dvadesetak dana zbog problema s bruhom.

Inzaghi je propustio nedjeljnu utakmicu Milana protiv Empolija (3:1) u Serie A, a nakon više medicinskih pretraga dijagnosticiran mu je bruh.

Srećom za 34-godišnjeg Pippa i Milan, operacija neće biti potrebna, već će se problem rješavati terapijom, vježbama i naravno odmorom.

Liječnici vjeruju kako je do problema došlo zbog Inzaghgijeve tjelesne nepripremljenosti, budući da je već u ranijem dijelu sezone također pauzirao zbog ozljede gležnja.

Milanov napadač će tako propustiti veliki derbi na Olimpicu protiv Rome za vikend, kao i utakmice protiv Sampdorije, Torina i Atalante, a mogao bi biti spreman za utakmicu 6. travnja protiv Cagliarija.

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

Zalayeta izvan travnjaka do kraja sezone

U SRIJEDU je došla definitivna potvrda: urugvajski nogometaš Marcelo Zalayeta zbog ozljede ligamenata koljena ove sezone više neće igrati.

Križni ligament u lijevom koljenu 29-godišnji je napadač Napolija ozlijedio tijekom domaćeg poraza (2-0) od Rome prošlog vikenda. Dodatne su snimke pokazale da će operativni zahvat biti nužan, tako da će Urugvajac opet moći igrati tek sljedeće sezone.

Zalayeta je u Napoliju na posudbi iz Juventusa. Više je puta izražavao želju za ostankom u gradu podno Vezuva. U Juventusu će, smatraju talijanski mediji, pokušati izvući Napolijeva talentiranoga slovačkog veznjaka-napadača Mareka Hamšika upravo za Zalayetu.

Ova ozljeda svakako je naškodila planovima Napolitanaca, koji su se preko Kupa Uefa namjeravali vratiti na europsku scenu. Trenutačno su na 12. mjestu talijanske ljestvice i za Sampdorijom, koja trenutačno drži posljednju poziciju za Kup Uefa, zaostaju šest bodova.

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

Hector Cuper na klupi Parme

Čelnici talijanskog nogometnog prvoligaša Parme objavili su kako će momčad do konca sezone voditi argentinski stručnjak Hector Cuper

Bivši trener Valencie i milanskog Intera na klupi Parme zamijenit će Domenica Di Carla koji je nakon serije neuspjeha dobio otkaz.

'Dogovorili smo sve detalje ugovora. Ako će sve ići po planu Cuper će sutra biti predstavljen kao novi trener', kazao je predsjednik Parme, Tommaso Ghirardi.

Cuper je 2000. i 2001. godine predvodio Valenciu do dva finala Lige prvaka, a od 2001. do 2003. godine je je bez značajnijih rezultata trenirao Inter. Trenirao je i Real Mallorcu, Betis, Lanus i Huracan.

Parma, osvajač Kupa UEFA 1995. i 1999. godine, ove sezone igra ispod očekivanja i trenutačno zauzima 17. mjesto na ljestvici Serie A sa 25 bodova, koliko ima i Empoli, koji je u zoni ispadanja.

Izvor: tportal

Link to comment
Share on other sites

Wenger: Van Persie će olakšati Adebayoru

ARSENALOV trener Arsene Wenger otkrio je kako će nizozemski napadač Robin van Persie zaigrati u subotnjem dvoboju protiv Middlesbrougha u Premiershipu.

Na gostovanju Arsenala kod Wigana prošlog vikenda, Persie je dobio priliku zaigrati, ali protiv Middlesbrougha bi trebao startati od početka.

"Njegov potpuni povratak je poput potpisa novog igrača. Odigrao je samo osam utakmica od početka ove sezone i postigao pet golova. Može odigrati završni pas, izvrsno puca slobodnjake, opasan je nakon kornera i može zabiti iz svake prigode." - rekao je Wenger.

"Kako smo nedavno izgubili Eduarda, sav pritisak je bio na Adebayoru. Ali sada kada su se Robin i Theo (Walcott) vratili, imamo četiri napadača spremna za igru i to je jako bitno."

Van Persiejevi problemi s ozljedama (koljeno, bedreni mišić) započeli su još u listopadu prošle godine, zbog čega je propustio veći dio ove sezone.

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

Van Nistelrooy out do kraja sezone

Iako su još jučer najavljivao njegov povratak na travnjak, Ruud van Nistelrooy ipak će morati na artroskopiju gležnja desne noge.

S upalama istog dijela noge Nizozemac ima problema već poduže vrijeme i u Real Madridu su napokon odlučili riješeiti ih operativnim zahvatom.

Prema pisanju Marce, 31-godišnji će napadač za oporavak trebati oko mjesec i pol dana, tako da madridskom klubu vjerojatno neće biti od pomoći ove sezone. Trebao bi se, međutim, pojaviti sasvim oporavljen na pripremama nizozemske reprezentacije uoči austrijskog i švicarskog Eura.

U slučaju da njegov oporavak krene brže od očekivanog, u Realovoj su medicinskoj službi procijenili da bi eventualno mogao pomoći u posljednje četiri prvenstvene utakmice (Osasuna, Barcelona, Zaragoza i Levante).

Posljednji je put ubojiti nizozemski centarfor za Real nastupio 24. veljače. Kriza Schusterove momčadi produbila se s njegovim ispadanjem iz kadra.

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Udinese nije dobio licencu za natjecanje u Ligi prvaka i Kupu Uefa

TALIJANSKI prvoligaš Udinese nije dobio licencu za nastup u Ligi prvaka ili Kupu Uefe sljedeće sezone.

Dva kola prije kraja prvenstva momčad Udinesea nalazi se na šestom mjestu koje je vodi u Kup Uefe, a uspije li u ta dva kola dostići i četiri boda zaostatka za Milanom i zamijeniti ga na četvrtom mjestu, smiješi joj se i pretkolo Lige prvaka. Tako to izgleda na ljestvici, ali samome Udineseu to će malo značiti, jer je upravo izgubio utrku za Europom. Klub nije dobio licencu za nastup u europskim kupovima.

Licencu je dobilo 13 klbova iz talijanske Serije A: Atalanta, Fiorentina, Genoa, Inter, Juventus, Lazio, Milan, Napoli, Palermo, Parma, Roma, Sampdoria i Torino. Klubovi koji su ispali iz popisa imaju pravo na žalbu u roku od pet dana.

Osnovni je Udinesov problem rekonstrukcjia stadiona Friuli, pri čemu klupski čelnici ne mogu pronaći zajednički jezik s lokalnim vlastima.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Wenger protiv Sheffielda najavio najmlađu prvu postavu Topnika ikada

WENGER je oduvijek utakmice u Carling cupu koristio kako bi u prvu momčad uvodio mlade igrače koji ne mogu dobiti priliku u premierligaškim i europskim utakmicama. Jučer je najavio da planira otići korak dalje i na teren protiv Sheffield Uniteda misli izvesti najmlađu momčad Arsenala u povijesti.

"Postoji šansa da će to biti najmlađa momčad ikada. U prvoj momčadi već sada imam mnogo igrača koji imaju tek 20 godina i kada se o njima priča može se reći da su iskusni igrači. Neki od njih će nastupiti i u Carling kupu, a ostatak momčadi bit će sastavljen od nogometaša između 16 i 19 godina", rekao je Wenger i dodao:

"Najvjerojatne ćete u akciji moći vidjeti mladiće poput Gavina Hoyta, Abu Ogogua, Aarona Ramseyja, Marka Randalla, Jacka Wilshera, Frana Meridu i Carlosa Velu. Od onih malo iskusnijih tu će biti Lukasz Fabianski, Alex Song i možda Nicklas Bendtner."

Iako Songa i Fabianskog smatra iskusnijim nogometašima, impresionira činjenica da su to još uvijek samo golobradi mladići sa samo 21 godinom i manje od 60 nastupa za seniorsku momčad.

"Uvijek je prava avantura kada se momčad sastoji od grupe mladića. Pokazat će nam kakav ćemo Arsenal gledati za tri do pet godina", zaključio je francuski stručnjak.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/wenger-protiv-sheffielda-najavio-najmladju-prvu-postavu-topnika-ikada/403105.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Uefa uvodi još dva pomoćna suca koji bi bili zaduženi samo za kaznene prostore?

PREDSJEDNIK Europske nogometne federacije (Uefa) Michael Platini prisustvovao je prošlog vikenda prvom službenom testiranju eksperimenta s dva dodatna suca.

Taj je eksperiment bio primjenjen u Sloveniji na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo U 19 reprezentacija. Dvojica dodatnih sudaca zaduženi su isključivo za pokrivanje kaznenih prostora. Platini smatra kako bi u budućnosti glavnim sucima uz dvojicu ''specijalaca'' znatno bio olakšan posao u procjenjivanju kaznenih udaraca, ili simuliranju istih.

"Platini je svjedočio ovom eksperimentu. Nakon razgovora sa sucima, trenerima i igračima još je bliže uvjerenju kako je ovakav sustav dobar put ka rješavanju problema o kojima svi diskutiraju. Radi se o sustavu koji ne bi narušio tradiciju i povijest igre. Ista nalaže da je glavni sudac jedini mjerodavan za donošenje konačne odluke, i tu se ne bi ništa promijenilo. Naime, dva pomoćnika zadužena za pokrivanje kaznenog prostora komunicirali bi s glavnim sucem samo putem tehničkog sustava s mikrofonom i slušalicama. To znači da bi glavni sudac mogao ignorirati sugestiju svog pomoćnika, a da nitko na stadionu ne bi vidio što se događa", objasnio je William Gaillard, posebni Platinijev savjetnik i glasnogovornik UEFA-e.

Gaillerd je dodao da će UEFA do kraja ove godine još dva puta testirati ovaj eksperiment, opet na razini natjecanja U 19 reprezentacija, ovog mjeseca u Mađarskoj i krajem studenog na Cipru.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/uefa-uvodi-jos-dva-pomocna-suca-koji-bi-bili-zaduzeni-samo-za-kaznene-prostore/405745.aspx

Link to comment
Share on other sites

Real bez motora Diarre u derbiju protiv Atletica

MAMADOU DIARRA kojeg nazivaju motorom Real Madrida, vjerojatno će izostati s derbija protiv Atletica idućeg vikenda.

Realov zadnji vezni ozlijedio je desno koljeno na utakmici reprezentacije Malija i liječnici predviđaju da neće biti potpuno spreman za gradski derbi. Igrač impresivne figure, Diarra je treći igrač po minutaži u ovogodišnjoj momčadi Reala, a više od njega igrali su samo Iker Casillas i Pepe. Ujedno je i nogometaš koji ima najviše kontakata s loptom u sastavu kojeg trenira Bernd Schuster.

Krajem prošle sezone dijelio je minutažu s Fernandom Gagom, ali je u ovoj sezoni glavni na svojoj poziciji u sustavu 4-1-3-2. Njegova je glavna odlika oduzimanje lopti, što je u prvih šest kola učinio 38 puta, odnosno jednom svakih 14 minuta. Istovremeno je izveo 394 dodavanja, od kojih samo 46 pogrešnih.

Za razliku od 2007., ove je sezone Realov stručni stožer poštedio Diarru teških treninga tijekom rujna, kad islamski svijet obilježava Ramadan. Naime, ovaj sveti mjesec podrazumijeva visoka ograničenja u prehrani, što otežava velike tjelesne napore. Prošle je godine Diarra i za vrijeme Ramadana trenirao kao svi ostali pa je bio iscrpljeniji od ostalih.

http://www.index.hr/sport/clanak/real-bez-motora-diarre-u-derbiju-protiv-atletica/405746.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dogovoren Beckhamov transfer u Milan

Iako se prvotno mislilo kako će David Beckham samo trenirati s Milanom, dopredsjednik 'crveno-crnih' Adriano Galliani potvrdio je da će Milan s Beckhamom potpisati ugovor

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani potvrdio je da će David Beckham, koji se u dogovoru sa svojim klubom LA Galaxyjem odlučio trenirati s Milanom, potpisati ugovor sa velikim talijanskim klubom.

Beckham će se talijanskoj momčadi priključiti u siječnju, u vrijeme dok će u MLS ligi trajati odmor.

'Beckham želi trenirati i igrati s Milanom', rekao je Galliani za Il Corriere Della seruma.

'Želimo ga. On će stići u siječnju, a mi ćemo ga prijaviti za ostatak sezone. Beckham će biti dostupan Ancellottiju za Serie A i UEFA Cup. S njim, Kakom i Ronaldinhom, to će biti Dream Team'.

Engleski veznjak još je uvijek pod ugovorom s LA Galaxyjem, ali izgleda kao da je Galliani poduzeo konkretne poteze kako bi Beckham od siječnja postao igrač 'crveno-crnih'.

Izvor: Tportal

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/fset.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ultimatum Schusteru: Tri boda protiv Valladolida ili otkaz

Prema pisanju španjolskih sportskih novina, trener madridskog Reala Bernd Schuster dobit će otkaz ukoliko u subotu ne svlada Valladolid.

Bernd Schuster

Bernd Schuster proživljava najveću krizu otkad je preuzeo Real Madrid (arhivska fotografija)

Najtiražniji španjolski sportski listovi 'Marca' i 'AS' navode kako je vodstvo Reala izgubilo strpljenje nakon ispadanja kraljevskog kluba iz španjolskog Kupa od trećeligaša Uniona iz Iruna.

Real je u uzvratnom dvoboju u utorak na svom terenu svladao Union sa 4-3, ali kako je prva utakmica u Irunu prije dva tjedna okončana pobjedom Uniona 3-2, baskijski trećeligaš je prošao u osminu finala i to zahvaljujući pogotku Eneka Roma u 90. minuti. Ispadanje Reala ocijenjeno je kao najveće iznenađenje u 106-godišnjoj povijesti španjolskog Kupa.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice Schuster je na pitanje je li zabrinut za svoj posao odgovorio:

'Nisam, ali razumijem ukoliko drugi jesu. Nakon onoga što su ljudi vidjeli, logično je da sumnjaju u moj rad i ovu momčad'.

Prema 'Marci', eventualni Schusterov nasljednik trebao bi biti Miguel Angel Portugal, sportski savjetnik Realova predsjednika Ramona Calderona, dok je 'AS-ov' favorit trener Realove juniorske momčadi i legendarni veznjak iz 80-ih godina Michel.

Nakon 10 kola španjolskog prvenstva Real se nalazi na četvrtom mjestu s dva boda manje od vodeće Barcelone, dok je u Ligi prvaka drugi u skupini H s četiri boda zaostatka za Juventusom. Domaća i europska tablica ne pokazuju slabu

http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/ultimatum-schusteru-tri-boda-protiv-valladolida-ili-otkaz.html

Link to comment
Share on other sites

Drogbi tri utakmice kazne

LONDON - Napadač engleskog nogometnog doprvaka i reprezentativac Obale Bjelokosti Didier Drogba (30) kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja u prvenstvu zbog bacanja novčića na navijače Burnleya tijekom dvoboja osmine finala Liga kupa igrane prošloga tjedna kada je Chelsea iznenađujuće izgubio od ovog drugoligaškog kluba.

Drogba je ove sezone postigao tek jedan pogodak, a s terena je izbivao nekoliko tjedana i zbog ozljede koljena. Zbog ove kazne propustit će utakmice protiv Newcastle Uniteda, Arsenala i Bolton Wanderersa. (H)

Izvor: Jutarnji list

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2008,11,18,,141615.jl

Link to comment
Share on other sites

Walcott pauzira četiri mjeseca

Igrač Arsenala, Theo Walcott zadobio je na treningu reprezentacije Engleske neugodnu ozljedu ramena, te je danas operiran.

Walcott će zbog ove ozlijede pauzirati čak četiri mjeseca…

Razočaran sam jer je Theo važan član momčadi, ali to se moglo desiti i na našem treningu. To je nesretan slučaj i ne krivim Savez. U ovom trenutku ne razmišljamo o novcu, već na koji način da zamijenimo ozlijeđenog igrača, rekao je trener Arsenala Arsene Wenger.

Ukoliko se Wenger odlučio od engleskog Saveza tražiti odštetu zbog ozlijede njegovog igrača, na račun Arsenala moglo bi leći oko 1,5 milijuna funti.

sportin.ba

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Srnin prelazak u Tottenham među Top 10 siječanjskih transfera u Premiershipu

TKO kaže da su veliki poslovi rezervirani samo za ljetni prijelazni rok: Englezi već trljalju ruke pri pomisli na atraktivne prelaske koji ih očekuju u siječnju.

Darijo Srna se tako na listi Daily Telegrapha našao u iznimno uglednom društvu, a njegov potencijalni transfer među neke od velikana Premiershipa je na šestom mjestu izbora za deset najatraktivnijih.

"Hrvatsko krilo bi ubrizgalo novo ubrzanje momčadi Harrya Redknappa, ali Liverpool je također zainteresiran", navodi se uz Srnino ime i napomenu "Shakhtar Donetsk -Tottenham".

Na prvom mjestu je dakako prelazak Kake u Manchester City, jer gazde iz Abui Dhabija su obećali zvijezdani transfer u siječnju, a i sam Kaka je poručio da ne bi imao ništa protiv prelaska ukoliko bi ponuda bila prava. 70 milijuna funti, koliko bi se u tom poslu trebalo okrenuti, svakako to je.

Gigi Buffon je drugi kapaitalac u ovom izboru koji bi također Serie A trebao zamijeniti Premiershipom, odnosno Manchester Cityjem.

Treće mjesto pripada Zoranu Tošiću iz Partizana, na čijem dovođenju se iznimno angažirao Alex Ferguson: "Dovođenjem brzog i moćnog Tošića okončali bi dugu Unitedovu potragu za prirodnim nasljednikom Ryana Giggsa".

Telegraphov popis Top 10 siječanjskih transfera u Engleskoj:

1. Kaka (Milan -Manchester City)

2. Gianluigi Buffon (Juventus - Manchester City)

3. Zoran Tošić (Partizan - Manchester United)

4. Yaya Toure (Barcelona- Arsenal)

5. Vincenzo Iaquinta (Juventus - Arsenal)

6. Darijo Srna (Šahtar - Tottenham)

7. Andre-Pierre Gignac (Toulouse - Tottenham)

8. Fernando Cavenaghi (Bordeaux - Liverpool)

9. John Arne Riise (Roma - Newcastle)

10. Landon Donovan (Los Angeles Galaxy - Everton)

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/srnin-prelazak-u-tottenham-medju-top-10-sijecanjskih-transfera-u-premiershipu/413176.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

SCOLARI DISMISSED

Posted on: Mon 09 Feb 2009

Luiz Felipe Scolari has been dismissed as manager of Chelsea Football Club today (Monday) with immediate effect.

The Chelsea board would like to place on record our gratitude for his time as manager.

Felipe has brought many positives to the club since he joined and we all feel a sense of sadness that our relationship has ended so soon.

Unfortunately the results and performances of the team appeared to be deteriorating at a key time in the season.

In order to maintain a challenge for the trophies we are still competing for we felt the only option was to make the change now.

The search for a new manager has already started and we hope to have someone in place as soon as possible.

While that continues Assistant Coach Ray Wilkins will take charge of the team on a temporary basis.

http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1551166,00.html

Link to comment
Share on other sites

SCOLARI DISMISSED

Posted on: Mon 09 Feb 2009

Luiz Felipe Scolari has been dismissed as manager of Chelsea Football Club today (Monday) with immediate effect.

The Chelsea board would like to place on record our gratitude for his time as manager.

Felipe has brought many positives to the club since he joined and we all feel a sense of sadness that our relationship has ended so soon.

Unfortunately the results and performances of the team appeared to be deteriorating at a key time in the season.

In order to maintain a challenge for the trophies we are still competing for we felt the only option was to make the change now.

The search for a new manager has already started and we hope to have someone in place as soon as possible.

While that continues Assistant Coach Ray Wilkins will take charge of the team on a temporary basis.

http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1551166,00.html

e sad tko ce doc  ::)

Zola ili Hiddink, e to bi bilo odlicno  :D

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use