Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Lige Petice)


Goksim

Recommended Posts

  • 1 month later...

TRENER nogometaša Rome Luciano Spalletti iz kola u kolo ima istu muku - kako sastaviti momčad koja mu je doslovno prepolovljena ozljedama.

Roma desetkovana pred ogled s Juventusom

Niti ovaj puta, pred subotnju utakmicu 29. kola Serije A, u kojem njegova momčad dočekuje drugoplasirani Juventus, Spalletti nije lišen muke na koju je navikao.

Sve je izglednije da će taj susret Romini nogometaši morati odigrati bez svog kapetana Francesca Tottija, koji već dvije sezone, zbog ozljeda, ima prorijeđen kalendar nastupa. Problem s bedrenim mišićem uzrokovao je novo propuštanje treninga, a na njemu nije viđen niti napadač Mirko Vučinić, čiji je nastup u utakmici protiv Juventusa također stavljen pod znak pitanja.

Na popisu onih koji će prilično teško na travnjak jesu Cicinho i Juan (na oporavku u Brazilu), Marco Motta, Rodrigo Taddei, Alberto Aquilani, Simone Perrotta, Marco Cassetti i Julio Baptista.

Jedina dobra vijest za Spallettija je povratak Jeremyja Meneza, koji se priključio zdravim suigračima u punom treningu.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Barcelona dovodi Mascherana za 20 milijuna funti?

TRENER Liverpoola Rafael Benitez u mukama je uoči ljetnog prijelaznog roka, jer bi mogao ostati bez dva iznimno bitna igrača sredine terena.

Real Madrid je već ranije ponudio 24 milijuna engleskih funti za Xabija Alonso, dok Barcelona daje četiri milijuna manje za Argentinca Javiera Mascherana.

Navodi tako subotnji The Sun, koji spominje da se Barcelona već sada priprema za dva mjeseca tijekom naredne sezone, kada će igrati bez Yaye Tourea i Seydoua Keite, koji će nastupati na afričkom Kupu nacija.

Kako je znao izjavljivati trener Barcelone Josep Guardiola, 25-godišnji Mascherano je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, u pogledu razbijanja suparničke igre.

Još uvijek nema nikakvih reakcija iz Liverpoola.

Izvor: http://www.index.hr/sport/clanak/barcelona-dovodi-mascherana-za-20-milijuna-funti/436903.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

El Nino mora pod nož!

Tekst: Totalsport

Foto: AFP

LONDONSKI tabloid The Sun donosi vijest kako bi španjolski napadač Liverpoola Fernando Torres, ponajbolji nogometaš momčadi s Anfielda, mogao uskoro biti podvrgnut operaciji prepona.

Liverpool u srijedu gostuje kod Lyona u 4. kolu skupine E Lige prvaka, a Torres je najavljen da će nastupiti u toj utakmici zbog njene važnosti.

Naime, Lyon je vodeći u skupini sa 9 bodova, Fiorentina druga sa 6, dok Redsi drže tek treće mjesto sa 3 boda te će na Gerlandu morati ganjati pobjedu.

"Dva dana nakon utakmice s Fulhamom i dalje osjeća probleme. Ne osjeća se ugodno i moramo ga zaštititi. Fernando ne može igrati dobro kada ga se forsira. Moguće je da će, ako ga forsiramo previše, morati dugo pauzirati. Ali moramo ga voditi u Lyon,k jer nemamo puno opcija u napadu",  rekao je menadžer Liverpoola Rafa Benitez.

The Sun piše kako bi Torres nakon utakmice s Lyonom, već u četvrtak, lako mogao biti podvrgnut operativnom zahvatu, nakon kojega bi mogao izbivati s travnjaka neka dva mjeseca.

Benitez u utakmici s Lyonom definitivno neće moći računati na ozlijeđene Stevena Gerrarda, Martina Škrtela i Alberta Riere, dok su upitni nastupi Glen Johnson, Fabio Aurelio, Daniel Agger i David Ngog.

http://www.index.hr/sport/clanak/el-nino-mora-pod-noz/458152.aspx

Nije mi draga ova vijest, međutm ovo treba iskoristiti i odigrati da će najbolji strijelac lige biti Drogba koji je do sada dao 9 golova, dok je Torres dao 10 golova, međutim stanka od 2 mjeseca je jako teško nadoknadiva... (Naravno i "Lay" Torres na betfairu je pametan potez)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Zbilja rijetkost: Pustili gol da isprave nepravdu!

Ascoli, 06.12.2009., 12:17 | I.J./TS

Zanimljiva i rijetka scena dogodila se u subotnjem dvoboju 17. kola talijanske nogometne Serije između dva kluba iz donjeg dijela ljestvice, Ascolija i Reggine...

Momčad Ascolija povela je u 14. minuti pogotkom Mirka Antenuccija iz akcije u kojoj domaći igrači nisu shvatili da je igrač Reggine Carlos Valdez nastojao izbaciti loptu izvan granica igrališta, jer je bio ozlijeđen. Jedan igrač Ascolija stigao je na loptu prije nego je ona izašla u aut i pokrenuo akciju za vodstvo domaćina.

Igrači Reggine žestoko su protestirali, došlo je i do naguravanja igrača, a branič gostiju Andrea Costa dobio je crveni karton.

No, igrači Ascolija shvatili su da su pogriješili. Nedugo nakon što je igra bila nastavljena, praktički su nepomično stajali u obrani kako bi omogućili gostima da postignu 'besplatni' gol, te tako nadoknadili štetu zbog postignutog pogotka na nesportski način. Igrač Reggine Biagio Pagano tako je stigao do vjerojatno najlakšeg pogotka u karijeri.

Na kraju je Reggina pobijedila s 3-1.

Izvor: Dnevnik.hr

Link to comment
Share on other sites

Goksim možeš nešto još dodat ako treba....evo što sam ja našao...

Arsenal je dobio Stoke 2-0, a bijesni trener Tony Pulis zakazao je trening za ponedjeljak. To se nije svidjelo Jamesu Beattieju, koji se htio odmarati...

Po pisanju Sky Sportsa vatreno je bilo u svlačionici Stoke Cityja nakon subotnjeg ogleda kod Arsenala, u kojem su poraženi s 2-0. Trener Tony Pulis navodno je zakazo trening u ponedjeljak ljut na izvedbu svojih nogometaša protiv Arsenala. Prvotno je ponedjeljak trebao biti slobodan dan za nogometaše i to je razljutilo nogometaša Jamesa Beattieja do te mjere da se krenuo fizički obračunati s trenerom. Suigrači su ga od trenera razdvojili kako ne bi došli i do goreg sukoba, a vodstvo kluba izjavilo je kako provodi internu istragu svega, te da će pravilno kazniti izgrednike ovog slučaja. Stoke City se trenutačno nalazi na desetom mjestu ljestvice, a 21-godišnji Beattie je u četrnaest Premierligaških nastupa dosad postigao dva gola.

http://www.24sata.hr/sport/trener-i-igrac-stoke-cityja-potukli-su-se-nakon-poraza/148462/

ja u subotu igram X2 ili čistu 2 na WIGAN protiv STOKEA

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

NEDOSTAJE ŠEST IGRAČA

Barca s rezervama protiv Atletico Madrida?

Ukrajinski reprezentativac Dmitro Čigrinski (23) šesti je igrač koji je otpao iz konkurencije za sastav Barcelone za nedjeljnu utakmicu protiv Atletico Madrida

Čigrinski je ozlijedio mišić i pauzirat će oko dva tjedna. Zbog ozljeda neće biti niti Daniela Alvesa, Erica Abidala i Yaya Tourea, dok su zbog kartona otpali Gerard Pique i Rafael Marquez. Barcelonin strateg će za ogled na Vicente Calderopnu imati na raspolaganju samo tri zdrava braniča - Carlesa Puyola, Gabriela Milita i Maxwella.

'Situacija baš nije blistava, no nema smisla žaliti. Moramo se maksimalno pripremiti za neugodno gostovanje', kazao je Guardiola.

Barcelona se uoči derbija nalazi na prvoj poziciji Primere, dok je Atletico na skromnom 12. mjestu.

tportal

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Grant: Namjerno ću izvesti lošiju postavu

Ljutit zbog oduzimanja devet bodova, potez koji je bio posljednji čavao u Portsmouthovom prvoligaškom lijesu, trener Avram Grant je najavio poprilično nesportski potez.

Na današnjem sastanku Grant će vidjeti kako igrači gledaju na preostalih devet nastupa u Premier ligi te slažu li se da koncentraciju u potpunosti prebace na polufinale FA kupa.

Natuknuo je kako su izgledni potezi postavljanje slabije postave, kako bi odmorio najvažnije igrače za polufinale FA Kupa, u kojem 10. travnja na Wembleyju igraju protiv Tottenhama.

Također, Grant bi mogao poslušati zahtjeve potencijalnih reprezentativaca i putnika na Svjetsko prvenstvo da ih sačuva od ozljede pa bi na tribinama ostali David James, Nadir Belhadj i Hassan Yebda.

- Mi nemamo nikakvu obvezu prema drugim momčadima iz Premier lige. Imamo samo obvezu prema Portsmouthu i nogometu - rezonira Grant i dodaje:

- Posljednjih mjeseci pokušali smo svi kako bi održali zdrav duh nogometa. Pošto više nemamo cilj u prvenstvu za ispuniti, ne znam zašto bi to radili. Sada gledamo prema polufinalu kupa.

Na taj način, što je Grant i sam priznao, direktno će utjecati na borbu za opstanak u elitnom engleskom društvu. Već ovog vikenda u goste im dolazi Hull City, koji ima 24 boda, odnosno tri boda je udaljen od zone spasa. Isti broj bodova ima Burnley, dok West Ham i Woverhampton imaju 27, a Wigan 28.

http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EkylAAFyZyJmfYvpEQ&tmpl=coranto_eng_news

Link to comment
Share on other sites

O ovome sam jučer pisao...

Dobar posao u Italiji: Na remi Chieva i Catanije uplaćeno 16 milijuna kuna!

Utakmica je završila 1:1, a na točan rezultat uplaćeno je skoro 217 tisuća funti. Sumnjiva situacija zbila se u 74. minuti kada je sudac svirao penal na Maxi Lopezu kojeg NIJE BILO

Jučerašnja utakmica 29. kola Serie A između Chieva i Catanije (1:1) podigla je dosta prašine u Italiji, ali i šire. Kako je David Williams, djelatnik online kladionice Ladbrokes rekao za The Sun, prije utakmice talijanskih prvoligaša zabilježeno je neubičajeno puno uplata na rezultat te utakmice i to, pogađate, na remi.

Da utakmica budi sumnju govori podatak od čak 2 milijuna funti (oko 16 milijuna kuna) koje su na kladionicama uložene na remi, a čak 217 tisuća funti je uplaćeno na točan rezultat (1:1).

Da cijela priča bude još zanimljivija, jedanaesterac iz kojeg su nogometaši Catanije izjednačili rezultat, više je nego sumnjiv. Nakon nekoliko puta pregledane snimke sporne situacije, dojma smo da prekršaja na Maxi Lopezu u 74. minuti utakmice nije bilo. Naprotiv, nogometaš gostujuće momčadi je pao isključivo svojom krivnjom.

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=19263

Link to comment
Share on other sites

Trinaest igrača propušta 30. kolo Serije A

Čak trinaest igrača italijanske Serije A će zbog kartona propustiti naredno kolo, odlučila je Disciplinska komisija tamošnjeg natjecanja.

Među tim igračima su se našli Dejan Stanković, Juan i Nicola Legrottaglie. Stanković propušta susret sa Livornom, Juan gostovanje Rome kod Bologne, a Legrottaglie Juventusovo kod Napolija. Mečevi 30. kola Serije A igraju se u srijedu, dok je jedino dvoboj Napolija i Juventusa prolongiran za četvrtak.

Tu su još i Giuseppe Biava (Lazio), Miguel Angel Britos (Bologna), Paolo Dellafiore (Parma), Ivan Jurić (Genoa), Sokratis Papastathopoulos (Genoa), Diego Lopez (Cagliari), Stefano Lucchini (Sampdoria), Davide Moro (Livorno), Manuel Pasqual (Fiorentina) i Giovanni Pasquale (Udinese).

Interov pomoćni trener Jose Manuel Ferreira De Morais je kažnjen sa 5.000 eura zbog protestiranja u susretu sa Palermom, koji je okončanom rezultatom 1:1.

http://sportsport.ba/ino_fudbalp-33387.htm

Eto da imate na umu ako se kladili :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Mourinho frustriran suđenjem

Unatoč 5:1 pobjedi na Murcijom u Kupu kralja, glavna tema druženja španjolskih predstavnika medija sa Joseom Mourinhom bio je djelitelj pravde Jose Romero...

Portugalski stručnjak na klupi kraljevskog kluba odbio je izreći mišljenje o netom odigranom dvoboju sve dok ne izrazi ono o Romerovom vođenju utakmice.

"Nisam ja taj koji će suditi o njegovom omiljenom vađenju javnih opomena, već njegovi nadređeni, ali ovo je sramotno. Nakon isključenja tražio sam najbolju moguću poziciju s koje bih pratio susret."

Mourinho je medijima i javnosti skrenuo pozornost na sučevu biografiju. "Pogledate li njegovu statistiku najbolje ćete vidjeti radi li se o dobrom ili lošem sucu. Iza njega je više od 50 utakmica, a sakupio je već 250 žutih, odnosno 14 ili 15 crvenih kartona."

Portugalac je na tribine poslan zbog protestiranja i neslaganja, a konferenciju za medije završio je riječima: "Utakmicu između Zaragoze i Mallorce završio je rekordom od 10 žutih i dva crvena kartona, no očito ga niti to nije zadovoljilo."

http://www.hrsport.net/vijesti/407258/nogomet-spanjolska/mourinho-frustriran-sudjenjem

Link to comment
Share on other sites

Pogledajte Klasnićev gol i majstoriju Beckforda koja je oduzela bodove Boltonu!

Ivan Klasnić u svom četvrtom nastupu u Premiershipu zabio je drugi pogodak. Iako mu je trener Doyle dao samo zadnjih pola sata, Ivan mu se zahvalio na najbolji mogući način. Postigao je gol za vodstvo 1-0, i taj pogodak mu je zasigurno jedan od čudnijih u karijeri. Nakon ubačaja s lijeve strane, Klasnića je lopta pogodila negdje u predjelu 'međunožja' i odbila se u mrežu...

Ipak, taj pogodak nije bio dovoljan Wanderersima za pobjedu na Goodisonu. Everton je s igračem manje izjednačio u 93. minute nakon fantastičnog gola Beckforda..

http://sportske.jutarnji.hr/everton---bolton-1-1--gol-klasnica/902959/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pogledajte nogometnu poeziju s Nou Campa! Real Madrid? Zar su oni igrali...

Jedna je momčad iskoristila sav svoj potencijal, dok je druga igrala vrlo loše - zaključio je Mourinho na Camp Nouu na kojem nije pobijedio nijednom u šest pokušaja.

Istina je da ova pobjeda vrijedi samo tri boda, ali način na koji mi pobjeđujemo donosi ljudima zadovoljstvo. A to daje smisao našem radu i povezuje nas s našim korijenima, kazao je nakon 'el clasica' trener Barcelone Pep Guardiola.

I nije lagao...

http://sportske.jutarnji.hr/foto-video-prisjetimo-se-jos-jednom-rapsodije-s-nou-campa--real--koji-real-/907916/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Šuker se spominje u kladioničarskoj aferi

Davor Šuker spominje se u tekstu u njemačkom Sueddeutscheu. Bivši hrvatski reprezentativac se dovodi u vezu s jednim od osumnjičenih u kladioničarskoj aferi oko namještanja utakmica

Njemačka tiskovina spominje Zlatnu kopačku u kladioničarskoj aferi s braćom Šapina. No u tekstu se ne navodi koja je točno bila uloga slavne 'devetke'.

Davora Šukera se dovodi u vezu s Marijom C. kojem se sudi u Bochumu. On je navodno tražio pomoć od bivšeg napadača da progura utakmice Travnika na londonsku kladionicu. Mariju C. se sudi za namještanje utakmica na turneji NK Travnika u Švicarskoj.

Spomenimo da se glavni optuženici (četiri osobe) u aferi sumnjiče da su namjestili 32 utakmice u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Belgiji, Mađarskoj i Švicarskoj, dok je u cijeloj Europi pod istragom više od 270 ogleda.

Inače, Šuker je budući kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/103606/suker-se-spominje-u-kladionicarskoj-aferi.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tottenham spreman pregovarati oko prodaje Modrića, ali tek iznad 50 milijuna funti

BRITANSKO  izdanje Goal.coma donosi informaciju da je Tottenham s Manchester Unitedom spreman početi pregovore oko Luke Modrića. Početna cijena je 50 milijuna funti.

Za isti je iznos Fernando Torres prošlog mjeseca prešao iz Liverpoola u Chelsea u najskupljemu ulaznom transferu u povijesti engleskog nogometa. Automatski to znači da je Modrić trenutačno možda i najskuplji igrač na Otoku.

"Modrić ne ide nikamo iz Tottenhama. Ukoliko ga Manchester United uistinu toliko žarko želi, njegova je početna cijena 50 milijuna funti", citira Goal.com izjavu neimenovanog obavještajca iz Tottenhama uz dodatak:

"Harry Modrića smatra najtalentiranijim nogometašem u momčadi. On je uzorni profesionalac i pod dugoročnim je ugovorom."

Isti izvor dodaje da je cijenu za Modrića Alexu Fergusonu postavio predsjednik Spursa Daniel Levy, čovjek koji je prošlog ljeta potpisao Modrića na novi šestogodišnji ugovor. U njemu, piše također Goal.com UK, namjerno nije stavljena bilo kakva fiksna odštetna klauzula baš zato što su u Tottenhamu procijenili da bi Modrićeva cijena mogla otići do neba i da bi ga mogli izgubiti za unaprijed postavljenu, neprimjerenu novčanu svotu.

Ferguson je za Hrvata, prema pisanju otočkih medija, spreman platiti 35 milijuna funti jer ga vidi kao dugoročnu idealnu zamjenu za Paula Scholesa. Pedeset milijuna, međutim, nije spreman dati jer ne želi cjelokupan iznos budžeta za srpanjski transferni period potrošiti na jednog igrača. Želio se još, osim s Modrićem, Škot pojačati Evertonovim Jackom Rodwellom i Sunderlandovim Jordanom Hendersonom.

Moguće je da bi Ferguson zanimanje s Modrića mogao prenijeti na drugu najveću zvijezdu u momčadi Spursa, Garetha Balea. No, Velšanin neće biti ništa jeftiniji od Modrića s obzirom na to da je upravo pred potpisivanjem novog ugovora koji će donijeti stotinu tisuća funti tjedne plaće.

http://www.index.hr/sport/clanak/tottenham-spreman-pregovarati-oko-prodaje-modrica-ali-tek-iznad-50-milijuna-funti/539094.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Gasperini više nije trener Intera

INTER je priopćenjem potvrdio smjenu trenera Gian Piera Gasperinija (53) nakon katastrofalnog starta u sezonu.

Gasperini je bivši trener Crotonea i Genoe, a klupu Intera preuzeo je u lipnju naslijedivši Leonarda koji je zasjeo na funkciju sportskog direktora u PSG-u.

Međutim, u pet službenih utakmica na klupi Nerazzurra Gasperini nije upisao niti jednu pobjedu, upisavši četiri poraza i jedan remi. Kap koja je prelila čašu bio je 3:1 poraz na gostovanju kod Novare u 4. kolu Serie A u utorak.

"Klub zahvaljuje Gian Pieru Gasperiniju na uloženom trudu i žali zbog prekida radnog odnosa", stoji između ostalog u Interovom priopćenju.

Figo i Delio Rossi kandidati u sjeni Ranierija

Prema napisima nogometnog portala Goal.coma, bivši trener Valencije, Chelseaja, Rome i Juventusa Claudio Ranieri (59) slovi kao glavni kandidat za preuzimanje klupe milanskog Intera.

"Nerazzurri" su smijenili Gian Piera Gasperinija nakon samo tri mjeseca provedena na trenerskoj dužnosti zbog katastrofalnog starta u sezonu, a Ranieri bi navodno trebao biti imenovan novim strategom već u sljedećih 48 sati i voditi momčad u subotnjoj utakmici 5. kola Serie A protiv Bologne.

Navodi se da je Inter već uspostavio kontakt s Ranierijem i ponudio mu jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na dodatnu godinu.

Predsjednik Intera Massimo Moratti na klupu želi dovesti trenera s potrebnim iskustvom, a iako mu je prva želja navodno bivši trener AC Milana i Chelseaja Carlo Ancelotti, prepreka suradnje je dugotrajni ugovor koji potražuje Ancelotti.

Ranieri je bez posla od siječnja ove godine kada je napustio kormilo Rome.

Ostali kandidati koji se spominju kao potencijalni Gasperinijevi nasljednici su Delio Rossi i Luis Figo.

http://www.index.hr/sport/clanak/inter-dao-otkaz-gasperiniju/572960.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Bivši branič Barija priznao: Ionako smo gubili, pa sam zabio autogol i zaradio 300.000 eura!

I prošlosezonsko talijansko prvenstvo bilo je namješteno, napokon su zaključili talijanski mediji nakon priznanja današnjeg braniča Atalante, a lani ispalog Barija, Andree Masiella, da je primio 300.000 eura da zabije autogol protiv Leccea (0-2), koji se borio za ostanak.

Masiello nije priznao samo namjerni autogol (snimka na YouTubeu dokazuje i laiku da je mogao bolje intervenirati, a ne odglumiti nespretnost i jedini udarac skrenuti u svoj gol), nego i umješanost u namještanje još pet utakmica prošle sezone, nakon što je zadnjeplasirani Bari izgubio vjeru da se više može spasiti, pa su se, zgražaju se čak i Talijani, nudile prodaje raznih ‘događaja’ najboljim ponuđačima za zaradu na kladionicama.

Masiello je najzvučniji novi uhićenik u aferi ‘ Calcioscommesse’, u kojoj su prošli tjedan u Anconi saslušani i hrvatski državljani Vinko Šaka i Alija Ribič, a još ranije su iza rešetaka završili bivši talijanski reprezentativci Giuseppe Signori i Cristiano Doni. Masiello (26) je ljetos prešao u Atalantu za odštetu od čak 3,000.000 eura, što je puno za tako mali klub, a da po igračkim kvalitetama nije ‘jazavac’ potvrđuje i svojedobna izjava Fabija Capella koji ga je bio nazvao ‘bijelim Thuramom’. Masiello je prošli tjedan napisao istražiteljima Ureda državnog odvjetništva iz Barija, doslovce:

- Kad je rezultat već bio 1-0 za Lecce, iskoristio sam prigodu koja mi se pružila da osiguram poraz svoje momčadi kako bih sebi omogućio isplatu obećane sume, odnosno zabio sam autogol koji je zapečatio krajnji ishod.

Važno je napomenuti da Bari - Lecce, barem teoretski, nije bilo kakva utakmica, to je derbi pokrajine Apulije, kao da u Hrvatskoj igraju Neretva - Neretvanac ili u Engleskoj Portsmouth - Southamton. No, sudac Giovanni Abbattista u dokumentu na 94 stranice otkriva i da je karizmatični vođa navijača sa sjeverne tribine (Curva Nord) dobivao dojave da se kladi na poraz svojih ljubimaca, a uoči gostovanja u Ceseni tražio je od kapetana Barijai, belgijskog vratara Gilleta (danas u Bologni) da “puste utakmicu jer su ionako zadnji”, što su igrači odbili, a sportski direktor Angelozzi ih je ohrabrio riječima “pokrijte uši i igrajte”. Ultrasi se nisu dali, uznemirili su Gilleta rečenicom “dobro, ali živiš u Bariju, odsad pa do kraja sezone nikad se ne zna što ti se može dogoditi”. Bari je izgubio 0-1...

Platini za doživotni izgon

Pod istragom tužiteljstva su sadašnji i bivši igrači Barija Portanova, Parisi, Bentivoglio, Rossi, Ghezzal, Esposito, Bellavista i Belmonte.

- Pokazat ćemo nultu toleranciju i pokrenuti brzu akciju čišćenja kako bismo izdvojili i kaznili sve prijestupnike - rekao je predsjednik talijanskog nogometnog Saveza (FIGC) Giancarlo Abete, a očekuje se da organi iz Cremone i Barija prve optužnice zgotove do kraja travnja. Oglasio se i Uefin predsjednik Michel Platini:

- Kada igrači rade takve stvari, treba ih doživotno diskvalificirati.

‘Prodane ste duše’

Među klubovima koji riskiraju minus bodove, izbacivanje u nižu ligu ili oboje su Atalanta, Lazio, Lecce, Bologna, Parma, Sampdoria, Siena i Cesena. Pod istragom bi se mogli naći i reprezentativci ‘azzurra’ Simone Pepe i Leonardo Bonucci, obojica igrači Juventusa. No prvi je kupljen lani od Udinesea (7,500.000 eura), a drugi 2010. od Barija (čak 15,500.000 eura). Masiello je, naime, progovorio i o utakmici Udinese - Bari (3-3). Kolo prije kraja sezone 2009./10. spomenuo je da je o namještanju remija s puno golova razgovarao i s Bonuccijem, no ovaj je to demantirao, dok je Pepeu telefonirao Salvatore Masiello (nije brat Andree), koji tu utakmicu nije igrao, ali je Pepe odbio suradnju.

Inače, Bari se od Serie A lani oprostio pobjedom u Bologni 4-0, na što je koeficijent bio 6,50, a Almiron, koji nije igrao tu utakmicu, vikao je Andrei Masiellu i suigračima “prodane ste, prodane ste duše”. Masiello je pak istražiteljima rekao da je to bila “čudna utakmica”...

http://www.jutarnji.hr/bivsi-branic-barija-priznao--ionako-smo-gubili--pa-sam-zabio-autogol-i-zaradio-300-000-eura/1019754/

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use