Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Ostale lige)


Goksim

Recommended Posts

VIDEO: Devet golova u devet minuta - namještaljka?

Čelnici brazilskog nogometnog saveza bacili su se na istragu kako je u utakmici niželigaša postignuto devet pogodaka u posljednih devet minuta utakmice, javljaju sportski portali.

U saveznoj državi Maranhão održavala se utakmica Viane i Chapadinha, a domaćoj Viani trebala je prava serija golova kako bi se plasirala u viši krug natjecanja. Kako je protivnički Moto klub, ranije pobjedio sa 5:1, Viana je morala imati mnogo sreće.

Na koncu je Viana slavila sa 11:0, od čega je čak devet golova postignuto u posljednjih devet minuta utakmice, nakon što su doznali rezultat s utakmice Moto kluba.

Dodatne sumnje u neregularnost utakmice pobudile su fotografije sa utakmice na kojima se vidi kako su se igrači Chapadinhae ukipili te su namjerno gubili lopte. Golman tog kluba bacao se reda radi na loptu, nitko nije htio uklizati protivničkim igračima, a svi zajedno gledaju kako Viana bez problema postiže golove.

http://www.youtube.com/watch?v=jbV7SfWMVkI

http://www.javno.com/hr-sport/video--devet-golova-u-devet-minuta---namjestaljka_278493

Link to comment
Share on other sites

Nevjerojatan promašaj: Ne mogu Modri stvoriti prilika koliko ih Sivonjić može upropastiti

LOPTU je s desne strane nabacio Morales za Mandžukića, a Mandžo je loše zahvatio loptu, no prebacio je vratara Cibalije Antolovića. I kad su svi već vidjeli loptu u mreži, odnekud se stvorio Sivonjić i zaustavio je na gol crti.

Iako jučerašnja utakmica Dinama i Cibalije nije bila ništa posebno, još dugo će se pamtiti po nevjerojatnom promašaju modrog napadača.

Na kraju je završilo 1:1, a trener Kruno Jurčić je nakon utakmice poručio da nije zadovoljan realizacijom svojih igrača i kako bi mu dobro došao pravi golgeter. Nakon ovog što je pokazao protiv Cibalije, Sivonjića mirne duše može staviti u obranu.

http://www.index.hr/sport/clanak/nevjerojatan-promasaj-ne-mogu-modri-stvoriti-prilika-koliko-ih-sivonjic-moze-upropastiti/456943.aspx

Link to comment
Share on other sites

U klubu Nikole Kalinića zaraženi su vjerojatno Christopher Samba i David Dun

ZAGREB - Sam Allardyce, menadžer nogometaša Blackburn Roversa čiji je član i hrvatski napadač Nikola Kalinić, potvrdio je kako su trima igračima i još dvama članovima stručnog osoblja dijagnosticirani simptomi svinjske gripe.

Engleski mediji nagađaju da su dvojica zaraženih igrača Christopher Samba i David Dunn, koji su propustili subotnji 5-0 poraz od Chelseaja na Stamford Bridgeu u 10. kolu Premiershipa zbog bolesti.

- Definitivo se radi o svinjskoj gripi, ali neću otkrivati imena. Vi ste nagađali s imenima i zasad neka tako ostane. Jutros se pojavio još jedan slučaj kod igrača i kod dva člana stručnog osoblja – rekao je Allardyce za Sky Sports.

Blackburn već u utorak igra sljedeću natjecateljsku utakmicu, a protivnik im je u Carling Cupu niželigaš Peterborough. Unatoč zarazi, utakmica će se održati kako je predviđeno.

http://www.jutarnji.hr/u-blackburnu-dvojica--zarazenih-svinjskom-gripom/317913/

Link to comment
Share on other sites

Torcida bojkotira derbi: Protiv Dinama prazan Sjever?

Tekst: Z.A.

Foto: Damir Glibušić (Cropix)

"IDEMO u bojkot na derbi: prazan sjever, sve splitske ekipe su se složile i kreće se s postizanjem našeg cilja! Obavjestite sve da nekupuju karte!" dio je sadržaja sms-a koji je sinoć poslan na stotine telefonskih brojeva.

U nastavku sms obavijesti o navijačkom bojkotu utakmice Hajduk-Dinamo, koja se igra ove subote, stoji: "Izać će sve,letak će se kopirati u 5 tisuća primjeraka. Svi ćete detalje saznati na vrime. prosljedite poruku".

Kao što je vidljivo, obavijest vrvi pravopisnim greškama, što budi sumnju da je ovo dio organizirane i od vrha Torcide "amenovane" akcije, jer poznato je kako Hajdukova navijačka skupina ima itekako organiziran javni nastup i artikuliran "PR", pa bi bilo teško vjerovati da bi ovako sastavljena poruka mogla odražavati službeni stav Torcide.

Javna je tajna da navijači Hajduka, ogorčeni kaosom u upravljačkoj strukturi kluba i ništa manje kaotičnim predstavama igrača na terenu, posljednjih dana razmatraju bojkot subotnjeg derbija u Splitu, ali to je samo jedna od opcija kojom bi izrazili nezadovoljstvo.

Na službenim stranicama Torcide nema obavijesti ni informacija, makar o eventualnom bojkotu, a kako navijačka skupina koja prati Hajduk ne želi davati izjave za naš portal, čitateljima samo prenosimo informaciju o poruci kojom se poziva na bojkot derbija.

http://www.index.hr/sport/clanak/torcida-bojkotira-derbi-protiv-dinama-prazan-sjever/457099.aspx

Link to comment
Share on other sites

Djedović: Sve ste vidjeli i znate koliko i ja

Malo koji derbi Hajduka i Dinama nije povukao "repove" za sobom. Možda niti jedan. Suci u pravilu figuriraju kao odličan "temeljac" rasprave. Još kad pogoduju...

OSIJEK - Mateo Beusan u “Oku sokolovu” prilično je “raščetvorio” osječkog suca Damira Batinića, malo nakon što su se momčadi Hajduka i Dinama povukle u utrobu Poljuda. Mjerodavni tvrde da je bilo pogrešaka u suđenju.

Svima je za oko zapelo “štopanje” lopte rukom prije Hajdukova pogotka za pobjedu. Pričalo se o kriteriju suca kod dodjeljivanja kartona, a sve je zajedno završeno navodnim fizičkim obračunom Ivice Šurjaka sa sucem...

- Kontrolor predaje ocjenu dva sata nakon utakmice delegatu, on slaže izvješće o kojem se sudačka organizacija mora očitovati najkasnije do petka - brifirao je predsjednik organizacije i povjerenik za suđenje Stjepan Djedović, sugerirajući automatski kako on o svemu još ništa ne može i ne želi reći.

Pa ipak, ponovno upitan za komentar suđenja utakmice ustvrdio je:

- Sve ste vidjeli kao i ja. Znate jednako kao i ja. Najsretniji sam kad se o suđenju nema što govoriti - dodao je znakovito Djedović.

Kontrolor suđenja na utakmici bio je Vinkovčanin Mato Rupčić. Silno se “obradovao” našem pozivu. Ocjenu nije smio iznijeti, iako smo mu nudili da samo “procijedi” je li negativna ili ne.

- Kodeks mi brani govoriti o bilo čemu. Molim vas, pokušajte me razumjeti - kazao je.

Napokon, i prije nego što se cijeli slučaj oko sudaca ne objelodani, potom podijeli javnosti, povjerenik za natjecanje Josip Brezni navodno je rekao kako je vidio Batinićevu prijavu protiv Šurjaka.

A onda... napad na suca se kažnjava sa šest i više mjeseci zabrane rada u nogometu.

Kao i svaki, i ovaj derbi ima svoje treće, četvrto, peto ... poluvrijeme.

http://www.jutarnji.hr/djedovic--sve-ste--vidjeli-i-znate-koliko-i-ja/327866/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sinovčić o namještaljci: Ne znam zašto su blokirali Zagrebovu pobjedu, ionako loše igramo u gostima

Tekst: M.Pa.

Foto: Index

KLADIONICE su na svojim ponudama blokirale utakmicu Zagreb - Zadar koja se igra u petak. Najviše uplata bilo je na okladu "iz dva u jedan", a na to su inače ponuđeni najviši koeficijenti (oko 25).

Neke domaće kladionice su sasvim izbacile par, a druge ostavile mogućnost samo osnovnog klađenja na susret u Kranjčevićevoj. Blokirale su ga i neke strane kladionice.

Stoga smo oba tabora zamolili za komentar. Vanjski suradnik Zadra, Reno Sinovčić misli da je cijela strka nastala zbog toga što njegova momčad igra loše u gostima. Zadrani su ove sezone sa šest gostovanja vratili samo s tri boda, uspjeli su dobiti samo Hajduk.

"Moja životna želja je da se konačno iz ponuda kladionica izbaci hrvatska liga. Ne znam više što ću, stalno nas prozivaju. Danas sam pričao s igračima, pitam je li vam tko rekao da pustite, kažu da nije, trenirate li normalno, kažu da treniraju. Mi smo momčad koja loše igra u gostima, teško nam je dobiti nekoga na strani. Ali, mislim da ovaj put neće biti tako, uvjeren sam da od Zagreba nećemo izgubiti", rekao nam je Sinovčić.

I glasnogovornik Zagreba, Zlatko Abramović drži da priča "ne pije vodu".

"Nešto sam načuo, ali na to se ne obaziremo. Ne vidimo razloga zašto bi se bilo što kombiniralo, i nama i Zadru su potrebni bodovi. To je standardna hrvatska priča, svugdje tražimo neke teorije urote, mediji to poprate i dobije puno veću dimenziju. Poslužit ću se rječnikom naših političara - neka mjerodavne institucije obave svoj posao i ispitaju ima li tu bilo kakvih nečasnih radnji. To je jedini način jer će inače ulica stalno pričati o takvim stvarima", kaže Abramović.

http://www.index.hr/sport/clanak/sinovcic-o-namjestaljci-ne-znam-zasto-su-blokirali-zagrebovu-pobjedu-ionako-lose-igramo-u-gostima/460522.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Dundeeju zbog stečaja "odrezali" 25 bodova!

ŠKOTSKI drugoligaš FC Dundee skupo je platio cijenu odlaska u stečaj. Vodstvo Škotske nogometne lige (SFL) zbog toga mu je oduzelo 25 bodova.

Osim bodovne kazne, Dundeeju je do kraja sezone zabranjeno kupovati igrače. Također, ne bude li do kraja ožujka sljedeće godine klub izašao iz stečaja, vodstvo SFL-a razmotrit će mogućnost dodatnog kažnjavanja.

Dosad je Dundee držao četvrto mjesto na ljestvici druge škotske lige (First Division) s 14 bodova iz 11 odigranih utakmica. S -11 bodova za trenutačno posljednjeplasiranim Greenock Mortonom zaostaje punih dvadeset bodova. Samim time, spas od ispadanja u niži rang natjecanja čini se teško mogućim. U drugu ligu Dundee je ispao u sezoni 2004/05, a silna ulaganja umjesto do povratka u vrh škotskog nogometa dovela su ih do stečaja, i vjerojatno daljnjeg ligaškog potonuća...

Izvor: Index

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dinamo doveo novo pojačanje: Švedski branič Walid Atta potpisao ugovor na 5,5 godina

Bivši igrač AIK-a iz Stockholma Walid Atta novo je pojačanje Dinama, prenose švedski mediji. Branič sa švedskom putovnicom potpisao je ugovor na 5,5 godina za klub iz Maksimira odakle su ga poslali na posudbu u Lokomotivu.

Atta je bio u nemilosti kluba i navijača jer je odbio potpisati novi ugovor. Švedski branič imao je ponude AIK-a, Galsgow Rangersa i jednog kluba iz Francuske, no on se odlučio na prelazak u Zagreb gdje bi trebao ostati 5,5 godina.

http://sportske.jutarnji.hr/dinamo-doveo-novo-pojacanje--svedski-branic-walid-atta-potpisao-ugovor-na-5-5-godina/903204/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hajduk poput Villarreala: Splićani u nastavku razbili Šibenik, Ibričić se oprostio pogotkom

KRAJ UTAKMICE: 1:3

Uoči dalmatinskog derbija opet se u javnosti počela pojavljivati teza o mogućem odlasku Alispahića iz Šibenika u Hajduk. Najbolji strijelac Modrih ove sezone u vezi tih nagađanja nam je kazao.

- Hajduk je zainteresiran, i to nije od jučer . Vidjet ćemo. Za sada je sve još vrlo daleko. Nije samo Hajduk u igri. Imam i nekih inozemnih, ozbiljnih opcija - zagonetan je Bugojanac, kojemu iduće ljeto istječe ugovor sa Šibenikom.

Na Šubićevcu ne kriju da žele čim prije prodati Alispahića jer u suprotnom mogu ostati bez pozamašne svote novca za odštetu. Kako doznajemo, Šibenik za Alispahića traži oko milijun eura.

http://sportske.jutarnji.hr/alispahic--nije-tajna-da-me-trazi-hajduk--ali-imam-i-nekih-ozbiljnih-inozemnih-ponuda---/909163/

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Muslin ima još razloga za brigu, i Stojke je van tima!

Početak tekuće godine doneo je dve potencijalno velike brige za selektora našeg nacionalnog tima Slavoljuba Muslina.

Dvojicu naših standardnih reprezentativaca koji nastupaju u Čempionšipu ove sezone, Aleksandra Mitrovića i Vladimira Stojkovića danas nismo videli na terenu u utakmicama njihovih ekipa.

O Mitrovićevom statusu smo već pisali tokom večeri, mediji su ponovo počeli da spekulišu o njegovom odlasku ove zime iz Njukasla, a još jedna loša vest stigla je i iz Notingema.

Naime, poput Mitrovića, naš reprezentativni golman Vladimir Stojković izgubio je mesto startera među ''Šumarima'', i ne samo to, njega danas nije bilo ni na klupi za rezerve!

Ovo može da bude veoma zabrinjavajuće s obzirom da je od dolaska u Notingem Stojković bio standardni prvotimac ove ekipe, a iz konkurencije za sastav tima protiv Barnslija sklonjen je posle poraza od Njukasla u prošlom kolu (1:3), kada nije imao svoj dan, s obzirom da se u par navrata očekivala njegova bolja reakcija.

Međutim, ni njegova alternativa, Stefan Henderson, danas se nije proslavio, pošto je i on, poput Stojkovića u prošlom kolu, primio gol sa preko 25 metara.

Ovoga puta, taj gol je odlučio pobednika i možete da ga pogledate u prilogu.

Hoće li ovo pomoći treneru Notingema da se predomisli u vezi sa Stojkovićem?

IZVOR: http://www.sportske.net/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Petev: Sve ovisi o nama

Kratko je trajala jučerašnja press konferencija Ivajla Peteva.
- Nadam se da ćemo danas odigrati dobru utakmicu, da nastavimo dobre predstave koje smo imali na pripremama. Naravno, želimo uzeti sva tri boda - kazao je Petev.
Pričao je o tome kako prve utakmice nakon stanke mogu biti ponešto drukčije od onih nazovimo ih “običnih”.
- Upravo se zbog toga moramo dobro psihološki pripremiti. Treba nam danas veliko samopouzdanje, ali i potvrda onoga što smo radili ovih mjesec i pol dana.
Modri danas neće moći računati na bolesnog Machada kojeg je shrvala viroza, neće naravno biti ni Filipa Benkovića koji je propustio pripreme zbog problema s leđima i tetivom, Angela Henriqueza kojeg je zaustavilo “trkačko koljeno”, te Soudanija koji još nije posve spreman. Guilherme i Sammir su u konkurenciji, vjerojatno ćemo ih vidjeti u određenoj minutaži. Kad se radi o Farmaceutima, Petev kaže:
- Radi se o solidnoj momčadi, sviđaju mi se. Neće nam biti lako, ali sve ovisi o nama. Ako budemo pravi, onda ćemo ostvariti svoje ciljeve.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Jugović: Slažem se s Kekom da je ovo možda i najvažnija utakmica

Na japanskom otoku Okinawa, jednoj od strateških baza SAD-a za vrijeme Drugog svjetskog rada, gdje se nalazi na pripremama s Dragonsima, Vedran Jugović u nedjelju navečer prekršit će pravilo koje je nametnuo trener Roh Sang-rae, o spavanju u 23 sata. Ali imat će i razlog.. 
Zahvaljujući internetu očima će biti u Gradskom vrtu jer na igralištu gdje je napravio prve nogometne korake u HNL proljeće krenut će njegovi bivši klubovi Osijek i Rijeka.
- Pozorno sam pratio i jedne i druge, pogledao sve sažetke, pogledao cijelu utakmicu Rijeke protiv Domžala… Što se Osijeka tiče u prijelaznom roku, nije se događalo baš puno, ali nije bilo ni razloga za to. Dobar rezultat, dobra atmosfera među igračima, sinergija s navijačima i dobra kvaliteta kadra što Osijek nedvojbeno ima bit će dovoljni za odličan rezultat ove sezone i zadržavanje trećeg mjesta ispred Hajduka - kaže Jugović.
A Rijeka?
- Na jesen su igrali uvjerljivo najljepši nogomet što najbolje oslikava bodovi saldo. Imali su izlazni transfer Mitrovića koji je realno bio stup riječke obrane i igrač koji je donosio sigurnost cijeloj momčadi. Možda bi jedino to moglo malo poremetiti snagu zadnje linije, uz to Mitrović je bio i važan kotačić u gradnji igre zbog svoje mirnoće kao da je veznjak. Kulušić se protiv Domžala dobro predstavio, ako nastavi sličnim ritmom i u prvenstvu mislim da će Rijeka nastaviti tamo gdje je stala, jer o ostatku momčadi Bijelih ne treba trošiti riječi, pokazali su koja su kvaliteta.
Iz riječkog kuta utakmicu u Gradskom vrtu najavljuju kao jednu od najznačajnijih posljednjih godina, razlog za oprez na Rujevici svakako su i ohrabrujući rezultati Osječana iz pripremnog perioda, zbog čega je konačan ishod itekako teško prognozirati.
- I kada su razlike u financijskoj situaciji bile još i veće, u Gradskom vrtu nikad nije bilo lako igrati, pa neće biti ni Rijeci u nedjelju. Osijek uvijek ima prepoznatljiv stil igre, uz veliku podršku navijača kući su uvijek opasni. Zbog toga se slažem s Kekom da je ovo možda i najvažnija utakmica iako nakon nje, kako god završila, ništa neće biti riješeno.
Pitali smo Jugovića i da pogleda malo unaprijed, prognozira ishod proljeća...
- Rijeka ima sve potrebno i zaslužuje naslov prvaka. Mislim da bi riječka glad za naslovom prvaka mogla biti presudna da se nakon dugo vremena neke stvari malo promijene za dobrobit hrvatskog nogometa. Što se Osijeka tiče vratili su se u vrh HNL-a gdje pripadaju, nadam se da ćemo opet europske utakmice gledati u Gradskom vrtu jer Osijeku i cijeloj Slavoniji zbog trenutne situacije trebaju takve pozitivne priče. Ukratko, pogled na tablicu je sada lijep i neka takav ostane i nakon 36. kola - zaključio je Jugović.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

HAJDUK: Carrillo kreće s dva napadača

Trener Hajduka Joan Carrillo odradio je pripreme na najbolji mogući način ostvarivši četiri pobjede, no danas ga čeka ono pravo: borba za bodove u Prvoj HNL. Dok je bio u Turskoj, odradio je domaću zadaću i proučio igru Splita pogledavši ih nekoliko puta u susjedstvu.
- Radili smo mjesec i pol dana za tu utakmicu, koja će biti teška jer je to derbi. Spremni smo za nastup i pobjedu, premda imamo respekta prema protivniku. Gledao sam neke njihove utakmice, ali su u međuvremenu promijenili trenera. Ono što sam vidio jest defenzivna filozofija, ali s jako brzom tranzicijom. Njihovi su igrači dinamični, tehnički dobri, a znam da im zbog kazne ne može igrati desni bočni.
Što se od Carrilla očekuje u nastavku sezone?
- Znam za ambicije kluba i navijača. Moramo imati odgovornost u provođenju ideja, raditi dan za danom, tjedan za tjednom. Želimo tri boda sada, ali i na utakmici protiv Istre i tako dalje. Ne mislimo o trećem, drugom i prvom mjestu, nego idemo korak po korak.
Koji je plan za utakmicu?
- Ideja je pobijediti, ali moramo biti dobri napadački i defenzivno jer njihov team može biti opasan u kontri. Imam plan A i plan B. Imali smo dosta vremena, ali znate kako se na utakmici uvijek može nešto dogoditi: netko se ozlijedi, dogodi se crveni karton, primiš gol... Moramo biti spremni na sve.
Ne otkriva Carrillo karte, sastav će prvo priopćiti igračima, a bit će vjeran svom novom sustavu 4-3-1-2...
- Počet ćemo s dva napadača, a možda tijekom utakmica nešto promijenimo. Volim ofenzivnu igru, a Hajduk ima takvu tradiciju da teži napadu. Međutim, može se igrati s četiri napadača, a biti defenzivan, ali isto tako i s jednim, a da si više orijentiran ofenzivi.
Pripremno razdoblje smatra uspješnim...
- Zadovoljan sam kako smo to odradili, zajedno s mojim stožerom. Treneri uvijek traže više vremena, ali smo uspjeli ostvariti ciljeve. Ostali smo bez vratara i stopera u prijelaznom roku. S direktorom Brancom dobro surađujem. Doveli smo stopera, volio bih da je došao ranije, ali takvo je tržište. 

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

HAJDUK Terzievu treba vremena

Što je s Terzievom koji stječe pravo nastupa, a u Hajduku je posudbi s opcijom otkupa na kraju sezone za pola milijuna eura...
- S obrambenim igračima je drugačije. Možete igrati 'čovjek na čovjeka', zonu ili kombinirano jedno i drugo. U Ludogorecu se igra 'čovjek na čovjeka', a mi igramo zonu. Sportski direktor mu je objasnio te stvari kada je potpisivao ugovor. Trebat će mu vremena za prilagodbu, ali siguran sam da nam može pomoći.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

OSIJEK Škorić stoper, Knežević u vezi

Nema što skrivati trener Zoran Zekić. Standardizirao je svoju udarnu momčad i u njoj samo zbog “više sile” mijenja momčad. Ali, uvijek ima i ona potreba da se od vremena do vremena potraži neko bolje rješenje. 
I pred utakmicu s Lokomotivom je tako. I dalje je izvan kruga kandidata desni branič Nikola Matas i njegovu će poziciju opet zauzeti Domagoj Pušić.
- Još u pripremnom razdoblju znao sam da Matas ne može igrati u prvom kolu proljeća s Rijekom zbog žutih kartona. Onda se i ozlijedio. Pušić je dobio moje povjerenje, a u pripremnim je utakmicama kao branič dobro djelovao. Protiv Rijeke manje dobro, ali do daljnjeg ostaje na tom mjestu - kazao je trener Zekić. Ona momčad koja je igrala u prošlom kolu tako će doživjeti tek jednu promjenu. Na klupu za pričuve će preseliti Andrej Lukić, a uz Matea Baraća stoper će biti Mile Škorić.
- On daje veću sigurnost i mirnoću igri naše obrane. Zato činim tu promjenu, a na Škorićevo će mjesto u vezni red ući Josip Knežević.
Utakmica s Lokomotivom dolazi Bijelo-plavima nakon što su u prvom kolu ostali, u bodovnom smislu, praznih ruku.
- Da, prošli smo u ovom tjednu tužne dane nakon poraza od Rijeke. Ne mogu reći da nas to nije donekle poljuljalo i izbacilo iz nekih naših razmišljanja, ali život ide dalje. Onakve vezane pogreške kakve smo počinili kod primljenog drugog i trećeg pogotka više nam se ne smiju događati.
Rijeka je prošlost, do srijede kada će s njom opet Osijek igrati, ali tada u prvoj utakmici polufinala Kupa. Lokomotiva je u fokusu zbivanja, o njoj u ovom trenutku svi u prvoligašu s Drave misle i zbore. Dakle...
- A što reći o Lokomotivi... Naš je protivnik kombinacija mladih i poletnih igrača, velikim dijelom školovanih u Dinamu. Igra okomito i traži, kao i mi, pogodak više. No, Lokomotiva je i momčad koju ne prati vojska navijača, zbog rezultata i plasmana ne visi joj mač nad glavom, nema imperativa. Gledao sam njenu igru u Puli, neće to biti tako s nama danas. Očekujem da će u momčadi naših domaćina biti i Majstorović i Majer, a to će u njoj izazvati vjerojatno i određene promjene u sustavu i formaciji. U biti nevažno je to jer moramo prikazati dobru igru, a nadam se i izboriti uspjeh - ispričao je jučer prije polaska u Zagreb trener Zekić.

Link to comment
Share on other sites

Neka odluka o finalistu padne u Osijeku!

Opet se Bijelo-plavi sučeljavaju s Rijekom. Ovaj puta u prvoj utakmici polufinala Kupa. Nakon prvenstvenog poraza koji su doživjeli u Gradskom vrtu, danas će se s njom u Kupu nadmetati na Rujevici. U prvenstvu je njihov sraz bio prava ljepotica. No, slavila je Rijeka. Za razliku od prvoligaša s Drave, momčad s Rujevice sigurnim koracima kroči kroz prvenstvo. Čvrsto drži jesenas osvojeno prvo mjesto. Osijek je treće, na kojem je bio, brzo prepustio Hajduku. Nastavak sezone počeo je s dva uzastopna poraza. Bolni su mu i jedan drugi, poglavito onaj u prošlom kolu kada su u Kranjčevićevoj ostavili bodove Lokomotivi u igri za koju je jedna riječ dovoljna - očajna. Danas je nešto drugo na redu, a valjda i u planu.
- Kada se govori o rezultatu, onda nam je cilj ostaviti odluku o tome tko će otići u finale Kupa do uzvratnog susreta s Rijekom na našem stadionu - rekao je trener Zoran Zekić.
S postignutim pogotkom u gostima lakše bi bilo...
- Svakako, ali da pri tome ne doživimo poraz koji bi nas zabrinuo. Moja je želja da ostvarimo pozitivan rezultat i tako ćemo se postaviti i njemu težiti. Jako nam je potreban nakon dva prvenstvena poraza. Ostati neporaženi na Rujevici bio bi razlog za dobro raspoloženje i optimizam za nastavak sezone.
Nije ni jučer poslije obavljenog treninga koji je prethodio putovanju u Rijeku bio raspoložen za priču o udarnoj momčadi koju će danas suprotstaviti domaćinu. Opet su se prsti više sile umiješali u osječku svlačionicu.
- Nikola Matas još nije spreman za igru. Domagoja Pušića shrvala je viroza, nekako moram zatvoriti desni bok. Jedan od naših najmlađih igrača Danijel Lončar ozlijedio se igrajući za drugu momčad i nije u kadru. Da je zdrav, bio bi na Rujevici, možda i starter. A poznato je kako nam je Mile Škorić u utakmici s Lokomotivom zaradio dva žuta kartona i isključenje zbog kojeg ni na njega ne mogu računati. Nekih će promjena i bez toga u mojoj momčadi biti, ali ostavit ću svoje zamisli otvorenima do pred utakmicu.
Da je Rijeka naša najbolja momčad, ustvrdit će mnogi. Međutim, dok se igra, ima i nade. A na nju svatko ima pravo. I Osijek koji je u negativnom nizu međusobnih ogleda s ovim protivnikom.
- Moramo biti pravi, moramo se na Rujevici postaviti muški, pokazati karakter, biti agresivni i koncentrirani, sve ono što nismo bili u prošlom prvenstvenom kolu s Lokomotivom. O drugome ne vrijedi unaprijed pričati. Koga podsjećati na pojedinačne vrijednosti Riječana, na brojne opasnosti koje nam prijete. Kup je drugačije natjecanje od prvenstva. Mi moramo uložiti htijenje i trud da dođemo do tog pozitivnog rezultata koji bi nam dao nadu da se za finale možemo izboriti u uzvratu - zaključio je trener Zekić.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Dinamo ima problema protiv svake momčadi koja se čvrsto postavi

Uskoro će obljetnica, 25. godina od dana kad je Inter, koji se tada zvao Inker, u finalu Kupa pobijedio Dinamo koji se tada zvao HAŠK Građanski. U Maksimiru, pred 25 tisuća ljudi, tog 23. lipnja 1992. godine Zaprešićani su pobijedili pogotkom Damira Kasumovića s 1:0. Prva utakmica u Zaprešiću završila je 1:1, slavlje Žutih koje je s klupe vodio Ilija Lončarević bilo je ogromno, plavi klub je bio šokiran. Bila su to neka druga vremena, kad su u dresu Zaprešićana igrali Zvonimir Soldo, Krunoslav Jurčić, Zoran Živković, Stipe Brnas, Igor Čalo, Miroslav Šorgić, Borimir Perković, Nikica Miletić... Slavna su to bila vremena tadašnjega, kako smo ga nazivali Diva iz predgrađa.
- Tada smo ih “nježno” pobijedili. Nije to bilo ništa spektakularno - kaže danas tadašnji veliki pobjednik, iskusni trener Ilija Lončarević.
Kad god igraju Dinamo i Inter, prisjećamo se te utakmice, ali i još nekih iz povijesti. Modri su bili zaprešićka mušterija u prvoj sezoni po osamostaljenju Hrvatske. Četiri puta je tada društvo predvođeno Lončarevićem igralo protiv Modrih, tri puta je pobijedilo (dva puta u prvenstvu, jednom u Kupu), a jedna je kup-utakmica završila neodlučeno. Nakon toga, Zaprešićani su još samo tri puta u HNL-u pobijedili Modre... Jednom je to uspjelo izborniku Anti Čačiću koji je 1994. godine s Žutima nadigrao “trenera svih trenera” Miroslava Ćiru Blaževića sa 2:1.
No, sve je to povijest. Danas je priča posve drukčija, najavljivati okršaj u Maksimiru kao one koji su se najavljivali prvih godina nakon osamostaljenja bila bi groteskna priča.
- Inter je u 25 godina dao veliki obol kad je u pitanju hrvatski nogomet. Kad je današnji sraz u pitanju, moram apostrofirati da Dinamo još uvijek ne ulijeva povjerenje. Ova uvjerljiva pobjeda nad Splitom je za mene ipak više stjecaj okolnosti. Ako su iz toga izvukli veliko samopouzdanje, kako kažu, svaka im čast. Međutim, Dinamo ima problema protiv bilo koje momčadi koja se čvrsto postavi. Teško je kazati je li Inter u stanju da takav bude u Maksimiru. Dinamo pati na planu sistematske organizacije igre, recimo to Rijeka ima. Ali imaju kvalitetu igrača i dobili su nadam se pravog strijelca, Armina Hodžića koji redovito zabija - kaže Lončarević.
Mogla bi i današnja utakmica biti baš kao naručena za Hodžića. Armin je u posljednjih pet utakmica protiv Zaprešićana postigao - pet pogodaka! Istina, tri je postigao na jednoj, u onoj 3. kola sezone 2015/16., posebno je u sjećanju ostao onaj “škaricama” nakon centaršuta Marka Roga.
Inače, Dinamo i Inter povijesno su povezani. Treneri poput Lončarevića i Čačića koji su sjedili na klupi oba kluba samo su dio cijele priče, nakon igara u Interu u Maksimir su stizali Jurčić, Soldo, Cvjetković, Živković... Bilo je još dosta igrača koji su igrali u plavom i žutom dresu. Najveću karijeru svakako je ostvario Luka Modrić koji je jedan od ključnih igrača Reala, igrale su u Zaprešiću i druge hrvatske zvijezde, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Eduardo da Silva... Kad smo jučer “alfi i omegi” Intera Branku Laljku kazali da su Inter i Dinamo uvijek bili kao prst i nokat, odvratio je...
- Nismo bili prst i nokat, ali smo uvijek bili u sportskim, fer odnosima. I danas smo isto. Kao i s svima drugima. Je, nekad su igrači Dinama dolazili u Inter, a sad i bez igrača Modrih funkcioniramo i igramo prvoligaški nogomet. Ta vremena kad su kod nas igrali igrači poput Eduarda, Modrića, Lovrena ili Ćorluke, bila su lijepa vremena za nas, ali i za njih - kaže Branko Laljak.
Kad smo mu kazali da je nekad Inter bio kost u grlu Dinama, samo se nasmijao.
- Želja da ih pobijedimo uvijek je prisutna. Tako i danas...
Znači, danas dolazite po iznenađenje?
- Znam samo da igramo u žutim dresovima, ha-ha...
Kad je u pitanju današnji maksimirski sraz, nema nikakve filozofije, istu priču ponavljat ćemo pred svako prvenstveno kolo. Dinamo nema pravo na kiks. Vidjet ćemo i je li pobjeda u Kupu i dobra igra protiv Splita bila samo slučajnost ili definitivna prekretnica u modrim prezentacijama. Favorit se, naravno, zna, sve osim pobjede bilo bi “ajme majko” za maksimirske ambicije.

izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Kek: Imamo još mnogo prostora za napredak

Može li Rijeka napokon ostati bez primljenog pogotka u proljetnom dijelu sezone? U jednakoj mjeri u kojoj je napad nosio Riječane u jesenskom dijelu sezone svoje je radila i obrana na čelu s Andrejom Prskalom. Rijeka je primila najmanje golova u HNL-u, a onda na početku proljetnog dijela čak četiri u tri utakmice. Protiv Osijeka nakon nekoliko vezanih loših reakcija, s Interom iz prekida, sada protiv Osijeka u kupu i jedanaesterca.
Prema naprijed se sve zna, neće tu biti nekih iznenađenja kada je riječ o početnom sastavu, pa je uoči današnjeg ogleda protiv Lokomotive najveća nepoznanica tko će uz Josipa Eleza (pokazao tehniku Josipa Šimunića kada je sredinom drugog poluvremena prodavao lažnjake i gurao kroz noge Osječanima) biti u zadnjoj liniji Bijelih. Prve dvije utakmice odigrao je Šofranac (protiv Intera bolje nego protiv Osijeka), ovu posljednju Kulušić, Župarić je tek počeo lagano trenirati pa treće opcije još nema…
U svakom slučaju cilj je i da mreža iza Prskala ostane netaknutom, a do sada primljene pogotke trener Bijelih pripisuje manjku koncentracije.
- Znao sam da nam se to može dogoditi jer ostali smo bez jednog bitnog igrača u zadnjoj liniji, uigravali nešto pa u jednom momentu morali poseći za drugim rješenjima. Mišljenja sam da su golovi više stvar koncentracije nego neke neuigranosti ili novih igrača. To razmišljanje o kreaciji i ofenzivi može te lako zavesti pa u nekim trenucima zaboraviš da je i obrana sastavni dio nogometa - istaknuo je Matjaž Kek.
Jasno je trener napomenuo da su i on i momčad itekako svjesni da u nekim dijelovima ima još puno prostora za napredak.

izvor: lutrija.hr
- Dobro je dok igrači znaju da moramo iz treninga u trening rješavati situacije koje nam se događaju, ako bi postali bahati ili previše samouvjereni onda bi to već postalo zabrinjavajuće. Svaka utakmica daje informacije gdje i što moramo još raditi, a prije svega otvara pogled koliko je ova momčad sposobna još ići naprijed. Te dijelove treba razvući u cjelinu, igrači su toga svjesni i slino me veseli energija s kojom ulaze u utakmice - dodao je Kek. 

Link to comment
Share on other sites

LOKOMOTIVA: Samo je Rrahmani u karijeri uspio zabiti Rijeci u prvenstvu

Ne tako loše vijesti stigle su nakon pregleda Endrija Cekicija, 20-godišnjeg albanskog ofenzivca, koji se nakon pogotka Osijeku kojim je trasirao put Lokomotivi prema subotnjoj pobjedi, travnjak napustio zbog ozljede. Stanje sa stražnjom ložom ipak nije tako loše kako su se na Kajzerici pribojavali i Cekici bi već krajem sljedećeg tjedna mogao ponovno početi normalno trenirati. 
Sigurno će propustiti dvoboj s Rijekom u subotu na Rujevici, kao i sraz u Zaprešiću s Interom kojeg Lokosi igraju za osam dana.
Mario Tokić u međuvremenu će tražiti recept za zaustavljanje lidera. Lokomotiva je postala istinska Rijekina mušterija, čak devet uzastopnih pobjeda upisali su Riječani u prvenstvu i Kupu gol-razlikom 20:3. Trener Lokosa od svih igrača u svojem aktualnom kadru ima samo jednog koji je u svojoj karijeri uspio zabiti gol Riječanima u prvenstvu Hrvatske. Amir Rrahmani prvi je od svoja dva gola u 56 HNL-utakmica zabio upravo Rijeci. Prije točno godinu dana je u dresu Splita u sudačkoj nadoknadi prvog dijela na Parku mladeži poentirao za 1:1, no gol mladog stopera nije pomogao Crvenima. Bekim Balaj zabio je za 2:1 i odnio na Kvarner sva tri boda. Tri pogotka u nizu od devet poraza Lokomotive bili su djela Mate Maleša, bivšeg igrača Lokomotive koji je u dresu Rijeke zabio autogol, Dine Perića koji je danas u Dinamu te velike zvijezde družine s Rujevice Franka Andrijaševića. Prije dvije godine Riječanima je u njihovom domu zabio i današnji član Lokomotive Jan Doležal, no taj je pogodak u 4:1 porazu postigao u Kupu.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use