Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Novosti iz nogometnog svijeta (Međunarodni susreti)


Goksim

Recommended Posts

  • 7 months later...

Bye, bye Ukrajina: Njemačka uskače i organizira Euro 2012. s Poljskom?

Prema pisanju najtiražnijega njemačkog dnevnika Bilda, Nijemci bi samo šest godina nakon organizacije SP-a opet mogli biti (su)domaćini jednoga velikoga nogometnog natjecanja.

Europska nogometna federacija (UEFA), tvrdi Bild, sve je sklonija pomaknuti orijentaciju na sudomaćinstvo s Ukrajine na Njemačku.

Dok Poljska uzorno odrađuje vlastite pripreme za Euro, Ukrajinci se i dalje nisu pomakli s mrtve točke, iako ih je Michel Platini u posjetu Kijevu početkom srpnja upozorio kako će tri predstojeća mjeseca biti presudna.

UEFA je motrila razvoj sitruacije. Napretka nije bilo.

Zato su, tvrde u Bildu, iz Uefe tajno kontaktirali Njemački nogometni savez (DFB) i iskazali mogućnost da bi stadioni u Berlinu (kapaciteta 74.400 gledatelja) i Leipzigu (45.000) mogli dobiti domaćinstvo utakmica tijekom Eura, i to u suorganizaciji s Poljacima.

Na direktno pitanje iz Bilda generalni je tajnik DFB-a Wolfgang Niersbach izjavio da “službenog zahtjeva iz UEFA-e nije bilo”.

Berlinski je stadion bio domaćin utakmicama SP-a 2006. godine u šest navrata, među ostalima i finalne između Italije i Francuske. Leipzig je pak ugostio pet utakmica.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/bye-bye-ukrajina-njemacka-uskace-i-organizira-euro-2012-s-poljskom/403256.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Brazilska kalvarija: Nakon pobjede nad Venezuelom kroz pustinju i prašumu do Rio de Janeira

NAKON uvjerljive pobjede nad Venezuelom 4:0, članovi ekspedicije brazilske nogometne reprezentacije potrošili su na putovanje do Rija gotovo 15 sati.

Brazilska nogometna reprezentacija pobijedila je u nedjelju u San Cristobalu selekciju Venezuele sa 4:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Povratak Kake u sastav nakon 11 mjeseci, koji je zabio prvi gol već u 5. minuti, očito je djelovao inspirirajuće i na njegove suigrače koji su u ovim kvalifikacijama često znali podbaciti, ali su protiv Venezuele obavili posao na zadovoljstvo brazilskih navijača. Nakon pogodaka Robinha i Adriana Brazilci su već nakon 20 minuta vodili sa 3:0.

Brazil je pobijedio lako i bez problema, ali je zato ekspedicija imala itekakvih poteškoća u povratku. Putovanje se neplanirano jako odužilo. Problemi su počeli kada je aerodrom u blizini San Cristobala, odakle je momčad trebala poletjeti za Maracaibo, bio zatvoren zbog lošeg vremena. Brazilske su nogometne zvijezde morale trpjeti putovanje autobusom od 3 sata ''preko brda i planina'' do Meride.

Stigli su u Meridu oko ponoći, samo da bi saznali da je njihov avion još uvijek u Caracasu. Nakon dugog čekanja u zračnoj luci, tijekom kojega su nogometašima servirali sendviče i gazirana pića, krenuli su s velikim zakašnjenjem u Maracaibom, a nakon toga u Rio de Janeiro, u kojem će u srijedu u novom kvalifikacijskom ogledu ugostiti Kolumbiju.

Nakon dugačkog i iscrpljujućeg putovanja, brazilski nogometaši u ponedjeljak su, umjesto planiranog treninga, dobili slobodni dan. Robinho i vratar Julio Cesar iskoristili su ga za opuštanje na plaži ispred hotela u kojem je odsjela reprezentacija.

Izvor: Index

http://www.index.hr/sport/clanak/brazilska-kalvarija-nakon-pobjede-nad-venezuelom-kroz-pustinju-i-prasumu-do-rio-de-janeira/405768.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pod istragom sudac utakmice Hrvatska - Meksiko sa SP-a 2002.

ISTAKNUTA kineska sudačka četvorka, među njima i djelitelj pravde s utakmice Hrvatska - Meksiko sa SP-a 2002., te jedan s međunarodnim iskustvom, privedeni su u policiju zbog sumnji u namještanje utakmica.

Hrvatska je poražena na Mundialu u organizaciji Japana i Južne Koreje 2002. godine od Meksika nakon što je jedini pogodak, i to iz jedanaesterca, postigao Blanco u 60. minuti. Tu je utakmicu sudio danas umirovljeni Lu Jun koji zajedno s Huangom Junjieom (FIFA-ina međunardona licenca), Shenom Huangying i Zhouom Weixinom čini osumnjičenu četvorku.

Nastavak je to istrage oko namještanja utakmica u kineskom nogometnom prvenstvu koju su već poslom platili predsjednik Kineskoga nogometnog saveza (CFA) Nan Yong i njegov zamjenik Yang Yimin. Dvojac je smijenjen sredinom siječnja sa svojih funkcija nakon što se ispostavilo da su umiješani u skandal oko namještanja utakmica.

Podsjetimo da je preko 20 službenika saveza, nogometaša i trenera, privedeno tijekom posljednjih mjeseci zbog sumnje u manipuliranje rezultatima nogometnih utakmica i u klađenje, koje je u Kini zakonom zabranjeno.

Kineski nogometni klubovi Guangzhou GPC i Chengdu Blades zbog istih su razloga izbačeni iz prvenstva, a drugoligaš Qingdao Hailifeng uopće iz natjecanja.

http://www.index.hr/sport/clanak/pod-istragom-sudac-utakmice-hrvatska--meksiko-sa-spa-2002/479671.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

SLAVEN BILIĆ je objavio popis od 25 igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Izraela i Malte. Na popisu nema Dinamovca Sammira kao što je bilo i očekivano.

"Nakon starta kvalifikacija očekuje nas teška utakmica u Tel Avivu koja će bitno odrediti daljnji tok kvalifikacija. Ulazimo s puno samopouzdanja i s čelne pozicije. Sigurni smo da ćemo odigrati dobro i da ćemo pobijediti.  Kako nas očekuju dvije utakmice pozvali smo 25 igrača jer će se neki igrači priključiti i mladoj reprezentaciji za uzvratni susret dokvalifikacija", rekao je Bilić na startu:

Popis: Runje, Subašić, Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Schindelfeld , Strinić, Lovren, Buljat, Srna, Bartulović, Vukojević, Dujmović, Pokrivač, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Pranjić, Iličević, Gavrić, Olić, Jelavić, Da Silva, Mandžukić, Petrić

O Izraelu:

"Protivnik je dobar, dobar je bio i prije. Izuzetno je kvalitetan na svom terenu zbog specifične atmosfere koju stvaraju. U posljednjih 10 godina, u kvalifikacijama za velika natjecanja, izgubili su samo dva puta. Sjećate se poraza protiv nas i protiv Latvije prošle godine."

"Imaju novog izbornika, analizirali smo ih i dobro su startali u ove kvalifikacije. Očekujemo jednu mušku borbu. Uvjereni smo da ćemo tamo uzet bodove. To nam je cilj, to nam je plan i to ćemo napraviti."

O nepozivanju Sammira:

"Pokazao sam s ovim spiskom što mislim o temi Sammir. Po mom izboru i izboru i mišljenju svojih suradnika, ovih 25 su najbolji izbor za utakmicu s Izraelom. To je jedna kompaktna grupa, izuzetni nogometaši. Dobro smo startali i držimo čelnu poziciju. O svim drugim igračima koji nisu na spisku zbog važnosti ove utakmice smatram da nije potrebno niti pričati."

"Sammir igra dobro. To je činjenica i sami pišemo da mu je nađeno optimalno mjesto iza centralnog napadača. Niko Kranjčar, Luka, Petrić, Dudu, a u određenim situacijama i Rakitić su igračine koji su i do sada igrali i odlično. Oni su nas odveli do svih pobjeda, oni nas drže među top 10. Oni su na toj poziciji bolji od Sammira i tu završava priča."

Rasizam je nešto najgore što su ljudi napravili u povijesti ljudske rase. Gore od holokausta i fašizma. Stavljanje mene i mojih suradnika u sami kontekst s rasizmom je potpuno suludo i ne želim to komentirati."

O neigranju Benayounu:

"On je kapetan, vođa i najbolji igrač, ne treba ponavljati što on znači za njihovu reprezentaciju. Bilo bi dobro da Benayoun ne igra. No, naravno, Izrael nije samo Benayoun. I ostali igrači su kvalitetni i igraju u dobrim momčadima i dobrim ligama. Na toj pozicijama imaju još dobrih igrača. Žao nam je što se ozlijedio, ali Izrael sa i bez Benayouna nije ista ekipa."

O razočarenju nakon Grčke:

"Naša najveća snaga je kompaktnost grupe, cijelog stožera skupa s igračima. Pokušavamo biti realni prema sebi, a tako nastupamo prema van. I nama je protiv Grčke bio cilj osvojiti sva tri boda. Neke moje rečenice su bile krivo interpretirane. Samo sam se nasmijao na neke opaske i komentare da smo igrali defanzivno. Od početka smo napadali, a zadnjih pola sada smo igrali čak i pomalo suludo ofanzivno. Na to smo se odlučili jer Grci nisu imali intenciju da kolektivno napadaju."

O neigranju hrvatskih igrača u Tottenhamu:

"Luka i Ćorluka su standardni u Tottenhamu, barem do sada su bili. U ekstremnim situacijama nije dobro kada igrač ne igra, ali nije niti idealno kada igra 70 utakmica u sezoni. Ova situacija s Nikom nije idealna, međutim, ja sam siguran, znajući koliko ga Redknapp cijeni i koliko je napravio lani za momčad, da će se izboriti za adekvatnu minutažu. Sada to nije velik problem i nije kritičan, ali kad bi se nastavilo, onda je to objektivni problem jer mu nedostaje kontinuitet."

O startu hrvatskih klubova u Europa ligi:

"Dinamo - Villareal je sjajna bila utakmica. Za svaku pohvalu, Dinamo je odlično startao protiv favorita skupine. Hajduk nažalost nije uspio izvući pozitivan rezultat. Možda se to nije očekivalo jer se nije znalo koliko je zapravo AEK jak. Prema onome što smo vidjeli u prvom poluvremenu, Hajduk je mogao napraviti nešto više. Dobro su reagirali nakon primljenog gola, a uz malo sreće i neke bolje sudačke odluke, možda je Hajduk mogao i voditi."

O neigranju u Splitu:

"Malo sam iznenađen kad sam čuo tu odluku. Očekivali smo i htjeli smo neke utakmice odigrati u Splitu. Sjećate se da je i Grčka trebala biti u Splitu. Ta utakmica nije odigrana u Splitu zbog atletike da se ne ošteti travnjak. Ja sam puno o tome pričao i s igračima i donijeli smo odluku da bi igrali u Splitu. To je bio i plan da se starta u Splitu i s Norveškom i Maltom i Gruzijom, pa i s Izaelom."

"Nisam ja ovo rekao na kavi, ovo sam rekao pred 20 mikrofona. Moj stav je jasan, a to je i stav igrača. Meni je najbitnije da pobijedimo utakmicu. Sve je to kompleksno jer se igrači moraju osjećati dobro, gdje su adekvatni uvjeti...Davno smo rekli da i u Maksimiru i u Splitu imamo sve te uvjete."

"Mislim da je Split zaslužio domaćinstvo. Recimo i na temelju utakmice protiv Italije koju ja nisam mogao igrati. Bilo je neviđeno ludilo, a sjetite se samo Brazila i prijateljske utakmice. Pa i protiv Nizozemske je bilo dobro. S pravom su ljudi u Splitu revoltirani što nije bilo više utakmica u Splitu. Drugi razlog je taj što nikada nismo pobijedili u Splitu. No, tamo smo igrali protiv jako dobrih reprezentacija protiv kojih bi remizirali i u Zagrebu. Ne vjerujem u praznovjerja, ali bi bilo idealno započeti s Maltom koji nije protivnik visoke klase. Kroz tu pobjedu bi se stvorila atmosfera i fluid između igrača i publike."

O Iličeviću i Pamiću:

"Iličević je već bio pozvan i praćen je. Lani je malo stagnirao jer je bio na posudbama i nije bila idealna situacija. Nešto je igrao, a sada ima dobru situaciju u Kaiserslauternu. Od početka sezone igra jako dobro na pozicijama lijevo i desno. U najmanju ruku očekujemo da zaoštri konkurenciju već za Izrael i kvalitetnim treninzima da nas prisili na najkonkretnije razmišljanje o njemu. Drago mi je da je Pamiću skinuta suspenzija. On će sigurno ako ovako nastavi zaoštriti konkurenciju za poziciju lijevog beka."

Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Subašić: U 2017. želim trofej jer u karijeri imam samo jedan

Sjajni golman Danijel Subašić u velikom intervju za 24sata otkrio je za čime još žali u karijeri, što misli o debiju Šempera u LP te u čemu je tajna impresivne napadačke moći Monaca

Godina za nama, godina je u kojoj je Danijel Subašić odradio svoje prvo veliko natjecanje na golu hrvatske reprezentacije, ali i godina u kojoj je njegov Monaco napokon ponovno konkurentan i bori se za naslov prvaka, rame uz rame s Nicom i u zadnjih nekoliko godina nedodirljivim PSG-om. 

Zastrašujući Monaco

Ove su sezone 'kneževi' utrpali fantastičnih 56 golova u Ligue 1 što ih čini uvjerljivo najefikasnijom momčadi u 'Ligama petice'. Nerijetko protivnicima zabiju po 5-7 komada: sedam je dobio Rennes u Liga kupu kao i Metz u prvenstvu. Šest su puta punili mrežu Montpellieru, pet puta Bastiji.

Njihov je nogomet spektakl, a trenutno zaostaju dva boda za velikim rivalom, vodećom Nicom. U Ligi prvaka su pak osvojili skupinu što ih je lansiralo na snažni Guardiolin Manchester City.

'Ostaje žal za Eurom'

Danijel je i dalje neprikosnoven na golu Monaca u kojem brani od 2012. godine, jedan je od najiskusnijih u momčadi i bez ikakve dileme, ponajbolji golman francuskog prvenstva.

Za 24sata je govorio o raznim temama koje su obilježile nogometnu 2016.

Kako ste zadovoljni 2016?

- Zadovoljan sam, bila je to dobra godina, uspješna, ali znate kako se kaže, nikad nije toliko dobro, da ne može biti i bolje. Pogotovo se to odnosi na nastup reprezentacije na Euru. Imali smo stvarno dobru momčad, dobru atmosferu u svlačionici, tako da su i očekivanja bila veća od ostvarenog rezultata. Pogotovo sada, s nekoliko mjeseci distance, mogu reći da smo izgledali jako dobro, da smo prošli bez problema prvi krug, ali i da opet nismo imali sreće u ždrijebu. Izvukli smo kasnijeg prvaka Portugal, a i njih smo držali u šakama do pred sam kraj utakmice. Ostaje veliki žal zbog ispadanja, no nadam se da će nam to iskustvo biti od pomoći na SP u Rusiji, gdje definitivno očekujemo korak naprijed. 

Vaš Monaco često je ove sezone gazio protivnike s puno golova, što je u zadnjih par sezone bila prava rijetkost u francuskoj ligi, osim ako nije u pitanju PSG. Igrate jako lijepo i efikasno, u čemu je tajna tolike napadačke moći?

- Nema velikih tajni. Svake godine nam odlaze kvalitetni igrači, ali neki i ostanu, neke kupimo, neki nam se vrate, poput Germaina i Falcaa. Još uvijek smo svi skupa gladni uspjeha, nismo osvojili trofej, i zato grizemo. Za sada je dobro, ofenzivno smo strašno jaki, ali nas ponekad toliko ponese da se zaboravimo braniti, pa primimo glupe golove, kod vodstva 3-0, 4-0. Evo, i u zadnjem kolu imali smo 2-0 protiv Caena, i umjesto da čuvamo rezultat, mi srljamo dalje i primimo gol u 95. minuti. Dosta smo mlada momčad, neiskusna, sve je to škola.


Nakon dugo godina PSG više nije neprikosnoven na vrhu ljestvice. Što im se dogodilo?

- No Ibra, no party, ha, ha, ha... On je radio razliku. Ne moraš ga voljeti, ali moraš respektirati njegovih 30 golova i 15 asistencija po sezoni. Lani su imali 30 bodova više od nas, da je Ibra igrao za nas a ne za njih, mi bi bili prvaci. 

'Monaco je baš idealan spoj mladosti i iskustva'

Koje je ambicije klub postavio pred trenera Jardima uoči sezone i kako na Monaco gledaju Francuzi poslije osvajanja skupine LP, te prilično dobrih igara u ligi?

- Ambicije su uvijek iste - što više i što bolje. Cilj je barem drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka, sve više od toga bio bi bonus. Pa i prolaz preko Cityja.

Navijači se šale da su u ovoj sezoni zabili svi osim vas i da je vrijeme da opet počnete izvoditi slobodne udarce i penale, da ponovno zabijete gol. 

- Samo neka oni trpaju, lako je za mene. Zabio sam taj jedan slobodan udarac, pokazao da znam, i to je bilo dosta, ha, ha, ha... Dosta je još posla pred nama, cilj je drugo mjesto i Liga prvaka, no ako se ukaže prilika i za naslov, učinit ćemo sve da ga osvojimo. 


Trenutno Vam je najveći rival najbliži susjed - Nica. Jesu li oni i najveći rival Monaca?

- Da, oni su naš najveći rival, a ''Côte d'Azur derby'' najveća utakmica, kojoj se navijači najviše raduju. Nica igra dobar nogomet ove sezone, dobra su momčad, ali vidjet ćemo koliko će dugo izdržati, tek smo na pola sezone.

PSG je igrao na pogon Ibrahimovića, je li Balotelli Nicin Ibrahimović?

- Ma kakvi, ni blizu. Dobar je igrač, protiv nas je zabio dva gola, ali nije on ni sjena Ibre. Ne samo on, nego nitko mu nije ni sjena, kad je u top formi.
Dirar, Raggi, Germain i vi ste u klubu još od drugoligaških dana. Od iskusnijih tu su još Falcao, Glik i Moutinho... Nedostaje li vam malo više iskusnih igrača za utrku za naslov prvaka?

- Mi smo baš spoj mladosti i iskustva, u svakoj liniji imamo po nekog starijeg igrača, oko kojega se nadograđuju mlađi. Ja sam na golu, u obrani je tu Glik, u sredini Bakayoko iako su mu tek 22., naprijed Falcao i German... Dobro smo posloženi, a i trener je tu već treću godinu. Uhvatili smo njegove principe rada, treniramo samo s loptom, ništa 'suha' trka, jako pazi da smo uvijek odmorni i svježi. Nekad je iskustvo bilo presudno, u modernom nogometu je jedino važno možeš li, ili ne. Imaš li fizičku moć i snagu. Evo, Caen je bio bolji od nas, a na koncu su opet izgubili. Jako je važno kako treniraš i kako se regeneriraš, pogotovo kad igraš svaka tri dana kao mi. Liga je naporna, a mi igramo i Ligu prvaka, oba kupa, preživjeli smo na svim frontovima. Mene u pauzama još čeka i reprezentacija, nemaš se kad ni odmoriti, ni oporaviti od ozljeda. Ljetos sam praktično odmah nakon Eura nastavio trenirati s Monacom, jer sam morao braniti u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Zato mi je trener dao par dana odmora više, tek 2. siječnja sam se morao javiti na trening.

'Možemo izbaciti City u Ligi prvaka'

Idući protivnik u Ligi prvaka vam je Guardiolin City. Sudeći po karakteristikama obje momčadi, to bi mogle biti dvije spektakularne i efikasne utakmice. Što možete očekivati i kolike su vam šanse?

- U ovoj fazi više nema lakih protivnika. Prije dvije godine čekali su nas Arsenal i Juventus, sada City... Što reći o njima? Veliki klub, veliki trener, veliki igrači. Istina, nisu u nekoj posebnoj formi, ali bit će veliki favoriti. No, kao što sam već rekao, danas se igrači dijele na one koji mogu i ne mogu. Svatko tko odigra na maksimumu može dobiti utakmicu, pa tako i mi njih. Sigurno da imamo svoje šanse, treba se opustiti, igrati svoj najbolji nogomet, pa što bude. Nadam se da nam ovo nije zadnja velika utakmica ove sezone. 


Nedostaje li vam društvo Marija Pašalića?

- Lijepo je bilo dok smo bili skupa, uvijek bi malo popričali i družili se. Volio bih da je još tu, ali on ima svoj put i dobro gura. Evo uzeo je i trofej s Milanom. Želim mu sreću da pokaže ono što može. A to je, vjerujte mi, jako puno. 

Ove sezone u Ligue 1 sjajno igra Ivan Santini. Je li on po vama kalibar igrača za hrvatsku reprezentaciju?

- O njemu mogu reći da je odličan igrač, vrhunski momak, pravi profesionalac, koji je sve što je napravio, napravio sam svojim radom. Kapa do poda za to. Mi smo i prijatelji, nakon međusobne utakmice skupa smo se vratili na praznike u Zadar jer smo i privatno dobri, tako da o njemu mogu govoriti samo najbolje. Što se tiče reprezentacije, siguran sam da bi se nas trojica Zadrana, Luka, Šime i ja radovali još jednome, ali nije na meni da o tome govorim. 

'Lovre Kalinić je prerastao HNL'

Lovre Kalinić je potpisao za Gent, a njegov put neodoljivo podsjeća na vaš. Što bi savjetovali svom nasljedniku na golu Hajduka, ali i reprezentacije?

- Lovre je prerastao HNL i dobro je da je napravio korak naprijed, kako bi se nastavio razvijati, da bi jednom postao golman na najvišem nivou. Zna se gdje mu je mjesto, i ne samo njemu. Hrvatska nikad nije imala problem s vrhunskim golmanima, pa ga neće imati ni u budućnosti. 

IZVOR: http://www.24sata.hr/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Urugvaj bez Suareza dočekuje vodeći Brazil

U Montevideu se večeras u ponoć sastaju dvije vodeće reprezentacije južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Drugoplasirani Urugvaj pokušat će pokvariti planove lideru Brazilu, te ujedno nastaviti i impresivan niz na domaćem terenu. U aktualnom ciklusu Urugvaj je pred svojim navijačima ostvario svih šest pobjeda uz razliku pogodaka 16:1.
Međutim, Brazilci su u sjajnoj formi otkako ih je nakon eliminacije u grupnoj fazi Cope America i odlaska Dunge preuzeo novi izbornik Tite, ostvarili su tri gostujuće pobjede bez primljenog pogotka, a triput su slavili i na domaćem terenu.
- Niti jedna utakmica ne može te motivirati više od ove, zbog kvalitete suparnika i potrebe da osvojiš bodove - rekao je urugvajski izbornik Oscar Tabarez.
Zbog suspenzija Tabarez ne može računati na vratara Musleru i Barceloninog napadača Suareza, pa će uz Cavanija u napadu vjerojatno krenuti Rolan iz Bordeauxa. S druge strane, Tite mora pronaći zamjenu za Gabriela Jesusa, ozlijeđenog napadača Manchester Cityja koji je zabio pet golova u posljednjih šest nastupa za Brazil. No, na raspolaganju su mu Neymar, Coutinho, Firmino...

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

HRVATSKA U-19 Za 'finale prije finale' upitni Sosa i Ivanušec

Hrvatska U-19 reprezentacija u Portugalu (17 sati po hrvatskom vremenu) igra svoju prvu utakmicu u elitnom kolu kvalifikacija za Euro koje će se ove godine igrati u Gruziji. Već prvi dan Male Vatrene očekuje svojevrsni finale prije finala, suparnik je domaćin Portugal. Mnogi te dvije reprezentacije vide kao glavne kandidate za prvo mjesto, jedino koje vodi u Gruziju. Po dolasku u Portugal izbornik Ferdo Milin suočio se s prvim problemima.
- Ivanušec i Sosa žale se na lakše ozljede. Kako sad stvari stoje, vjerujem da će ipak biti spremni za utakmicu, da se situacija neće pogoršati - kazao je izbornik Milin.
Obojica bi trebali biti u startnoj postavi, ipak se radi o važnim igračima seniorskih momčadi svojih klubova, bio bi sigurno hendikep kad bi izostali iz ove važne utakmice. - Očekujem tešku utakmicu u kojoj će odlučiti detalji. Osobno, usredotočen sam da najbolje što mogu odradim svoj dio posla, tako i od igrača tražim da maksimalno odrade svoj dio - govori Milin uoči dvoboja, ne želeći ničime na leđa svojih izabranika staviti ikakav imperativ niti pritisak.
Osim Portugala, u našoj su skupini Turska i Poljska.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

Čopu i Kramariću prilika u napadu, Pjaca i Perišić ofenzivni bokovi

Ante Čačić, kao i domaćin Martin Reim, danas nudi drugačiju sliku nacionalne vrste nego u zadnjem kvalifikacijskom ogledu.
- U prvih 11 igrat će osmorica koji nisu startali s Ukrajinom, na klupi ću ostaviti Badelja, Jedvaja i Pivarića, iako postoji i varijanta da Pivarić krene, u tom slučaju vani bi bio jedan od stopera - rekao je hrvatski izbornik koji očekuje da Hrvatska još jednom potvrdi klasu.
Odlučio se za raspored s trojicom u obrani, uvjetovan i raspoloživim kadrom jer tako će moći i Čopu i Kramariću dati priliku u napadu. Tih 3-5-2 ili eventualno 3-4-1-2 čine od Marka Pjace i Ivana Perišića vrlo ofenzivne bokove, zapravo krila na kojima će nastojati preletjeti Estoniju. Bradarić u rukama ima balans ekipe, a Kovačić i Rog su veznjaci koji trebaju dati kreativni štih. Vida je vjerojatno od stopera prvi kandidat za ponešto odmora.
- Ova je utakmica prilika da igrači koji su dio reprezentacije, a ne igraju toliko, dobiju punu minutažu. To im je šansa da potvrde kako se s pravom nalaze ovdje, da su kao pojedinci vrijedi nacionalne vrste i da svaki može dati svoj obol te uskočiti kad god zatreba. Očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti da dođe do dobre igre i, naravno, napraviti rezultat - kazao je Čačić koji i ne krije da računa na još jednu pobjedu.
- Ne bježim od uloge favorita, ali ne trebamo zaboraviti da je Estonija domaćin. Ovdje usto nisu baš prave nogometne prilike jer travnjak je u problematičnom stanju, a i vrijeme je vrlo hladno. Hrvatska je za svakoga vrlo poticajna, svi su jako motivirani da protiv nas budu što je moguće bolji. Ne očekujem laku utakmicu. Vjerujem kako ćemo učiniti sve da naši igrači angažmanom, pristupom neće dopustiti da se limitira njihova kvaliteta.
Koliko takve utakmice pokažu?
- Meni jako puno, zato ih rado igram. Vidite da ne bježim od njih, nisam ni od jedne. Svaki susret vam da određene odgovore, ako imate za njega spremne upitnike. Mnogo mi pomaže, na taj način faktički i slažemo ekipu.
Izbornik je jučer odveo momčad da se prošeta starim dijelom grada.
- Nije nam baš ugodno, ipak smo došli iz drugačijih vremenskih prilika, iritira kako puše, ali nadam se da su se uspjeli rekuperirati od utakmice u petak.
Kako vam se čini Estonija?
- Pogledali smo njihovu zadnju utakmicu s Ciprom, imaju stopera u Liverpoolu, Klavana… Uvijek skupljam informacije o protivniku, ali apostrofiram našu momčad. Ovdje je Hrvatska vrlo teško izvlačila utakmice, u prvoj je Šuker dao dva gola, jednom je Niko Kovač zabio kukom, a Ottu Bariću su na debiju u Osijeku priredili neugodno iznenađenje kad su igrali 0:0. Oni će nastojati dati sve od sebe, moramo biti ozbiljni i u tom slučaju bit će sve u redu.
Vatreni su, kao i Estonci, trenirali na igralištu uz prugu, a dok su se igrači razgibavali, Čačić nam je govorio:
- Pogledao sam snimku utakmicu s Ukrajinom, pitao sam sam sebe zašto sam bio tako miran za vrijeme susreta, da bih se u snimci uvjerio kako smo imali potpunu kontrolu. Čak i u drugom poluvremenu, za koje svi kažu da smo pali, nismo pali jer taj posjed Ukrajine bio je daleko od našeg gola. I napravili su vrlo malo konkretnih prijetnji. Ova nam je pobjeda zaista velika i vrijedna.
Sljedeći kvalifikacijski dvoboj je 11. lipnja na Islandu, u tom smislu Tallinn dobro dođe kao klimatski uvod, no prije u lipnju Čačić planira još jedan prijateljski sraz. Pitanje je s kim, ali intrigantno je gdje. HNS je preliminarno najavio da će to biti Zadar.
- Zašto ne bismo igrali u Zadru? Pazite, tamo na Stanovima može doći četiri tisuće ljudi, to je grad koji ima hotele, na početku ljeta izvrsna bila bi promidžba Dalmacije - potvrdio je Čačić da se o tome ozbiljno razmišlja.
- Pobornik sam da reprezentacija igra po cijeloj Hrvatskoj, ja sam je doveo u Koprivnicu, narod je voli svugdje, i u Splitu, i u Istri, i u Slavoniji… - jasan je izbornik.

Izvor: psk.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Modrić: Ovo je najvažnija utakmica kvalifikacija za SP

Luka Modrić izašao je pred novinare na stadionu Laugardalsvöllur i najavio dvoboj s Islandom.
- Dobro smo trenirali i pripremili se, veselimo se susretu. Po meni, ovo je najvažnija utakmica kvalifikacija, s pozitivnim bismo rezultatom napravimo velik korak prema Rusiji i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Igrali smo već nekoliko puta s Islandom, svaki su put bili tvrda i neugodna ekipa, koju nije lako pobijediti, pogotovo na njezinu terenu. Respektiramo ih, ali mi smo Hrvatska i vjerujem u našu snagu i da ćemo dobiti utakmicu - kazao je kapetan hrvatske reprezentacije.
Ima li snage u ekipi da lipanj ne bude prekretnica na kojoj će Hrvatska krenuti unatrag, kao što je bilo u nekim ranijim ciklusima?
- Nadam se da se loš skor u lipnju neće nastaviti, uvijek je najgore igrati na kraju sezone, ali i više smo nego svjesni koliko nam ova utakmica znači. Ne smije nam ništa biti alibi, ni umor ni kraj sezone, moramo dati maksimum i onda si nemamo što predbaciti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu kao i tijekom ovih kvalifikacija te ćemo se na kraju veseliti.
Čega se sjećate s prethodne utakmice u Reyjkaviku s Islandom (0:0)?
- Sjećam se da je bilo jako hladno i da je bila tvrda utakmica s puno borbe i trke, ali bez izrazitih šansi.
Postoji li mogućnost da vas Island iznenadi?
- Znamo da su čvrsta ekipa koja igra vrlo agresivno i nikada se ne predaje bez obzira na rezultat. Ne odustaju, bore se do kraja, to očekujem od njih i ovaj put. Mi moramo demonstrirati istu razinu agresivnosti, borbenosti i želje, nadam se da će, ako to napravimo, naša kvaliteta doći do izražaja.
Hrvatska igra bez četiri-pet vrlo važnih igrača, ali početna postava izgleda moćno.
- Ovi koji nisu s nama veliki su igrači, jako bitni za naši ekipu i nedostajat će, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ih nadomjeste, nadam se da će to napraviti dobro i da se njihov izostanak neće osjetiti.
Koliko je teško igrati utakmice kad znaš da je zahtjevno okrenuti ako protivnik prvi zabije?
- Svaka je utakmica zahtjevna, Island je primao golove ovdje i nadam se da ćemo mu i mi zatresti mrežu. Moramo igrati svoju igru i vjerujem da će dobro završiti.
Koga najviše cijeni od suparnika?
- Kao kolektiv su jaki, ako treba izdvojiti pojedinca, to je Gylfi Sigurdsson, koji se dokazao u engleskoj i njemačkoj ligi - konstatirao je Modrić.

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

UKRAJINA - FINSKA: Ševčenko ne smije izgubiti dvije u nizu

Slično kao Turska, ni Ukrajina nema pravo na krivi korak na gostovanju kod Finske. Momčad koju vodi legendarni napadač Andrij Ševčenko svoj je prvi kvalifikacijski poraz doživjela u ožujku u Zagrebu, a danas u Tampereu, jednostavno, mora uzeti puni plijen ne bi li ostala u igri za Rusiju. Pritom će za njihove izglede važan biti i ishod ogleda Islanda i Hrvatske, dviju vodećih momčadi skupine.
Uvod u dvoboj s Finskom nije bio idealan, Ukrajinci su u prijateljskom susretu u utorak u Grazu izgubili od Malte (0:1), no Ševčenko na teren nije poslao najjaču postavu, već je iskoristio priliku i za provjeru nekih igrača koji su manje igrali. U svakom slučaju, pouke su izvučene, a u Tampereu eksperimenata neće biti. U prvom međusobnom kvalifikacijskom ogledu u Odesi u studenom prošle godine Ukrajina je pogotkom Kravetsa upisala minimalnu pobjedu.
Finska je u novi kvalifikacijski ciklus ušla s ambicioznim najavama, ali svi su joj planovi pali u vodu kad je na premijeri pred svojim navijačima remizirala s Kosovom, da bi nakon toga upisala minimalne poraze protiv Islanda, Hrvatske i Ukrajine. Finsku je reprezentaciju u prosincu prošle godine preuzeo novi izbornik Markku Kanerva, do tada pomoćnik ne baš uspješnom Hansu Backeu. Kanerva nema osobitih razloga za optimizam uoči ogleda s Ukrajinom, njegova je momčad prije par dana u Turkuu odigrala tek 1:1 u prijateljskom susretu sa slabašnim Lihtenštajnom. Eventualni bi pozitivni rezultat protiv Ukrajinaca, u svakom slučaju, bio iznenađenje

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

KOSOVO - TURSKA: Herolind Shala najavljuje povijesni trijumf

Kosovo će večeras Tursku ugostiti u albanskom gradu Skadru jer još nema UEFA-inu dozvolu za odigravanje domaćih utakmica u Prištini. Kosovskim je nogometašima ovo prvi, povijesni kvalifikacijski ciklus, a zasad su osvojili samo jedan bod, u premijeri na gostovanju kod Finske. 
Jasno je da Rusiju neće vidjeti, no žele dobrom igrom i još pokojim bodom razveseliti svoje navijače, a prva će prilika za to biti protiv Turske, koja pak ima imperativ pobjede kako bi ostala u igri za završni turnir.
- U prvoj smo utakmici s Turskom odigrali dobro, ali smo na kraju dobili dva gola. Imamo kvalitetu, ali još se uigravamo, no i postajemo sve bolji. Vjerujemo da ćemo u budućnosti moći parirati i velikim suparnicima i nadamo se da danas možemo ostvariti prvu pobjedu. Pozivam navijače da ispune stadion i da nam pruže podršku jer ćemo tako odigrati još bolje - rekao je veznjak Herolind Shala, član praške Sparte koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u turskoj Kasimpasi.
Turska pak nema pravo na krivi korak, bilo kakav kiks vjerojatno bi bio poguban za ambicije izbornika Fatiha Terima i njegovih igrača. U normalnim bi se okolnostima ova utakmica vjerojatno smatrala rutinskom, međutim Arda Turan se pobrinuo da sve ne prođe baš tako glatko. Naime, iskusni je ofenzivac Barcelone u zrakoplovu turske reprezentacije fizički napao jednog starijeg turskog novinara te je nakon toga objavio da završava svoju karijeru u nacionalnoj momčadi. Turski se mediji i dalje naveliko bave tim slučajem, a na sve je jačem udaru kritika i izbornik Terim. Nije teško zamisliti kakav bi bio scenarij u slučaju kiksa u Skadru... 

Izvor: lutrija.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ ZAHVALIO NAVIJAČIMA NA VELIKOJ PODRŠCI, ALI I POZVAO NA OPREZ UOČI UZVRATA 'Neću se navući na tanak led! Ništa još nije gotovo'

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić spustio je loptu na zemlju nakon visoke 4:1 pobjede Hrvatske protiv Grčke u prvoj utakmici playoffa za SP.

Uoči uzvrata u Pireju Vatreni imaju veliku prednost, ali Dalić upozorava da ništa nije dovoljno.

"Mislim da je bila sjajna utakmica i hvala igračima i navijačima koji su nam bili 12. igrač. Ja sam rekao i na presici i ponovit ću. Ovo je samo prvo poluvrijeme. Naši igrači zaslužuju ovakvu atmosferu i podršku. Ponavljam, ne dam se navuć na tanak led. Ništa nije gotovo", rekao je Dalić u prvoj reakciji za HRT.

"Ovo su vrhunski igrači, njima treba malo, da ih se postavi na prave pozicije. Treba im malo samopouzdanja i malo veselja. Došli su puni energije".

Koja je bila ideja uoči utakmice?

"Osnovna ideja bila je da preko bokova prođemo Grke. Da Perišić i Kramarić uđu unutra i tako smo zabili dva gola. Žao mi je prekida iz kojeg smo primili gol. Nismo ga trebali primiti jer smo na tome radili, ali ne treba za ničim žaliti.

Strinić?

"Strinić igra jako dobro već pet, šest utakmica za Sampdoriju. U dobrom je ritmu i večeras je sve odradio vrhunski"

Najveće prijetnje Grka?

"Imali smo problema u dva tri defanzivna skoka i bila bi prava šteta da smo primili gol pred kraj, ali Suba je dobro odradio posao. Ponavljam, nije ovo pobjeda 4:1, mi idemo tamo s rezultatom 0:0".

Na kraju se izbornik osvrnuo na zdravstveno stanje Marija Mandžukića koji je zbog ozljede propustio utakmicu.

"Da smo ga danas stavili, bio bi to veliki rizik i bilo je bolje da bude na klupi. Žao mi je za Mandžu, ali to se događa. Neću praviti dramu tko fali, ali Hrvatska ima dovoljan broj igrača", objasnio je Dalić.

Izvor: jutarnji.hr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Oliver Bierhoff ponudio spasonosno rješenje za Ligu nacija

Direktor Njemačkog nogometnog saveza Oliver Bierhoff predlaže da se Liga nacija igra u obliku turnira i na neutralnom terenu budući da je zbog pandemija koronavirusa nastala gužva u kalendarima različitih sportova.

Za sljedeću godinu prebačeno je Evropsko nogometno prvenstvo, što je stvorilo probleme i u Ligi nacija, koja je trebala početi na jesen i to tako da svaka reprezentacija igra sa svakom kod kuće i u gostima.  

"Dobra alternativa bio bi format turnira. Njemačka ima potrebno znanje i odlični smo organizatori što smo već dokazali. Ukoliko bismo tako pomogli Evropskoj nogometnoj federaciji, mi smo spremni", izjavio je Bierhoff za Kicker.

Bivši njemački reprezentativac ima mišljenje da bi nacionalni nogometni savezi lakše pristali na ovakav format takmičenja s obzirom na to da do jeseni gledatelji neće moći s tribina pratiti utakmice.  

Nogometaši se tako ne bi umarali nepotrebnim putovanjima, a i kontrola ekipa zbog koronavirusa bi bila lakša.  

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je u drugom izdanju Lige nacija u grupi A s Poljskom, Italijom i Nizozemskom.

Izvor: klix.ba/sport

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kanada slavi svog heroja iz Knina. Vodi je na SP čudesnom obranom protiv Amerike

Kanada slavi svog heroja iz Knina. Vodi je na SP čudesnom obranom protiv Amerike

MILAN BORJAN, kapetan Crvene zvezde i Kanade rođen u Kninu, nastavio je niz čudesnih obrana kojima vodi Kanadu na prvi SP nakon 36 godina. Najnoviju je izveo za pobjedu protiv najvećeg rivala SAD-a (2:0), kojom je Kanada došla na korak do povijesnog uspjeha.

Meksiko, Honduras, Amerika... Sve te pobjede spasio je Borjan

Pri vodstvu Kanade 1:0 na ubačaj iz kornera za SAD sjajno je skočio i glavom pucao Weston McKennie. Kao i prije tri dana protiv Hondurasa te prije tri mjeseca protiv Meksika, činilo se da je gol kanadskih protivnika neminovan. Međutim, šut igrača Juventusa nije završio u golu zaslugom Milana Borjana.

On se akrobatski vinuo pod prečku te od tamo iščupao loptu koja je išla u gol. I još jedna poveznica s prethodnim mečom u kvalifikacijama; nakon što je Borjan spektakularnom obranom spasio minimalno vodstvo Kanade, njegovi suigrači su još jednim golom potvrdili pobjedu. 

Dogodilo se nezamislivo, netko je ispred SAD-a i Meksika

Kao što smo već pisali, Kanada je senzacija kvalifikacija za SP. Pred kraj kvalifikacija zone CONCACAF uvjerljivo drži prvo mjesto skupine. Kanada kao neporaženi lider srednje i sjevernoameričkih kvalifikacija za SP, i to nakon što su ušle u završnu fazu, donedavno je bila nezamisliva scena.

Oduvijek iza Kostarike, Jamajke, a da ne spominjemo Meksiko ili posljednjih desetljeća SAD, sada, predvođena svojim srpskim kapetanom rođenim u Hrvatskoj, najozbiljnije konkurira za odlazak na prvi SP još od 1986.

Četiri kola prije kraja kvalifikacija drži prvo mjesto ispred SAD-a (od kojeg se odlijepila ovim trijumfom u derbiju) i Meksika. Prva tri mjesta vode izravno na SP, a četvrto u dodatne, interkontinentalne kvalifikacije. 

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use