Jump to content

  •  

Photo

Četvrtak 06.11.2008. (Ostale Lige)


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Goksim

Goksim

    Iskusni član

  • Administrators
  • 6064 posts

Posted 06 November 2008 - 11:11h

Dundalk - Athlone City

Eh...znam šta si sad mislite...opet ja na taj Dundalk... Prošli put je iznenađujuće zakazao ???, ali je i Shelbourn kiksao :D tako da je Dundalk još u igri i po kladionicama je veći favorit da će osvojiti prvenstvo...

U Irskoj 2.Ligi ostala su još samo dva kola do kraja i borba za prvo mjesto koje direktno vodi u Eirecom (Prvu Irsku) Ligu je i dalje otvorena između Dundalka i Shelbourna. Situacija na tablici je vrlo zanimljiva budući da i Shelbourn ima bod više od Dundalka, ali i znatno teži raspored, pa unatoč tome koeficijent da će Dundalk biti prvak iznosi 1,65 dok je na Shelbourn 2,10.

Dundalk je prošle sezone dominirao Irskom 2.Ligom do samog kraja prvenstva kada su spletom nesretnih okolnosti, na vrlo nesretan način izgubili mjesto koje vodi u 1.Ligu. Ove godine su u sezonu ušli još odlučniji da sezonu završe na 1.mjestu i na dobrom su putu.

Shelbourn je 2005./2006. sezonu u Premier Diviziji završio na prvom mjestu i sve se je činilo idilično, međutim klub je bio u velikim financijskim problemima što je rezultiralo izbacivanjem kluba u drugu ligu. Svi bolji igrači napustili su klub budući da nisu dobivali plaće, a i nisu željeli igrati 2.Irsku Ligu tako da se je Shelbourn našao u velikim problemima. Prošle sezone su slagali momčad i bilo je teško za očekivati da će se odmah vratiti u Premier Diviziju, međutim uvjeren sam da ćemo ubrzo (najkasnije u sezoni 2010./2011.) opet Shelbourn gledati u Premier Diviziji.
Posted Image

Naime u naredna dva kolla Dundalk ugošćuju predzadnji Athlone Town te u zadnjem kolu idu na gostovanje kod feneraša Kiladre Countyja.

Shelbourn će imati znatno teži posao budući da idu u goste kod trećeplasirane ekipe Waterforda koji je u ovoj sezoni pred svojom publikom upisao samo jedan poraz u prvenstvu, da bi u zadnjem kolu Shelbourn ugostio Limerick 37.

Dakle situacija je jasna. Dundalk mora ići na pobjede u obje utakmice, i mora pokušati pobjediti sa što većom razlikom jer ukoliko Dundalk i Shelbourn budu imali isti broj bodova odlučuje gol razlika, a i u tom segmentu je trenutno vrlo neizvjesno. Realno je za očekivati da će utakmica između Waterforda i Shelbourna vrlo vjerojatno odlučivati o tome dali će Dundalk i Shelbourn sezonu završiti sa istim brojem bodova. Ukoliko se to i desi odlučuje gol razlika, a Dundalk ima znatno lakši raspored, te u naredna dva kola igra sa zadnjom i predzadnjom ekipom i siguran sam da će u tim utakmicama odigrati maksimalno ozbiljno nastojeći zabiti što više kako bi popravili gol razliku.

Dakle u ovoj utakmici će se pred prepunim stadionom susresti 2.plasirana momčad lige koja ima samo bod manje od prvoplasiranog Shelbourna i predzadnja ekipa prvenstva Athlone City koja nema previše motiva u ovoj utakmici. Dundalk će osim pobjede tražiti i jurišati postiči što više golova jer ukoliko Shelbourn završi prvenstvo sa istim brojem bodova kao Dundalk odlučuje gol razlika.

Moj tip: pobjeda Dundalka sa više od 1 gola razlike (tj. hendikep na Dundalk) koeficijent oko 1,65

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users