Jump to content

 •  

Photo

23.11.2008. - Nedjelja


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 El Presidente

El Presidente

  Iskusni član

 • Članovi
 • PipPipPip
 • 433 posts
 • LocationBermudski trokut

Posted 23 November 2008 - 15:09h

JESENICE - RB SALZBURG

TIP: 1 (u 60')
KOEF: 1,90
ULOG: 8/10
VRIJEME: 18:00h
KLADIONICA: Žderić


Jesenice su u petak poražene u gostima kod Olimpije, ali su i dalje vodeće u prvenstvu. Ipak taj poraz je bolan jer je stigao od najvećeg protivnika u ligi, a najbolji način za oporavak je pobjeda protiv najvećeg protivnika što se austrijanaca tiče.  Jesenice su uvjerljivo najbolji domaćini lige, samo jedan poraz uz čak 11 pobjeda sve govori. Za mene imaju najjaču napadačku liniju u ligi i morali bi razbiti osakaćeni RBS. Za nastup je upitan golman Andrej Hocevar, ali zadnjih nekoliko utakmica ga je odlično mijenjao Gaber Glavič tako da tu problema nebi trebalo biti.

RBS je u četvrtak izgubio kod KACa koji je drugi najbolji domaćin lige. Moram priznati da su se jako dobro držali, ali na kraju je kao što sam i pisao prošla i pobjeda domaćina i hendikep i to je bila krasna večer za mene. Od te utakmice se nije ništa promijenilo i RBS je i dalje u problemima sa ozljedama. Danas će im ponovo nedostajati prvi branički par Mike Siklenka (11GP) i Jeremy Rebek (10GP), odlični napadač Matthias Tratting (24GP) je i dalje pod suspenzijom, duže su već ozljeđeni Philipp Pinter, Colton Yellow Horn i Dieter Kalt.

Ove sezone sastali su se dva puta i svaka ekipa je pobjedila na domaćem ledu. Jesenice su doma dobile sa 7:2, a u tom trenutku RBS nije imao ni približno ovakve probleme sa ozljedama. RBS u 3 dana ima dva najteža gostovanja i mislim da ni ovdje neće dobro proći. Zato je pobjeda domaćina glavni pick, a hendikep na domaćina ide u singl za 2,40.


#2 El Presidente

El Presidente

  Iskusni član

 • Članovi
 • PipPipPip
 • 433 posts
 • LocationBermudski trokut

Posted 23 November 2008 - 15:10h

FRANKFURT - ISERLOHN

TIP: 1 (u 60')
KOEF: 1,75
ULOG: 6/10
VRIJEME: 18:30h
KLADIONICA: GermaniaSport


Frankfurt je na 6om mjestu, ali na vrhu je prilična gužva jer im vodeći Hannover bježi samo 4 boda, tako da jedan pobjeda ili poraz dosta mijenjaju stanje na ljestvici. U petak su izgubili kod Kassela sa 2:1, ali su bili bolja ekipa, ali domaći vratar Hauser je imao svoju večer, a kada je tako onda se u hokeju gube tekme. Ipak na domaćem ledu su jako dobri, do sada 8 pobjeda uz dva poraza, nemaju većih problema sa ozljedama i mislim da će dobit ovu tekmu.

Iserlohn je u problemima. 5 poraza u nizu, od čega čak 3 na domaćem ledu je očiti znak da nešto ne štima u ekipi. Zbog takvih igara pali su na tek 8 mjesto i pitanje je kad će taj negativni niz stati. Nisu previše pogođeni izostanicma, tako danas neće nastupiti Brad Tapper (15GP) koji odrađuje suspenziju od 6 tekmi zbog tučnjave prije par kola. Stanje u ekipi nije idealno, zadnjih nekoliko tekmi na golu je branio rezervni golman, dok je prvi golman Maracle sjedio na klupi, ipak trener je najavio da će ga danas koristiti. Priča se i piše da su dva najbolja napadača kluba Wolf i Hock (recimo da su njih dva prošle sezone imala preko 160GP zajedno, a ove sezone zajedno imaju 57GP) u svađi sa trenerom, Hock je navodno kritizirao njegov način rada, a kako je on kapetan i jedan od najboljih igrača lige ostali suigrači su se priklonili njemu. S druge strane uprava kluba je čvrsto uz trenera i normalno da stvari ne funkcioniraju najbolje.

U prvoj tekmi sezone Iserlohn je kao domaćin slavio sa 4:1, ali danas je situacija puno nepovoljnija za njih i očekujem osvetu za taj poraz i sigurnu pobjedu Frankfurta.


SIT NURNBERG - EISBEREN

TIP: 2 (u 60')
KOEF: 2,30
ULOG: 5/10
VRIJEME: 18:30h
KLADIONICA: GermaniaSport


Nurnberg je u petak gubio 2:0 doma od Mannheima, da bi 3 min. prije kraja izjednačili nakon PP i kroz OT dobili tekmu. To bi više pripisao nekoj psihološkoj blokadi kod Mannheima (jer su i u prvoj tekmi sezone vodili 3:1 protiv Nurnberga pa su izgubili 4:3) nego nekoj kvaliteti domaćina. Trenutno su na 10toj poziciji i dobre igre doma ih drže oko te pozicije. Ozljeđeni su im napadači Swanson (11GP) i Greg Leeb (6GP) te golman Patrick Ehelechner koji je već duže ozljeđen.

Eisbaren je igrački najjača ekipa u ligi. Oni su na 2 mjestu, ali od ostalih konkurenata iz vrha imaju 2 utakmice manje zbog nastupa u HCL. Sada više nemaju šanse za SF pa se potpuno okreću domaćem prvenstvu. U četvrtak su dobili Duisburga bez previše umaranja i mirno su se spremali za ovu tekmu. Nedostaju im Brandon Smith i Matthew Mcllwaine koji su već duže ozljeđeni.

Ove sezone odigrali su dvije tekme i Eisbaren je dobio obje. U gostima su dobili sa 4:2, a doma su dobili tek nakon SO. Eisbaren je igrački kvalitetnija ekipa, imali su dan više za odmor i mislim da će ovo za njih biti još jedno ugodno gostovanje. 
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users