Jump to content

 •  

Photo

14.12.2008. - Nedjelja


 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 El Presidente

El Presidente

  Iskusni član

 • Članovi
 • PipPipPip
 • 433 posts
 • LocationBermudski trokut

Posted 14 December 2008 - 17:24h

MANNHEIM - DEG (-5,5+)

TIP: under
KOEF: 2,15
ULOG: 5/10
VRIJEME: 20:00h
KLADIONICA: GermaniaSport


Ovih 2,15 na under koliko daje Germania svakako ima value, ako znamo da i Mannheim i DEG svoju igru temelje na odličnoj obrani. Ovo je i dvoboj za mene dva najbolja golmana lige, kod Mannheima to je Fred Brathwaite koji ima 94% obrana i po tome je uvjerljivo najbolji u ligi, a s druge strane imamo Jamiea Storra koji je uz Roberta Mullera unatrag nekoliko godina sigurno najbolji golman lige, a ove szone je na 92% obrana.

Mannheim ima uvjerljivo najbolju obranu lige. Samo 56 primljenih golova ili 2,1 po susretu dovoljno govori o kvaliteti obrane. U petak su dobili Kassel u gostima sa 3:0 i to je za Brathwaitea već šesti put ove sezone da nije primio gola. Igraju jako strpljivo, odlično se brane, pogotovo to vrijedi za situacije sa igračem manje i jednostavno obožavaju kad ih protivnik napadne jer onda sa odličnim klizanjem i brzim kontrama kažnjavaju svaku grešku. U petak nisu igrali braniči Butenschon (4GP) i Bouchard (8GP) te napadač Girard (11GP) no prema najavama danas bi barem dvojica trebala igrati, a s obzirom da je ovo derbi kola moguće je i da svi budu na raspolaganju treneru.

DEG je za mene jedna od najstabilnijih ekipa u ligi. Već nekoliko sezona pratim DEL ligu i njihova glavna snaga je obrana sa Storrom na golu. Igraju, pa rekao bih isto kao i Mannheim čvrsta obrana, odličan golman, puno dobrog klizanja i čekanja greške protivnika.  Oni su do sada primili 83 gola ili 3 po utakmici. Imaju problema sa napadačima tako će im danas nedostajati Adam Courchaine (24GP), a jako je upitan Rob Collins (24GP), a njih dvojica su dva ponajbolja napadača u ekipi.

Ove sezone odigrali su dvije utakmice, obje je dobio Mannheim, ali su i obje završile u underu. Mislim da se i večeras može očekivati slična utakmica u kojoj će prevladavati obrane i odlični golmani i mislim da to ide u under.


OLIMPIJA - GRAZ

TIP: 1 (u 60')
KOEF: 1,85
ULOG: 6/10
VRIJEME: 18:00h
KLADIONICA: GermaniaSport


Olimpija je početkom ovog tjedna postavila dva cilja. Pobjeda nad Albom i pobjeda nad Grazom, a protiv Jesenica odigrati što bolje. Albu su pobjedili, od Jesenica su izgubili s tim da su u zadnjih 15 min. povukli iz igre najbolje igrače i danas im predstoji utakmica za Grazom.  Olimpija je na posljednjem mjestu za Grazom zaostaju dva boda i oni su sami najavili da im ova utakmica nosi dva boda, ali na psihološkom planu to je ipak puno više. U solidnoj su formi iz zadnje 4 utakmice imaju 3 pobjede i mislim da imaju realne šanse za pobjedu. U ekipu se vraća golman Korhonen, a nedostajati će im tek 4 mlada igrača koja su sa U20 repkom, ali nisu previše bitni za ekipu.

Graz je čista domaćinska ekipa, od 28 osvojenih bodova, čak 23 su skupili na domaćem terenu. Tu obično igraju čvrste, underaške tekme i tu odnose dosta bodova. U petak su sa 2:0 pobjedili Innsbruck, ali domaći teren je njihova prednost i ne čudi ta pobjeda. Danas će im nedostajati branič Brett Motherwell koji se nedavno pridružio ekipi, ali je pokazao da će biti pojačanje. On je zbog smrti u obitelji otputovao u Ameriku.Zbog ozljede upitan je i kapetan Tommy Jakobsen i dosta je izgledno da neće nastupiti.

H2H ove sezone je 2:1 za Graz, ali radi se o tome da je svaka ekipa pobjedila na doamćem terenu, nadam se da će se taj trend nastaviti i večeras jer domaćini očekuju dva boda i prema izjavama očekuje se njihov žestoki pritisak od početka.

#2 El Presidente

El Presidente

  Iskusni član

 • Članovi
 • PipPipPip
 • 433 posts
 • LocationBermudski trokut

Posted 14 December 2008 - 23:39h

Mannheim - Dusseldorf  (2:0 0:1 1:1) 3:2   ;D

Olimpija - Graz  (1:0 0:1 3:1) 4:2
  ;D

#3 Tutty

Tutty

  Iskusni član

 • Članovi
 • PipPipPip
 • 157 posts
 • LocationDicmo

Posted 15 December 2008 - 00:25h

slobodno ti i malo češće ubaci koji  ;D
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users