Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

ATP Masters 1000 Madrid Mutua Open


Recommended Posts

 

Jučer su odigrana dva meča iz muškog dijela turnira, ali danas kreće ono pravo, pa evo i kratke najave koja će vam olakšati odabir parove sa ovog turnira.

Jedna od važnijih stavki koja se mora napomenuti je podloga. Grad Madrid se nalazi na nešto višoj nadmorskoj visini, pa je u skladu sa tim podloga nešto brža. Zrak je rjeđi te loptice putuje brže kroz zrak. Koliko god to mnogima zvučalo kao nebitna stvar, vjerujte da je bitna i to će dosta pomoći igračima koji imaju dobar servis.

Kada je gledamo listu igrača koja je prijavila ovaj turnir može se slobodno reći da svi najbolji igrači svijeta igraju u Madridu, i da je turnir izuzetno jak. Roger Federer neće igrati sezonu clay-a, Andy Murray se oporavlja od operacije kuka, a pored njih dvojice neče igrati ni Jo Wilfried Tsonga koji također pati zbog povrede. Dakle, sam vrh svjetskog tenisa se okupio u Madridu što u muškom što u ženskom tenisu i to obećava zabavu u to nema sumnje.

Titulu brani Rafael Nadal koji je prethode sezone poslije velike borbe pobijedio Austrijanca Dominica Thiem-a. S obzirom kako Nadal igra nakon povratka na terene, pitanje je da li neko može suprotstaviti mu se na zemlji. Postoje dva do tri imena na turniru koja bi to mogla, a to su upravo Dominic Thiem, David Goffin i evenutalno Alexander Zverev. Sva trojica su igrali već protiv Nadala na zemlji ove godine, i nisu se lijepo proveli. Ipak, to su igrači koji svojim predispozicijama i igrom mogu da namuče Nadala, naravno pod uvjetom da odigraju slobodno mogu reći meč života. Nadal je u seriji od preko 40 uzastopno osvojenih setova i biće zanimljivo vidjeti da li će netko uspjeti prekinuti taj niz.

Igrači koji brane veliki broj bodova su:

1) Rafael Nadal pošto brani titulu brani i 1000 ATP poena. Ovo je bitna stavka, jer u slučaju da Nadal ne obrani titulu Roger Federer se vraća na čelo ATP liste.

2) Dominic Thiem brani finale, a to iznosi 600 ATP poena. S obzirom da ga mnogi smatraju za najboljeg igrača na zemlji poslije Nadala uz puno sreće u ždrijebu mogao bi obraniti ove poene.

3) Novak Đoković i Pablo Cuevas su prošle sezone dogurali do polufinala. Đoković je daleko od svoje najbolje forme, a Cuevas igra toliko promjenjivo da mu se ne može vjerovati, te je moje mišljenje da će ova dva igrača teško obraniti poene stečene prethodne sezone.

4) Borna Ćorić i David Goffin brane četvrtfinale. Obojica igraju dobar tenis ove sezone i apsolutno mogu do samog kraja turnira.

Igrači „iz sjenke“ na koje treba obratiti pažnju su Fernando Verdasco i Stefanos Tsitsipas.

Verdasco je rođeni Madriđanin i sigurno će ga bodriti obitelj i prijatelji. One godine kada se Madrid igrao na plavoj zemlji, Verdasco je izbacio Nadala i sigurno će dobro odigrati ovdje.
Što se Tsitsipas-a  tiče od njega očekujem njegov pad i loš turnir, jer je odigrao dosta tenisa u posljednje vrijeme i umor bi morao učiniti svoje,ma da nije isključeno da grk odigra još jedan fantastičan turnir.Da napomenem u parovi titulu brane Kubot/Melo.

 

ždrijeb.png

Screenshot_1.png

Link to comment
Share on other sites

ATP MASTERS MADRID Turnir u Rafinom dvorištu 

(http://omegasplus.com/atp-masters-madrid-turnir-u-rafinom-dvoristu/)


Najbolji svjetski tenisači ovaj tjedan biti će u Španjolskoj u Madridu gdje je na rasporedu četvrti Masters turnir sezone, drugi na zemljanoj podlozi. U Monte Carlu smo prije dva tjedna svjedočili dominaciji "kralja zemlje" Rafe Nadala koji se prošetao do novog 11 naslova na tom turniru.

 

Uoči ovog turnira nitko nije dovoljno hrabar vjerovati da Rafa Nadal ovdje neće otići ponovno do kraja. Prvi tenisač svijeta branitelj je naslova, u finalu je prošle godine bio bolji od Dominica Thiema 7-6 6-4. Unatoč tome što je Roger Federer preskočio zemljani dio sezone u slučaju da Rafa ovdje ne obrani naslov, Švicarac će od idućeg ponedeljka biti prvi tenisač svijeta. "Ako negdje osjećam da me publika dodatno gura prema pobjedi onda je to ovdje." izjavio je Rafa Nadal uoči ovog turnira i potvrdio koliko mu znači domaća publika.

 

Alexander Zverev igra u finalu Munchena, a ovdje je postavljen za drugog nositelja. Zverev polako diže svoju formu i drugi nositelj ne bude li umoran od turnira na domaćem terenu ovdje bi mogao biti opasan. Dominic Thiem postavljen je za 5. nositelja, a trenutno sedmi tenisač svijeta obožava igrati na zemlji. Prošle godine ovdje je igrao finale i definitivno se Austrijanca teba uzeti u obzir kao nekog tko teoretski može srušiti Nadala. Dvoboj u Monte Carlu pokazao je da je Nadal i dalje superiorniji no Dominic Thiem tek se vraća nakon ozljede i s vremenom će i njihova igra biti sve bolja.

 

Grigor Dimitrov u Monte Carlu je pokazao znakove života i nakon serije loših rezultata na Mastersu u Monte Carlu stigao do polufinala. Prošle godine od Thiema je  ovdje ispao 3. kolu, a sada kao treći nositelj turnira trebao bi iskoristiti nešto lakši ždrijeb i ovdje ostvariti bolji rezultat. Biti će zanimljivo vidjeti i Juana Martina Del Potra koji je postavljen za četvrtog nositelja. Argentinac je uzeo pauzu nakon odlične američke turneje i vidjeti ćemo može li odmoran nastaviti sa odličnim rezultatima, podjsetimo tokom američke turneje povezao je 15 pobjeda zaredom i osvojio dva turnira.

 

Pravo pitanje je koliko može Novak Đoković nekada prvi tenisač svijeta muči se u povrtku nakon ozljede. Izgubio je u Monte Carlu od Dominica Thiema, a u Madridu je standradno uvijek dobar. Srbin je osvojio turnir 2016, a prošle godine igrao je u polufinalu. Ždrijeb mu je u najmanju ruku nezgodan jer već u prvom kolu čeka ga finalist Monte Carla Kei Nishikori.

 

Marin Čilić zbog ozljede koljena proipustiti će ovaj Masters, a od zvučnih imena vrijedi spomenuti izostanke domaćeg tenisača Davida Ferrera, Australca Nick Kyrgiosa, Francuza Jo Wildred Tsonge i Švicarca Stan Wawrinke koji je najavio povratak na Masters u Rimu.

Link to comment
Share on other sites

Pred nama je Masters turnir u Madridu, nadajmo se da će biti uspješan :D


Khachanov - Lajovic  1 1,44

Moj prvi par biti će dvoboj Khacahnova mlade ruske teniske nade i Dušana Lajovića,srpskog predstavnika koji je glavni ždrijeb izborio kroz kvalifikacije. Prvi dvoboj ova dva tenisača gledali smo prošle godine u Austraiji gdje je Lajović slavio u dva seta. U ovome meču vjerujem Khachanovu koji je vrlo dobro izgledao u Monte Carlu gdje je ispao tek od Nadala, u Barceloni lako dobio Mayera, no onda tjesno izgubio od Goffina. Rus izgleda dobro i vjerujem da ovdje može stići do pobjede. 

EDIT: Lost

Delbonis- Zverev 1 1,33

Klasni zemljaš DelBonis protiv starijeg brata Zvereva po meni je "zicer". Argentinac ne igra u nekoj bajnoj formi no ovdje vjerujem njemu, ako zbog ničega onda zbog iskutva na zemlji. Argentinac obožava igrati na zemlji i ovdje iako su uvjeti nešto brži veliki je favorit u ovome meču. DelBonis je projurio kroz kvale ovdje i u dva seta dobio Semmlera i Youznoga.   Zverev  ne djeluje impresivno na zemlji. izuzev trijumf aprotiv Pouille u tri seta u Monte Carlu no Francuz prolazi kroz čudno razdbolje. Ispao je Zverev u prvom kolu od Leo Mayera u Barceloni, u Munchenu dobio slabo rangirnog Haider-Maurera, a već u idućem kolu ga glatko isprašio Kohlschriber. 

EDIT: Won 

Link to comment
Share on other sites

08.05.2018.g.

13:30h Pablo Cuevas-Jack Sock   1   1,76  5/10   Pinnacle

Zanimljiv meč nas očekuje u 1. kolu ovog jakog turnira u Madridu,a to je meč između urugvajca  i amerikanca.

Cuevas itekako voli ovakvu podlogu,te je clay podloga gdje ostvaruje i najbolje rezultate.Cuevas ovdje brani mnogo bodova jer je prošle godine igrao 1/2 finale gdje je izgubio od Thiem-a 6:4 6:4.Istina da nije u bajnoj formi ali po meni bi i ova prosječna forma morala biti dovoljna za Sock-a,urugvajac ima apsolutno sve udarce da našteti amerikancu.

Sock je igrač moćnog servisa i forehand-a dok je backhand jako upitan i slab.Njegovo najjače oružje je forehand koji tuče iz svih pozicija,i zabija hrpu winnera ako mu je dan.Sock može dosta dobro odigrati na zemljanoj podlozi u americi tipa Houston koja se jako razlikuje nego ova u europi.Sock  najviše voli hard i tu se najbolje osjeća kao i svi amerikanci.

Po meni je ovdje bliže pobjedi Cuevas.Sretno tko isprati!

EDIT: Won ;)

Link to comment
Share on other sites

Dimitrov - Raonić 

Vjerojatno najzvučniji dvoboj današnjeg programa na Mastersu u Madridu je sudar Dimitrova i Raonića. Grigor je bio slobodan u prvom kolu i danas ga čeka dvoboj protiv Raonića. Miloš Raonić je jučer lako dobio Kickera i pokazao da može dobro odigrati i na zemljanoj podlozi. Unatoč tome što je Raonić lako dobio jučeršanjeg protivnika, danas ga čeka dvoboj protiv tenisača  skojim nema dobar omjer. Dimitrov vodi u H2H 3-1 uz 3 pobjede zaredom Dimitrova. Biti će ovo prvi međusobni dvoboj na zemlji , a upravo zbog podloge tu se prednost mora dati Dimitrovu. "Baby Fed" nije ušao u sezonu kako se očekivalo nakon što je uzeo turnir najboljih 8 tenisača svijeta u Londonu no igre u Monte Carlu obećavaju da će ovdje biti dobar. Pokvario je dojam ekspresnim ispadanjem u Barceloni no ovdje u Madridu brani 3. kolo i očekujem njegov dobar turnir i da iskoristi odličnu startnu poziciju u ovom turniru. 

Raonić nije tip za zemlju ali zna odigrati dobro, kao što smo vidjeli jučer. Prije mjesec dana tipovao bi na Kanađanina no u ovom trenutku Grigor je u usponu, pokazuje sve bolju igru i ovdje može opravdati ulogu favorita. 

TIP:Dimitrov

EDIT: Lost

Link to comment
Share on other sites

12:00h Bautista Agut - Kohlshreiber 2 1.80 bet365

Repriza meča odigranog  prije 5 dana u Minhenu, kada je Kohlshreiber glatko dobio sa 2:0. Nastavio je tako i u Madridu, dok se Bautista dosta mučio sa Donaldsonom (2:1). Madrid je domaći teren za Bautistu ali mislim da to neće mnogo utjecati na iskusnog Kohlshreibera i vjerujem u njegovu pobjedu.

 

edit: bilo je tijesno ali ipak WON!

 

Link to comment
Share on other sites

Goffin - Edmund 1
Raonić - Shapovalov 1 

Za današnji dan idem sa doubleom. Meč ide jedan iza drugog na trećem terenu. U prvom ogledu tipujem na pobjedu Goffina protiv Edmunda. Belgijac je odličan na zemlji i favorit u ovome ogledu. Edmund dolazi u ovaj meč na krilima pobjede protiv Novaka Đokovića no koliko god ta pobjeda imala težinu, znamo svi da Novak i dalje nije u top formi. Edmund je izjavio u nekoliko navrata da voli igrati na zemlji, ali u dvoboju protiv Goffina zbog podloge prednost ipak dajem bolje rangiranom belgijskom tenisaču. 

U drugom meču tuipujem na pobjedu Miloša Raonića. Dobio je Kanađanin Kickera i Dimitrova(tipovao protiv njega u tom susretu) i mislim da mu meč protiv Shapovalova idealna prilika da ponovno uđe u četvrtfinale Mastersa u Madridu. Kanađanin je nadolazeća teniska nada no najmanje od svega voli igrati na zemlji. Iznenadio je ovdje protiv Paire i slavio u 3 seta, no protiv Raonića koji je u finoj formi ipak će teško izbjegnuti poraz, ovdje je moguće i pobjeda Raonića sa 2:0 u setovima. 

EDIT: Lost

Link to comment
Share on other sites

Gost
This topic is now closed to further replies.
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use