Jump to content

  •  

Photo

24.01.2009. - Rukomet


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Goksim

Goksim

    Iskusni član

  • Administrators
  • 6064 posts

Posted 23 January 2009 - 23:25h

Njemačka - Srbija


Tri najbolje ekipe iz skupina su prošle dalje, te će se između 12 ekipa tražiti 4 koje će se naći u finalu i boriti za zlato. Neke ekipe su prenjele maksimalan broj bodova (4) i imaju puno veće šanse naći se u polufinalu od ostalih, međutim sigurno je da će sve ekipe dati svoj maksimum.

Njemačka je u drugu fazu natjecanja ušla sa maksimalnih 4 boda. U prvom kolu su uspjeli ispustiti prednost od 5 golova u zadnjih 5 minuta protiv Rusa, te su remizirali, međutim nakon te utakmice nanizali su 4 uzastupne pobjede protiv Tunisa, Alžira, Makedonije i Poljske.

Od navedenih utakmca dojma sam da su se sa Makedoncima još i najviše mučili, iako to rezultat ne sugerira, međutim treba znati da se je do 40 minute igralo “gol za gol” te da su suci evidentno navlačili za Njemce. Oko 40minute su nepravedno isključili najboljeg strijelca prvenstva (za sada) Lazarova, te je iz tog razloga Makedonija i poražena sa tako visokom razlikom (33:23).

Njemačku sam imao prilike dosta gledati ovo prvenstvo i ono što karakterizira njihovu igru jest grubost. Gotovo svi igrači su vrlo visoki, međutim ne prežu od grubosti kako bi zaustavili protivnika te su iz tog razloga i najgrublja ekipa na prvenstvu uz prosjek od čak 6,6 isključenja po utakmici.Srbi prenose samo 2 boda te nemaju pravo na grešku ukoliko žele proći u polufinale. Prije početka prvenstva mnogi su ih najavljivali kao najugodnije iznenađenje i kao ekipu koja može dosta napraviti. Iznenadili su Norvežane (27:26) i zahvaljujući toj pobjedi i prošli dalje, međutim za mnoge u sumnjivoj utakmici poraženi su od Brazila 32:30 u utakmici u kojoj su bili postavljeni za apsolutne favorite te su gotovo svi razmišljali samo sa kojom razlikom će Srbi slaviti.

Srbe u Zadru očekuje paklena atmosfera i sutra će Njemci imati veliku podršku (a naredne utamice i ostale reprezentacije koje budu igrale protiv Srbije).

Srbi imaju prosjek od 4 isključenja po utakmici.

Očekujem da će Njemci slaviti u ovoj utakmici, međutim smatram da je puno pametnije odigrati da će Njemačka imati više isključenja na utakmici. Najgrublja su ekipa prvenstva i jednostavno ne zanju igrati drugačije. kronološki gledano od prve do pete utakmice imali su : 5, 6, 6, 7, 9 isključenja po utakmici. Čak su 7 isključenja zaradili u utakmici u kojoj su suci evidentno pomagali Njemcima kada su igrali protiv Makedonaca, a ako su zaradili toliki broj isključenja možete pretpostaviti koliko su im situacija još progledali…

Informacija koju za ovu utakmicu nemam jest koji suci će suditi ovu utakmicu, međutim svi oni se trude držati sličan kriterij, a kako se natjecanje zahuktava tako i ekipe skupljaju više isključenja…

Njemci niti jednu utakmicu nisu odigrlai sa manje od 5 isključenja i očekujem da će taj niz nastaviti i protiv Srba u jendoj vrlo nervoznoj utakmici sa obje strane gdje bi Njemci trebali slaviti, međutim ono što mi izgleda izglednije jest dosta isključenja sa Njemačje strane.


motj tip: više isključenja od ponuđenog u ekipi Njemačke


Statsitika broja isključenja reprezenatacija na dosad odigranim rukometnim utakmicama (excel) 16KB (DOWNLOAD)
http://svijetkladjen...iskljucenja.xls
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users