Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Tko će biti prvak 1.HNL u sezoni 2008./2009.? Dinamo ili Hajduk?


Goksim

Tko će biti prvak 1.HNL u sezoni 2008./2009.?   

8 glasova

  1. 1. Tko će biti prvak 1.HNL u sezoni 2008./2009.?

    • Dinamo Zagreb
      4
    • Hajduk Split
      3


Recommended Posts

U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na dosadašnja zbivanja u 1.HNL u sezoni 2008/2009 te pokušati predvidjeti tko će osvojiti 1.HNL na način da ćemo objektivno i apsolutno nepristrano pokušati analizirati narednih jedanaest kola koja će odlučiti prvaka.

Predviđanja i analize biti će pisane prije početka “treće” faze najtecanja, a budući da je do kraja prvenstva nešto više od dva mjeseca, svjesni smo činjenice da je dosta nezahvalno prognozirati rezultate koji će se desiti tek za dva mjeseca, međutim pokušati ćemo što objektivnije prognozirati ishod prvenstva.

Nakon više sezona uvjerljive dominacije Dinama u kojima je glavno pitanje bilo za koliko će bodova Dinamo pobjeći konkurenciji ove sezone imamo jedno od najzanimljivijih i najizjednačenijih prvenstava ikad i nakon dugo vremena vlada veliko zanimanje za 1.HNL, makar kada su u pitanju Dinamo i Hajduk. Razloga za prestanak uvjerljive dominacije Dinama je više a kao glavne možemo istaknuti činjenicu da se je Hajduk ove sezone znatno pojačao te počeo nizati rezultate pod kormilom Ante Miše dok je Dinamo nešto slabija momčad nego prijašnjih sezona, međutim unatoč tome dovoljno jaka da se bori za dvostruku krunu.

Iza nas su 22.kola a bodovna situacija je takva da i Hajduk i Dinamo imaju isti broj bodova, te će narednih jedanaest kola odlučiti tko će postati prvak 1.HNL u sezoni 2008/2009. Trenutno je Hajduk prvi zahvaljujući tome što je u dva dosadašnja ogleda sa Dinamom oba puta bio uspješniji, a budući da je prvi kriterij za određivanje bolje momčadi, ukoliko dvije ekipe imaju isti broj bodova, upravo međusobni ogledi Hajduk u treću fazu natjecanja ulazi kao prvoplasirana ekipa.

Prvo mjesto osigurava im “derbi svih derbija” u zadnjem kolu na Poljudu gdje će odmjeriti snage sa Dinamom u možda i odlučujućoj utakmici sezone. Međutim unatoč prednosti domaćeg terena u zadnjem kolu nameće se pitanje dali je Hajduk tim prvim mjestom profitirao budući da se mnogi stručnjaci slažu da Hajduk ima znatno teži raspored u odnosu na Dinamo, te je po nekima Dinamo čak i u boljoj poziciji. Dinamo će pokušati riješiti prvenstvo u svoju korist prije zadnjeg kola budući da su svjesni da im na Poljudu neće biti lako ukoliko se u zadnjem kolo bude odlučivao prvak.

Hajduk je u sezonu ušao prilično loše i dolaskom Ante Miše doživjeli su nevjerojatan preporod te nanizali 9 utakmica zaredom u kojima su skupili maksimalnih 27 bodova. Za ovaj uspjeh svakako je dobrim djelom zaslužan trener koji je vrlo brzo postao miljenih Torcide. Osim velike uloge trenera u ovom uspjehu Hajduka svakako svoje zasluge imaju i ljudi u klubu koji su uspjeli transformirati Hajduk u dioničko društvo što im je osiguralo financijsku stabilnost, a u tim je uvjetima znatno lakše raditi. Klub se je pojačao sa nekoliko vrlo dobrih igrača za hrvatske prilike, a ono čime su do sada “bili” odlisali jesu srčanost koju im je usadio trener koji je očito dobar motivator i psiholog budući da je u kratkom vremenu uspio od momčadi napraviti “klapu” koja se odlično slaže.

Činjenica je da je Hajduk u laganom padu forme budući da su sa Croatiom iz Sesveta na Poljudu u 21.kolu odigrali mršavih i blijedih 1:0 u utakmici iz koje će se pamtiti samo rezultat. Ta pobjeda bila im je ujedno i deveta u nizu, međutim niz nisu uspjeli nastaviti budući da su u 90′minuti 22.kola u Vinkovcima primili gol iz slobodnog udarca te odigrali “samo” 1:1. Par dana nakon te utakmice imali smo prilike u uzvratu kupa gledati reprizu utakmice. Iako je Miše na teren poslao najjaču ekipu utakmica je završila 0:0. Hajduk je iz prve utakmice imao prednost od 4:1 i bilo je jasno da će proći dalje, međutim niz od dvije utakmice bez pobjede svakako je uveo nemir u “bili tabor” i biti će zanimljivo vidjeti kako će se Hajduk izvući iz ove mini-krize.

Dinamo je, za razliku od Hajduka, sezonu započeo vrlo dobro, međutim uslijedio je pad u igri što je rezultiralo i slabijim rezultatima. Nakon poraza Dinama na Poljudu Dinamo je u slaboj i teško gledljivoj utakmici pobjedio Slaven Belupo na Maksimiru 1:0. Par dana nakon toga u prvoj utakmici polufinala kupa pobjedili su gradskog rivala, Zagreb, 2:0 i toga dana je obznanjeno da Marijan Vlak više neće biti trener Dinama budući da igra Dinama bila na nezadovoljavajućem nivou. Iako su mnoge špekulacije nagoviještale da će Ilija Lončarević preuzeti klupu modrih, na radost mnogih navijača modrih to se nije desilo. Vodstvo kluba je donjelo jednu od najboljih, ako ne i najbolju odluku od kada vode klub te su za trenera doveli Krunoslava Jurčića koji je rezultatima, zalaganjem ali i iskrenim medijskim istupima vrlo brzo osvojio srca navijača.

Krunoslav Jurčić je u iznimno kratkom vremenu uspio podići igru Dinama na jedan viši nivo i zapravo je nevjerojanto kako jedna ekipa može toliko bolje izgledati nakon samo 10-ak dana. Pod vodstvom novog trenera Dinamo je u Osijeku upisao pobjedu od 2:0 u utakmici koja je bila iznimno bitna budući da je Krunoslav Juričić u klubu bio tek nekoliko dana te nije moga puno napraviti u tako kratkom vremenu, a pobjeda je bila neophodna. Nakon pobjede u Osijeku Dinamo je na Maksimiru u 1.HNL pobjedio Šibenik sa 3:0 da bi u uzvratu Kupa slavili sa 4:1, iako su imali prednost od 2:0 iz prvog ogleda. Evidentno je da je Krunoslav Jurčić vratio optimizam modrim navijačima te unaprijedio igru Dinama i biti će zanimljivo vidjeti kako će Dinamo proći u narednim utakmicama.

Pritisak na obje ekipe je golem te bi svaki kiks Dinama ili Hajduka mogao riješiti prvenstvo. Za očekivati je da će obje ekipe gotovo sve, ako ne i sve utakmice kod kuće pobjediti dok će ključ osvajanja naslova prvaka biti u gostovanjima. Mnogi očekuju da će derbi riješiti prvenstvo, međutim dobro je poznato da se prvenstvo osvaja na malim utakmicama i lako je moguće da u zadnjem kolu Hajduk i Dinamo odigraju utakmicu koja neće odlučivati o prvaku.

U svakom slučaju jedno je sigurno - pred nama je rasplet jedne od najneizvjesnijih sezona u 1.HNL, te nakon dužeg vremena vlada veliki interes javnost za 1.HNL budući da Dinamo i Hajduk nisu nikad bili izjednačeniji.

Kolo 23 - 22.03.2009.

Dinamo vs. Osijek (15:30h)

Prije samo dva kola ove dvije ekipe susreli su se u Osijeku u utakmici u kojoj je Dinamo bio bolji i zasluženo slavio 2:0. Ako je Dinamo uspio svladati Osijek na gostovanju nema nikakvih razloga da ih nakon dva tjedna nebi svladao na Maksimiru, pogotovo kada znamo da je u ta dva tjedna Krunoslav Kurčić uspio podići igru Dinama na još jedan viši nivo, te su igrači puni samopouzdanja nakon nekoliko uvjerljivih pobjeda.

Tip: pobjeda Dinama

Hajduk vs. Zagreb (20:15h)

Kao što smo već spomenuli Hajduk je upao u mini-krizu i biti će zanimljivo vidjeti kako će se iz nje izvući. Na Poljudu su favoriti protiv Zagreba, međutim nismo uvjereni da će Hajduk slaviti budući da je Zagreb neugodna ekipa koja Hajduku pretjerano ne leži budući da je u H2H skor 9-0-7 u korist Zagreba. Za očekivati je da će Hajduk upisati pobjedu, međutim ona bi mogla biti puno teža nego što neki očekuju.

Tip: pobjeda Hajduka (potencijalno iznenađenje - X)

Očekivano stanje na tablici:

Hajduk  51

Dinamo 51

Kolo 24. - 05.04.2009.

Osijek vs. Hajduk

Osijek je protiv Dinama u 21.kolu pokazao da nisu bezazlena ekipa i iako je Dinamo slavio 2:0 i bio bolja ekipa u prvom poluvremenu je i Osijek imao nekoliko svojih šansi i ukoliko Osijek bude odigrao sličnu partiju kao i pritv Dinama sumnjamo da će se Hajduk u Split vratiti sa punim pljenom, pogotovo zato što je evidentno da ej igra Hajduka u laganom padu. U prilog ovoj prognozi ide i H2H koji nam kazuje da je Hajduk u dosadašnjih 9 gostovanja samo triput iz Osijeka odlazio sa 3 boda.

Tip: neriješeno

Cibalia vs. Dinamo

Cibalija je jedna od slabijih momčadi lige i prilično su s(p)retno uzeli Hajduku bod u 22.kolu u 90′minuti. Ipak sumnjamo da će Dinamo na ovom gostovaju pokleknuti budući da će im bodovi biti neophodno potrebni, a znatno su kvalitetnija ekipa što ukazuju i dosad odigrani susreti. Naime u dosadašnjih 18 ogleda Cibalije i Dinama Dinamo je slavio čak 16 puta.

Tip: pobjeda Dinama

Očekivano stanje na tablici:

Dinamo 54

Hajduk  52

Kolo 25. - 12.04.2009.

Hajduk vs. Cibalia

U 25.kolu i DInamo i Hajduk bi trebali imati lagan posao budući da ugoščuju jedne od slabijih ekipa. Hajduk će dočekati priliku i revaširati se cibaliji za 1:1 u Vinkovcima. U Kupu su ih nedavno pobjedili 4:1 i sumnjamo da će pobjeda Hajduka u ovoj utakmici doći u pitanje.

Tip: pobjeda Hajduka

Dinamo vs. Inter Zaprešić

Dinamo će ugostiti “diva iz predgrađa”, klub sa kojim su u vrlo dobrim odnosima ali kojem također neophodno trebaju bodovi kako bi ostao u 1.HNL. Ipak u ovoj utakmici sve će biti na strani domačina i iznenađenja nebi smjelo biti.

Tip: pobjeda Dinama

Očekivano stanje na tablici:

Dinamo 57

Hajduk  55

Kolo 26. - 19.04.2009.

Inter Zaprešić vs. Hajduk

Hajduk je kvalitetnija momčad, međutim Inter će biti izuzetno motiviran kako bi pomogao Dinamu, a osim što će se Interovi igrači boriti za Dinamo i Interu je svaki bod zlata vrijedan jer će se do kraja prvenstva  boriti za opstanaku u ligi. Ipak, unatoč motivaciji domačina Hajduk je kvalitetnija ekipa i biti će bliže pobjedi. U 20.kolu Hajduk je slavio u Zaprešiću sa 4:0. Ne očekujemo niti približnmo uvjerljivu pobjedu gostiju, pogotov ako znamo da je u toj utakmici i Inter imao nekoliko svojih šansi (prečku pri 0:1 i sl.) međutim za očekivati je kako će Hajduk uzeti tri boda. i H2H je na strani Hajduka 11-3-1

Tip: pobjeda Hajduka

Croatia Sesvete vs. Dinamo

Ova dva kluba su se u povijesti srela samo dvaput i oba puta je Dinamo bio bolji. Croatia Sesvete će se boriti za opstanak u ligi, međutim smatramo kako će bodove morati potražiti u nekoj drugoj utakmici.

Tip: pobjeda Dinama

Očekivano stanje na tablici:

Dinamo 60

Hajduk  58

Kolo 27. - 22.04.2009.

Hajduk vs. Croatia Sesvete

Nakon težeg kola u kojem su obje ekipe bile na gostovanjima u 27.kolu i Hajduk i Dinamo će na prvi pogled imati lagan posao. Iako ove utakmice znaju “varati”, pogotovo ako ekipe uđu u utakmicu sa mišlju “lako ćemo” očekujemo da će treneri obiju ekipa upozoriti svoje igrače na maksimalnu ozbiljnost a onda rezultat nebi smio izostati.

Tip: pobjeda Hajduka

Dinamo vs. Zadar

Kao i Hajduk i Dinamo bi u ovom kolu trebao imati nešto lakši posao budući da će ugostiti najgoreg gosta lige kojem prestoji grčevita borba za opstanak u ligi. Dinamo je puno kvalitetnija ekipa a uz sve igra pred svojom publikom i teško je očekivati išta osim uvjerljive pobjede Dinama

Očekivano stanje na tablici:

Dinamo 63

Hajduk 61

Kolo 28. - 26.04.2009.

Zadar vs. Hajduk

Ako pogledamo H2H vidjeti ćemo da je skor 10-1-1 u korist Hajduka. Ova dva kluba su u vrlo dobrim odnosima i pitanje je koliko će Zadru biti neophodni bodovi u tom trenutku. Hajduk je kvaltietnija ekipa, a i zna se da će makar pola stadiona navijati za njih tako da ovo “gostovanje” Hajduk nebi smio napustiti bez 3 boda.

Tip: pobjeda Hajduka

Varteks vs. Dinamo

Ovo je jedno od težih gostovanja koje će Dinamo imati i svakako će biti zanimljva utakmica. Obično utakmice Varteksa i Dinama završavaju sa puno golova a povijest je pokazala da je Dinamo češće bio uspješan. Motivacija će biti na strani gostiju i očekujemo tešku utakmicu iz koje će modri izaći kao pobjednici.

Tip: pobjeda Dinama (potencijalno iznenađenje - X)

Očekivano stanje na tablici

Dinamo 66

Hajduk 64

Kolo 29. - 03.05.2009.

Hajduk vs. Varteks

Hajduk bi u ovoj utakmici morao slaviti budući da je samo nekoliko kola do kraja i svaki kiks se skupo placa. Hajduk će igrati pred ugodno popunjenim Poljudom, a osim domačeg terena prednost im je i kvaliteta koja je na strani domačina, kao i H2H koji je uvjerljivo na strani domačina: 13-3-2

Tip: pobjeda Hajduka

Dinamo vs. Rijeka

Rijeka će odigrati važnu ulogu u odluci tko će biti prvak budući da će u 29. i 30.kolu snage odmjeriti sa Dinamom i Hajdukom. Zahvaljujući tome što Dinamo igra doma u ovoj utakmici je favorit. Da se, kojim slučajem, utakmica igra na Kantridi modrima nebi bilo lako, međutim na Maksimiru modri nebi smjeli “posijati” bodove. Pogotovo ne 4 kola prije kraja kada je svaki bod izuzetno bitan. Od 9 utakmica igranih na Maksimiru Dinamo je slavio 7 puta. za očekivati je da će im ovo biti i osmi

Tip: pobjeda Dinama

Očekivano stanje na tablici:

Dinamo 69

Hajduk 67

Kolo 30. - 10.05.2009.

Rijeka vs. Hajduk

Nakon gostovanja na Maksimiru na Kantridi će se odigrati “jadranski derbi” u kojem će gosti trebati tri boda. Rijeka je uvijek bila neugodan domačin a i statistika nije na strani gostiju budući da su u dosad odigrnaih 20 susreta bili slavili samo 4 puta što je poražavajuća statistika. Dakle da još jednom naglasimo da je do sada Hajduk u utakmicama sa Rijekom slavio svaki peti put!  Iako će motivacija biti na strni gostiju ova činjenica Hajduk nikako ne stavlja u ulogu favorita u ovoj utakmici.

Tip: pobjeda Rijeke

Šibenik vs. Dinamo

Neće samo Hajduk u 30.kolu biti na mukama, već i Dinamo kojem je ovo, osim Poljuda, možda i najneugodnije gostovanje u “trećem” dijelu natjecanja. Iako je H2H uvjerljivo u korist Dinama 14-4-2 treba znati da je H2H u koristi Dinama toliki iz razloga što je DInamo Šibenik svladavao redovito u Maksimiru, međutim kada malo bolje pogledamo vidjeti ćemo da je u dosadašnjih 9 odigranih utakmica u Šibeniku Dinamo slavio samo triput, dakle svaku treću utakmicu. Kada svemu pridodamo užarenu atmosferu u kojoj će gotovo cijeli stadion biti protiv modrih za očekivati je da ćemo gledati jako nervoznu i neizvjesnu utakmicu budući da će Dinamo željeti tri boda, dok će Šibenik ostaviti dušu na terenu kako bi pomogao Hajduku.

Tip: neriješeno

Očekivano stanje na tablici

Dinamo 70

Hajduk 67

Kolo 31. - 17.05.2009.

Hajduk vs. Šibenik

Hajduk ovdje nebi smio imati problema. Igrati će doma protiv jedne od “dalmatinskih” ekipa i za očekivati je da će Hajduk uzeti tri boda.

Tip: pobjeda Hajduka

Dinamo vs. Slaven Belupo

Dinamo će imati nešto teži posao budući da je Slaven Belupo uvijek neugodna ekipa, i ovo će im možda biti i najteža utakmica pred svojim navijačima, međutim uzevši u obzir da su samo tri kola do kraja i da je svaki kiks gotovo “poguban” Dinamo bi u ovoj utakmici morao slaviti.

Tip: pobjeda Dinama

Očekivano stanje na tablici

Dinamo 73

Hajduk70

Kolo 32. - 24.05.2009.

Slaven Belupo vs. Hajduk

Hajduk će imati težak posao budući da se je Slave Belupo pokazao kao neugodan protivnik. Slaven će imati želju za dokazivanjem te želju da svojom igrom na neki način sudjeluje u odluci o prvaku. Hajduk će se morati namučiti kako bi uzeo tri boda, a budući da znamo da je Slaven Belupo domačinska ekipa koja rijekto kada gubi pred svojom publikom očekujemo izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj bi sva tri znaka mogla lako moguća. Ipak nekako najeralniji nam se čini remi.

Tip: neriješeno

Dinamo vs. Zagreb

Dinamo protiv gradskog rivala nebi smio imati problema. Osim što im je ovo predzadnje kolo i zadnja utakmica u prvenstvu pred domačom publikom znaju da sljedeće kolu idu u goste ljutom rivalu na Poljud i u ovoj utakmici je puni pljen imperativ. Budući da je sve na strani Dinama u ovoj utakmici nebi smjelo biti dileme

Tip: pobjeda Dinama

Očekivano stanje na tablici

Dinamo 76

Hajduk71

Kolo 33. - 31.05.2009.

Hajduk vs. Dinamo

Ukoliko se obistine naša predviđanja ova utamica neće odlučivati o naslovu prvaka, međutim pitanje je dali smo u pravu… U svakom slučaju ovo će biti izuzetno dramatična utakmica u kojoj će obje ekipe biti maksimalno motivirane i u derbiju su uvijek sva tri znaka moguća. Ukoliko Dinamo već bude imao osiguran naslov prvaka moguće je da će u tom slučaju motivacija biti na strni Hajduka da dokažu da su ipak bolji, a i Dinamo bi na gostovanje došao u pomalo slavljeničkom raspoloženju pa bi Hajduk u toj situaciji bio bliži pobjedi.

Ukoliko ova utakmica bude odlučivala o prvaku vrlo je bitno kome će u prilog ići X tj. koja ekipa će morati igrati samo na pobjedu.

http://svijetkladjenja.com/2009/03/20/tko-ce-biti-prvak-1hnl-u-sezoni-20082009-dinamo-zagreb-ili-hajduk-split/

Link to comment
Share on other sites

Sorry gorane ali sa ovime ni malo nisi objektivan....

Mislis da Dinamo nece nijednom kiksat?

Ja mislim da hoce jer ipak Hajduk je 1. na tablici sada i nece imat toliko kikseva...

Mislim da je sasvim jasno da Hajduk ima znatno teži raspored. Mislim da će Dinamo teško izgubiti bodove kod kuće, dok na gostovanjima nema tako težak raspored kao Hajduk. Šibenik je uvijek Dinamu bilo neugodno gostovanje i sumnjam da će tamo pobjediti, a i sa Varteksom bi mogao kiksati. Mislim da u ostalim utakmicama Dinamo uzima 3 boda.

Hajduk pak ide u goste Rijeci i Slaven Belupu koji su jako neugodni protivnici, a niti Osijek im ne leži...

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use