ATP STOCKHOLM: JEREMY CHARDY – FEDERICO DELBONIS

U 2. kolu ATP Stockholma sastaju se Francuz Jeremy Chardy, koji je u društvu 32 najbolja tenisača svijeta, i Argentinac Federico Delbonis, inače 55. tenisač svijeta.

OIR_resizer

Pravio je Francuz nešto duže pauze od uobičajenoga u ovom dijelu sezone. Nakon poraza u osmini finala US Opena od Marina Čilića, uzeo je pauzu od nešto više od 20 dana kako bi se što bolje pripremio za Kualu Lumpur. Nakon što je ondje poražen također već u osmini finala, odlučio je odmoriti tjedan dana i potom zaigrati u Tokiju i Šangaju. Nije ni tamo imao previše sreće, pa je osam dana bio bez meča sve do sinoć. Sinoć je u 1. kolu Stockholma savladao vrlo nezgodnog i kontroverznog Thanasija Kokkinakisa. Pobijedio je Francuz u tri seta, nije mu bilo lako, no pobjeda je ono što se broji. Chardy je i sam istaknuo kako mu se ovdje sviđa igrati, a na ovoj podlozi posebno je opasan.

Za razliku od Chardyja, Delbonis je išao potpuno drugim smjerom. Dok je Francuz bio u Kuala Lumpuru, Tokiju i Šangaju, Argentinac je bio u Rimu i Mohhamediji. U Rimu je čak uspio doći i do naslova, no treba spomenuti kako je to bio jedan lakši turnir i kako je u pitanju bila zemljana podloga, a ovdje je riječ o tvrdoj. Delbonis je također imao nezgodan ždrijeb u 1. kolu, no nimalo nezgodan kao što je za Chardyja bio Kokkinakis. U prvom kolu prepreka mu je bio Hrvat Ante Pavić. Ako gledamo renking, Pavića bi trebao dobiti bez većih problema, no on vrijedi puno više od svog renkinga. To smo vidjeli i u samom meču. Pavić je uzeo prvi set, no druga dva je izgubio, ali u oba je servis gubio samo dva puta, što je na kraju bilo dovoljno Argentincu za pobjedu.

[touchcarousel id=’2′]

Međusobno su se ovi momci sastali već dva puta. Prvi puta u Casablanci u Maroku (zemlja) 2012. godine, tada je Chardy bio bolji sa 2-0 u setovima. Sastali su se još jednom dvije godine kasnije u Torontu (tvrda podloga), a ponovno je uspješniji bio Francuz, no sa 2-1 u setovima.

Kladjenje forum

Chardy je izjavio kako mu se sviđa teren i kako misli da ovdje može daleko dogurati. U prvom kolu imao je nezgodnog protivnika, no ono najbitnije, savladao ga je. Vidi se na njemu da može. Delbonis nije imao niti blizu tako kvalitetnog suparnika, no također je pobijedio. Ipak, vidi se da mu je ovo najslabija podloga i da mu na njoj jednostavno ne ide, dok Francuz ovu podlogu naprosto obožava. Očekujem laganu pobjedu Chardyja iz razloga što je kvalitetniji od svog suparnika i igra na podlozi koju preferira.

Screenshot_2

Unibet na pobjedu Chardyja u dva seta nudi fantastičan koeficijent – 1,70! Napomenimo samo kako Prva sportska kladionica za isti tip daje MIZERAN koeficijent 1,40 i uz to plaćate porez i manipulativne troškove. Nešto bolji je Bet365 sa 1,57, no ovaj koeficijent na Unibetu mora se iskoristiti.

Oznake: