NBA (analiza) – Boston Celtics – San Antonio Spurs

Spursi nakon poraza pokazali superiornost

Momci iz Texasa pod vodstvom Grega Popovicha su u sezonu krenuli porazom, no to su jako brzo ispravili kada su u slijedećoj utakmici demolirali ekipu Bojana Bogdanovića sa 102-75. Odmah su dali do znanja i pokazali tko želi biti glavna ekipa u Southwest diviziji. Startna petorka je odigrala malo minuta, što je klasično za Popovichev sistem igre, a najučinkovitiji je bio Kawhi Leonard sa 16 poena uz 6-16 šut iz igre.

Svakom utakmicom postajemo bolji. Mislim da treba još vremena da me ostatak ekipa bolje upozna. Moram pronaći svoj ritam, moram postati agresivniji. Za sada pokušavam biti što bolji u skokovima i mislim da mi to ide za rukom – rekao je LaMarcus Aldrige koji je veliko pojačanje Spursa ove sezone.

Celticsi su ekipa od koje ne možemo očekivati nešto previše ove sezone. Jasno je da će se boriti za doigravanje ukoliko im se neke stvari poslože, no da će uspjeti napraviti nešto konkretno to je teško reći. Imaju nekoliko pojačanja, no sigurno je najzvučnije David Lee koji je došao iz Wariorsa i kao prava četvorka im sigurno može donijeti puno toga.

i

Oni su trenutno na 1-1 omjeru baš kao i Spursi. Na otvorenju sezone Celticsi su bili uspješni protiv Philadelphije sa uvjerljivih 112-95, dok su u drugom kolu stradali kod Toronta u Kanadi sa 103-113.

Iako se Spursi i Celticsi ne susreću toliko često tokom sezone, svakako vrijedi izdvojiti kako su Spursi protiv Celticsa slavili čak sedam puta u nizu. U poslijednjih šest utakmica su redovito prelazili marginu od 100 poena te je također zanimljivo kako su Spursi u posljednjih sedam utakmica na Bostonovom parketu slavili šest puta.

Boston je u posljednjih pet utakmica protiv Spursa samo jednom prebacio marginu od 90 poena (92) što samo dokazuje da se teško snalaze protiv obrane Spursa.

Još uvijek pokušavamo shvatiti jedni druge kao ekipa. Osjećamo da moramo nastaviti raditi kao do sada, no glavna stavka je da moramo malo usporiti i igrati puno slobodnije – napomenuo je trener Celticsa Bradley.

Iz ovakve izjave je lako naslutiti da Bostonu neće biti lako i da će svakako pokušati usporiti igru sa kojom neće dopustiti Spursima da uhvate svoj ritam iako će to biti jako težak zadatak.

Prijedlozi:

Boston (97,5) – manje

[touchcarousel id=’2′]

Oznake: