Chicago Cubs – NY Mets; 11.05.2015 MLB

CUBSI IZGUBILI SEDAM OD ZADNJIH 10 UTAKMICA

Ekipa iz New Yorka i dalje igra na solidnoj razini te su i dalje vodeći u NL istok diviziji, što je zapravo iznenađenje. Svi su išli ka tome da će Washington biti taj koji će predvoditi tu diviziju no Metsi (20-11) se baš i ne slažu sa time. U Chicago dolaze nakon solidne serije u Philadelphiji gdje su slavili dva puta u seriji od tri utakmice. Ono što je fascinantno kod Metsa je činjenica da su pobijedili devet serija od dosadašnjih 10 koje su odigrali i samim time su svrstani u odabrano društvu te su rijetki kojima je to uspjelo.

– Imamo neke probleme sa ozljedama i izostanak Davida Wrighta je dosta veliki minus, no uspijevamo to sve nadoknaditi te i dalje igramo na visokoj razini. Nadam se da možemo i dalje nastaviti u dobrom ritmu – izjasnio se menadžer Metsa Terry Collins.
OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Cubsi (15-15) izgledaju daleko bolje nego li je to bilo prošle sezone. Puno se pisalo o tome kako su se pojačali i doveli novog čovjeka na čelo ekipe. Novi menadžer Joe Maddon je uvijek radio svoj posao najbolje, a čini se da je uveo u red i Cubse koji konačno izgledaju kao ekipa. Trenutno su u određenim problemima jer su izgubili sedam od zadnjih 10 utakmica i serija protiv Metsa nikako neće biti lagana.

Njihovo najveće pojačanje ove sezone je definitivno današnji bacač Jon Lester (2-2; 4,04 era) koji je nakon lošeg starta u sezonu konačno pronašao svoju formu i upisao dvije pobjede u nizu. U tom periodu je prepustio sveukupno jedan jedini run, što je stvarno odlično. Zadnja utakmica je bila impresivna kada je trenutno najbolju ekipu lige St. Louis Cardinalse ostavio na samo jednom runu kroz sedam izmjena.

f5c2a6136e3bd8e151bdd778d6af6840_crop_north

Nastavio je napredovati, popravio je puno toga. Preiskusan je da ne bi znao kako postati bolji u svakom trenutku i to mi se jako sviđa – kratko je komentirao start Lestera menadžer Cubsa Maddon nakon pobjede nad Cardinalsima.

Iako je malo čudno, ljevoruki Lester je imao dosta problema sa ljevorukim udaračima te im je dopustio .343 udarački prosjek i taj broj će morati smanjiti ukoliko želi biti još bolji i produktivniji. U karijeri je imao samo jedan start protiv Metsa koji je okrunio pobjedom.

Metsi će lopticu u ruku dati svom ponajboljem bacaču Jacobu deGromu (3-3; 2,95 era). Za one koji ne znaju, deGrom je prošle sezone dobio nagradu za rookie of the year, a u u tom stilu je nastavio i ove sezone. Impresionirao je u zadnjem startu kada je vrlo snažan napad Baltimorea ostavio na samo jednom runu kroz sedam inninga i upisao drugu pobjedu sezone.

On konstantno napreduje i svi znamo da je vrlo sposoban u tom smislu. Jako brzo uči i pokazuje da želi svaki put biti sve bolji. Danas smo ga trebali, a on je sve preuzeo na sebe i pokazao koliko vrijedi – objasnio je menadžer Metsa nakon pobjede nad ekipom Baltimorea.

DeGrom je samo dva puta ove sezone prepustio više od dva boda nekom protivniku. U gostujućim startovima je imao određenih problema i biti će zanimljivo vidjeti kako će se snaći danas na Wrigley fieldu. U karijeri protiv Metsa ima jedan start i 7,20 era.

U zadnjih 10 međusobnih utakmica Cubsi su bili bolji od Metsa sedam puta, no to ne garantira ništa jer su obje ekipe doživjele velike promjene i igraju puno bolje za razliku od prošlih sezona. Cubsi u zadnjih 10 utakmica bilježe prosjek od 3,76 runova, dok su Metsi bili još skromniji sa 2,90.

[touchcarousel id=’2′]