Copa America: Čile- Ekvador

Prva utakmica ovogodišnje Copa Americe igra se sa četvrtka na petak u 1:30 po našem vremenu, a sastaju se domaćin Čile i momčad Ekvadora. Prva je to utakmica skupine A u kojoj se osim ovih momčadi nalaze još Meksiko i Bolivija.

Čile-Ekvador

Čile je vrlo snažna momčad koja na vratima ima Claduia Brava iz Barcelone, u obrani Jaru, Medela, Islu i Albornoz, dok su u sredini Vidal, Gutierrez i dvojica iskusnih igrača Mathias Fernandez i Valdivia, dok u napadu je jedan od najboljih igrača Južne Amerike Alexis Sanchez, Vargas, a tu je napadač Dinama Angelo Henriquez. Sve u svemu sastav koji ima kvalitetu, a uz domaće navijaće sigurno su jedni od favorita natjecanja.

Ove kalendarske godine odigrali su 4 utakmice, a imaju 2 pobjede i 2 poraza. Slavili su protiv Hondurasa i SAD-a, a izgubili od Brazila i Irana. Ipak to su sve prijateljske utakmice u kojima se mnogo toga uvježbavalo. Izbornik Čilea Argentinac Sampaoli ima prednost što Čile vrlo usješno igra dvije formacije 4-4-2 i 3-4-3.

Ekvador nije sam vrh Južnoameričkog nogometa, ali je uvijek vrlo neugodan protivnik i sigurno kandidat za prolazak grupe. Najlošiji dio momčadi im je obrana, a sredina i napad su vrlo dobri. Srednji red drže Noboa, Montero i Ibarra,  dok su napadu napadač West Hama Ener Valencija i Bolanos. Veliki hendikep je neigranje napadača Caiceda i Antonija Valencije.

Također su ove godine odigrali 4 prijateljske utakmice, te imaju tek jednu pobjedu u posljednjem susretu protiv Paname 4:0, a prije toga remizirali su s Panamom i doživjeli poraze od Argentine i Meksika.

U međusobnim susretima ove dvije momčadi u posljednjih 5 nastupa Ekvador ima 3 pobjede, a Čile 2, ali treba napomenuti kako u svim utakmicama je uvijek slavio domaćin, a Ekvador je poznat kao vrlo domaćinska ekipa. Na Copa Amrici posljednji puta susreli su se 2007. godine kada je Čile slavio 3:2.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Pred nama je prva utakmica Copa Americe u kojoj Čile traži pobjedu pred svojim navijačima. U susretima ove dvije momčadi u posljednje vrijeme uvijek pobjeđuje domaćin. Čile je nešto kvalitetnija reprezentacija, pogotovo je obrambeno bolji, a u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača Svijeta Alexisa Sancheza, te naravno sjajnog Vidala. Ekvador ima problema s izostancima nekih važnih igrača, a jednostavno nema širinu da ih nadomjesti.

Zbog toga očekujemo pobjedu Čilea iako utakmice otvaranja prvenstva znaju ponuditi iznenađnja. Obje reprezentacije bi trebale proći grupu, ali ipak smo dojma kako je Čile prvi favorit ako zbog ničeg onda zbog domaćeg terena, te će vjerojatno imati i podršku sudaca.

TIP 1 pobjeda Čilea 1.50

chile (640 x 43)