Detroit Tigers – Minnesota Twins; 08.04. MLB

DETROIT ĆE U SKORO SVAKOJ UTAKMICI BITI FAVORIT PROTIV MINNESOTE

Ekipa iz Motor city-a je započela sezonu pobjedom, a danas će se lako moguće taj niz i nastaviti. David Price je zadržao Minnesotu na nuli i nisu mu mogli ništa, a napad Detroita je odradio posao i na semafor su stavili četiri runa. Home runove su opalili Nick Castellanos te Alex Avila.

– Ovo je samo početak, no uvijek pozitivno kada kreneš u sezonu sa pobjedom i protivnika ostaviš na nuli. Znači da imamo jaku bacačku rotaciju, koja može ići duoboko u utakmicu i poštedjeti na bullpen – osvrnuo se na prvu utakmicu sezone menadžer Tigersa Brad Ausmus.

sanchez

Detroit ima jako dobar i moćan napad, koji je predvođen ponajboljim udaračem lige Miguelom Cabrerom. Kada iza njega još stavite Kinslera, Martineza, Cespedesa i J.D. Martineza onda je to stvarno jako težak posao za bacača suparničke ekipe. Imaju potencijal, samo moraju ostati konstantni, a ne imati nagle padove što im se dešavalo, pa se onda moraju izvlačiti na kraju sezone kako bi osigurali prvo mjesto.

Danas će Detroit na mound poslati Anibala Sancheza, koji je momak od velikog pouzdanja. U prošloj sezoni je započeo 22 utakmice i ostvario 8-5 omjer uz solidan 3,43 era. Udaračima je dopustio .228 udarački prosjek što znači da se baš i nisu naudarali protiv njega i njegova dominacija je ogromna kada baca onako kako on zna.

– Uvijek želim dobro krenuti u sezonu, želim krenuti pobjedom – rekao je Sanchez na jučerašnjoj press konferenciji.

Sanchez od kada je došao u Detroit je bio vrlo uspješan protiv Minnesote. Od 2012. godine je upisao 2,60 era protiv njih u sveukupnih 52 inninga, također je umalo i bacio no-hitter protiv njih, no prekinut je u devetom inningu.blg 10 spring training

Minnesota nema nikakva očekivanja i ova sezona će sasvim sigurno biti zaborav za njih. Teško je reći da mogu išta napraviti, pogotovo ne u diviziji sa jako puno konkurencije. Oni će danas pokušati doći do prve pobjede u sezoni i na mound će poslati Ricky Nolasca koji je prošle godine odradio najgoru sezonu u karijeri.

 

Nolasco je upisao katastrofalan 5,38 era, no kako kažu na spring trening je došao u daleko boljoj formi i čini se da Twinsi računaju na puno bolje nastupe u njegovoj režiji. Iako je malo nevjerojatno, ali Nolasco je bio sasvim solidan protiv Detroita u karijeri. Upisao je protiv njih 1-0 omjer uz 2,33 era kroz ukupnih 19 inninga.

Teško je reći što očekivati danas, no pobjeda Tigersa se jednostavno nameće sama po sebi. Napad Minnesote nije jak i mogli bi imati doista velikih problema protiv sjajnog Sancheza i 2-3 boda su maksimum koji bi dao Minnesoti.

Oznake: