ENGLESKA PREMIER LEAGUE: LEICESTER – TOTTENHAM

U sklopu trećeg kola Premiershipa, danas u 16 sati sastaju se Leicester i Tottenham.

Leicester-City-vs-Tottenham-Hotspur

Leicester je trenutno jedna od četiri momčadi u prvenstvu koja ima maksimalan (6) broj bodova. Uz bok je velikim klubovima poput Manchester Cityja, Liverpoola i Manchester Uniteda. U prvom kolu eskspresno su sa 4-2 kod kuće pobijedili Sunderland te su tako potvrdili formu koju vuku još s kraja prošle sezone. Da ta pobjeda nije bila slučajna pokazali su i u drugom kolu u kojem su sa 2-1 u gostima pobijedili Bilićev West Ham koji je tjedan dana ranije srušio Arsenal.

Tottenham se ne može pohvaliti sa maksimalnim brojem bodova, oni su uspjeli sakupiti svega jedan. U prvom kolu išli su na gostovanje na Old Trafford te (ne)zasluženo ostali bez svoga boda. Potom su u drugom kolu na svom White Hart Laneu dočekali Stoke City, no tu su uspjeli uzeti tek jedan, i jedini, bod.

Svijet Kladjenja - FORUM

Što se tiče međusobnih susreta bilo je tu svega i svačega… u posljednja tri međusobna ogleda nije bilo remija, jednom je pobijedio današnji domaćin, a dva puta Spursi.

Leicester, osim što je na vrhu ljestvice po broju bodova, na vrhu ljestvice je i po broju prosječno primljenih i postignutih golova na utakmici. Njihov prosjek je ‘golemih’ 4,5. Tottenhamu je nešto manji, no također zadovoljava našu granicu 2,5. U posljednjih pet međusobnih utakmica uvijek je prolazio tip “oba daju gol i 3+”, bilo je po najmanje tri pogotka. Danas idem s okladom da će na utakmici biti više od tri pogotka. Zašto? Leicester je krenuo izvrsno u sezonu i danas će sigurno ići na pobjedu protiv Tottenhama, ako uhvate dan mogu ih razbiti, no obrana im još nije na visokom nivou te Spursi mogu zabiti pogodak također. Još nemaju pobjedu i danas im je pobjeda imperativ, dok domaćin može biti rasterećen.

Screenshot_2

[touchcarousel id=’2′]

 

 

 

 

 

Oznake: