EURO, kvalifikacije (analiza): Hrvatska – Bugarska

U subotu su pred nama novi kvalifikacijski susreti za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj. U skupini H vrlo važan susret igraju Hrvatska – Bugarska u kojem je domaćinima pobjeda imperativ, dok gosti dolaze po navodima njihovih medija na izlet. Susret započinje u 20:45 h.

Hrvatska - Bugarska

Hrvatska će pred praznim tribinama dočekati Bugarsku koju nitko u ovim kvalifikacijama nije ponizio, ali koja ima jednu od najslabijih generaciju unazad dosta godina. Hrvatska se nalazi na trećoj poziciji sa 2 boda manje od Norveške, te do kraja mora upisati obje pobjede i nadati se pobjedi Italije nad Norveškom kako bi direktno otišla na EURO. U slučaju da ostane treća Hrvatska će u dodatne kvalifikacije, jer ne može biti najbolja treća reprezentacija. Hrvatska je svoju situaciju zakomplicirala u posljednja dva susreta kada je remizirala sa Azerbejdžanom i izgubila od Norveške. Situaciju u momčadi nije idealna jer mnogi ljudi bojkotiraju reprezentaciju, koju je preuzeo Ante Čačić nakon otkaza Niki Kovaču. Ne očekuju se velike promjene u sastavu osim što će u momčadi od prve minute zaigrati Pivarić i Kalinić.

 

 

Bugarska je u velikoj krizi rezultata u posljednjih nekoliko godina. Nogomet je u toj državi na niskim granama, zbog kriminala u nogometu, a nemaju niti individualnih kvaliteta, a navijači su također u bojkotu reprezentacije. Izbornik Petev stvara momčad za budućnost, ali atmosfera u momčadi je vrlo loša, pa će Bugarska vrlo teško do pozitivnog rezultata. U posljednja dva kola Bugari su poraženi od Italije i Norveške, pa je opasnost da će ih do kraja preskočiti Azerbejdžan koji ima dva boda manje.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U dosadašnjih 8 međusobnih susreta ove dvije reprezentacije, Hrvatska jeuspješnija sa 5 pobjeda, dok Bugarska ima samo 1 slavlje. U prvom susretu ove dvije reprezentacije u ovim kvalifikacijama, slavila je Hrvatska 1:0 autogolom Bodurova.

Kladjenje forum

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

Hrvatska u jako lošoj atmosferi dočekuje Bugarsku, ali igrači su složni u tome da se iskupe za poraz protiv Norveške. Pod novim izbornikom nadaju se pozitivnom šoku, iako mnogi hrvatski izbornici ne pamte debi po najboljim rezultatima. Hrvatska je u ovom trenutku puno kvalitetnija od Bugarske, ali to ne treba ništa značiti.

Prazan stadion mogao bi biti vjetar u leđa Bugarskoj, ali teško je reći tko će se bolje snaći u takvom okruženju. Ipak rezultatski ovaj susret je puno važniji za Hrvatsku pa smo uvjereni kako će slaviti protiv Bugara koji također nemaju dobru situaciju u momčadi, jer neki igrači odbili su doputovati, dok je podrška javnosti također vrlo slaba, pa su recimo po tom pitanju ove dvije reprezentacije u sličnoj situaciji.

TIP pobjeda Hrvaske i to samo zbog individualne kvalitete i rezultatskog imperativa.

pobjeda Hrvatske

Oznake: