EURO, kvalifikacije (analiza): Malta – Hrvatska

Posljednji dan kvalifikacija donosi nam rješenja u preostale tri kvalifikacijske skupine. Susret Malta – Hrvatska za Hrvatsku je jako važan jer mora slaviti na ovom susretu kako bi se mogla nadati da Italija neće izgubiti od Norveške što bi Hrvate direktno odvelo na EURO. Susret s Maltom započinje u 20:45 sati.

Malta - Hrvatska, gol Modrića

Malta – Hrvatska

Hrvatska je nakon turbulentnog razdoblja i promjene izbornika u posljednjem kolu vrlo uvjerljivom igrom svladala vrlo lošu Bugarsku i tako napravila prvi korak prema direktnom plasmanu. Iako Bugarska nije imala ni motiva ni kvalitetu ipak treba naglasiti kako je Hrvatska po vrlo teškom terenu i praznom stadionu odigrala vrlo kvalitetnu utakmicu i slavila 3:0. Sada na Maltu putuje s imperativom pobjede, a oči će biti uprte prema Italiji, gdje Italija ne smije izgubiti od Norveške. Hendikep prije puta na Maltu je ozljeda Luke Modrića koji će propustiti taj ogled, što je sigurno veliki udarac za Antu Čačića.

 

 

Malta je u ovim kvalifikacijama skupila 2 boda, što je slodian rezultat za ovu reprezentaciju. Jednom su remizirali sa Bugarskom, a drugi puta sa Azerbajdžanom. Gol razlika u ovim kvalifikacijama im je 3:15 što dovoljno govori kakvu su ulogu imali u ovoj grupi. Ipak ova Malta je momčad koja igra zatvoreno i koja neće baš od nikoga doživjeti sramotu, ali ipak teško joj je nešto napraviti prema naprijed. U posljednjem kolu poraženi su od Norveške 2:0. Na svom terenu su osvojili jedan bod, a zanimljivo je da ih je ovdje uvjerljivo svladala tek Norveška 3:0, dok su Italija i Bugarska ovdje slavile minimalno 0:1.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U prvom susretu ove dvije reprezentacije igranom u Zagrebu Hrvatska je slavila 2:0 pogocima Modrića i Kramarića i to tek u drugom dijelu. Sveukupno su ove dvije reprezentacije odigrale 7 susreta, a Malta je samo jednom ostala neporažena, kada je na svom terenu izvukla remi 1:1.

Kladjenje forum

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Utakmica između Malte i Hrvatske trebala bi donijeti slavlje Hrvatske, koja je kvalitetnija i naravno puno više joj ova pobjeda treba. Ipak Malta se nikada ne predaje lako, jer igraju zatvoreno i disciplinirano, te nikada ne mijenjaju način igre.

Ipak od prve minute očekujemo ofenzivu Hrvatske koja ne bi trebala prestati do samog kraja utakmice. Zbog toga smo se odlučili za više kornera, jer očekujemo da će Hrvatska i kroz prekide tražiti svoju priliku kroz zgusnutu obranu. Uz to očekujemo da će neprestano kružiti oko gola pa će to rezultirati i kornerima.

Malta također bi svoje prilike mogla u napadima tražiti iz prekida, pa bi u svojim izlascima na Hrvatsku polovicu mogli forsirati upravo takve situacije.

više kornera

 

Oznake: