EURO, kvalifikacije (analiza): Portugal – Danska

Vjerojatno najjači susret kvalifikacijskih utakmica koje se igraju u četvrtak je onaj u kojem se sastaju Portugal – Danska. Dvoboj ove dvije reprezentacije jest borba za prvu poziciju na tablici. Susret je na rasporedu u 20:45 sati.

Portugal - Danska

Portugal je trenutno vodeća momčad skupine sa 15 bodova i utakmicom manje od Danske, pa im je u ovom susretu i bod dovoljan kako bi i matematički potvrdili prvu poziciju. Iako Portugal u ovim kvalifikacijama nije oduševio, nakon poraza na otvaranju, nanizali su 5 uzastopnih pobjeda, a ni u jednom susretu nisu slavili s više od gola razlike. Postigli su također za ovako sjajnu momčad “samo” 8 pogodaka. Naravno najbolji i u ovim kvalifikacijama je Ronaldo koji je postigao 5 pogodaka, znači više od pola.

 

 

Dancima je ovaj susret veoma važan, jer Albanija ima priliku pobjedom preskočiti Dansku i direktno se plasirati na EURO. Oni trenutno imaju 12 bodova u 7 susreta, a opasno im prijeti Albanija koja ima utakmicu manje i jedan bod manje. U posljednjem kolu Albanija gostuje kod Armenije i ima lijepu priliku da se po prvi puta plasira na EURO, ako ne svlada već Srbiju u susretu u četvrtak. Zbog toga su Danskoj bodovi u Portugalu veoma bitni iako do njih neće biti lagano doći. Najbolji igrač Danske u ovim kvalifikacijama je Bendtner, a u sjajnoj formi je i Krohn-Dehli. Danska ima identičnu gol  razliku kao Portugal (8:4), a u posljednja dva kola upisali su dva remija.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U prvom susretu ove dvije momčadi igranom u Kopenhagenu slavio je Portugal 1:o pogotkom Ronalda u 95. minuti susreta. U tom susretu Danska je ostavila bolji dojam, ali je na kraju poražena. Sveukupno ove reprezentacije su međusobno igrale 14 puta, a uspješniji je Portugal sa 9 pobjeda, dok Danska ima 3 pobjede.

Kladjenje forum

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

Susret Portugal – Danska je bitan za obje momčadi, ali Danska ima veći motiv. Portugal i bodom osigurava direktan plasman, dok Danska treba bodove kako bi obranila poziciju od Albanije. Ipak Portugal je taj koji je favorit na svom stadionu, a on sigurno neće srljati. Od kada je Santos izbornik Portugal igra puno drugačiji nogomet, te je puno defanzivniji i odgovorniji.

Obje momčadi postigle su tek po 8 pogodaka u ovim kvalifikacijama, pa ni na ovom susretu ne očekujemo golijadu, jer se radi o dvije vrlo izjednačene momčadi, a Portugal nema imperativ pobjede, a i da ima ne bi ponudio neki izrazito napadački nogomet. Portugal je odigrao samo dvije utakmice sa više od 2.5 gola na susretu, dok je Danskoj to uspjelo tek jednom. Zbog toga očekujemo jednu zatvorenu utakmicu, koju može poremetiti tek neki rani pogodak.

TIP manje od 2.5 gola.

portugal manje

Oznake: