EURO, kvalifikacije (analiza): Turska – Island

Posljednji dan kvalifikacija također donosi odluku u skupini A, jer iako se putnici na EURO iz ove skupine znaju ostaje pitanje tko će u dodatne kvalifikacije. To pitanje je još zanimljivije ukoliko znamo da bi bez treće pozicije mogla ostati Nizozemska, a sve ovisi o susretu u kojem se sastaju Turska – Island. Susret je na rasporedu u 20:45 sati.

Turska - Island gol

Turska – Island

Turska je nakon katastrofalnog starta u kvalifikacije ipak drugi dio igrala puno bolje i iskoristila očajnu formu Nizozemaca, te sada ima 15 bodova, dva više od Nizozemske i bolji međusobni skor. Turskoj je u biti dovoljan i bod na domaćem terenu sa vodećim Islandom kako bi otišli u dodatne kvalifikacije. U posljednjih 6 kola upisali su čak 4 pobjede i čini se kako je Terim posložio momčad koja sada izgleda puno bolje nego na početku kvalifikacija. U posljednjem kolu stigli su do važne pobjede od 2:0 svladavši Češku.

 

 

Island iza sebe ima najbolje kvalifikacije u povijesti, jer trenutno su vodeći sa 20 bodova, a već su osigurali put u Francusku. U kompletnim kvalifikacijama doživjeli su tek jedan poraz i to od Češke. Sjajan je u njihovim redovima Gylfi Sigurdsson koji je daleko najzaslužniji za ovako dobar rezultat Islanda. U posljednjem kolu remizirali su s Latvijom 2:2 i na taj način propustili potvrditi prvu poziciju, iako su na tom susretu vodili 2:0. Upravo im je obrana najjače oružje, iako je evidentno da su se posljednja dva kola opustili, pa su rezultat toga i dva remija sa realnom slabijim reprezentacijama.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U prvom susretu ove dvije reprezentacije slavio je Island i to sa uvjerljivih 3:0.Sveukupno su se do sada susreli 8 puta i Island je iznenađujuće uvjerljiv pa tako ima čak 5 pobjeda, a Turska samo jednu.

Kladjenje forum

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Susret koji je jako važan Turskoj, dok Island eventualno može tražiti bodove za prvu poziciju, ali to ionako nije presudno. Turska je u naletu od kada ju je Terim napokon uspio postaviti po svojim željama. U 6 kola imaju 4 pobjede i dva remija, dok je s druge strane Island u blagom padu, jer u posljednja dva kola nije uspio svladati Latviju i Kazahstan koje su najslabije reprezentacije skupine.

Zbog toga očekujemo pobjedu Turske koja je u boljoj formi, potrebniji su joj bodovi, a individualno je u svakom slučaju kvalitetnija reprezentacija. Iako ne očekujemo puno pogodaka, pa se i taj tip može razmotriti, ipak očekujemo pobjedu Turske.

Turska pobjeda

 

Oznake: