Europa liga, kvalifikacije: Ajax-Jablonec

Prva utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Europa lige donosi nam među ostalim susret koji se igra na Amsterdam Areni između Ajaxa i Jabloneca. Susret je na rasporedu u 19:00 sati.

ajax

ajax

Ajax je doživio prizemljenje u Ligi prvaka od Rapida i sada svoj put nastavlja u Europa ligi protiv Jabloneca. Pozitivna stvar za De Boera je početak Eredivisie u kojoj je Ajax u međuvremenu odigrao dvije utakmice i u obje slavio rezultatom 3:0 protiv Willem II i AZ Alkmara. Za Ajax bi nakon ispadanja iz Lige prvaka, ne ulazak u Europa ligu bio potpuna katastrofa. Ajax igra vrlo dobro u prvenstvu i ima mnogo mladih vrlo talentiranih igrača. Kod Ajaxa susret bi mogli propustiti Fischer i Sanogo.

 

 

Jablonec je pomalo iznenađujuće izbacio Kopenhagen u prošlom kolu kvalifikacija za Europa ligu, a sada će mu biti potrebno novo iznenađenje. Jablonec još nikada nije u svoja tri pokušaja stigao do Europa lige. Jablonec je Češkom prvenstvu krenuo vrlo loše i u 4 nastupa ima tek jednu pobjedu, dva remija i poraz. Takva statistika dovoljna im je za tek trenutno 9. poziciju.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Ove dvije momčadi nikada se nisu međusobno susrele. Ajax je protiv Čeških klubova odigrao 10 susreta i ima 2 pobjede, 4 remija i 4 poraza što nije neka osobita statistika. Jablonec je protiv Nizozemskih klubova odigrao 2 susreta u kojima nema pobjede, tek jedan remi i jedan poraz.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

Ajax je nakon ispadanja iz Lige prvaka sada pod pritiskom da nastavi europski put. Kvaliteta je sigurno na njihovoj strani, ali ono što je važnije oni su nakon dva odigrana kola uspjeli uhvatiti formu i trenutno su puno spremniji nego u susretu protiv Rapida. Jablonec je nakon izbacivanja Kopenhagena ipak u prvenstvu pokazao puno slabosti, pa tako ima tek jednu pobjedu u 4 nastupa. Naš Tip je pobjeda Ajaxa.

ajax pobjeda