EUROPA LIGA (KVALIFIKACIJE): RIJEKA – BASAKSEHIR

U četvrtak su na rasporedu uzvratni susreti Europa lige, a svoj uzvratni dvoboj igraju Rijeka – Basaksehir na Rujevici s početkom u 20:15 sati. Nakon prvog susreta rezultat je 0:0 i odluka o putniku u sljedeću fazu natjecanja znati će nakon susreta u Rijeci. U prvom dvoboju odigrala se očekivana tvrda utakmica u kojoj su Turci pokušavali steći prednost, ali prije svega ne primiti pogodak, dok je je Rijeka težila pozitivnom rezultatu. Stoga su obje momčadi relativno zadovoljne nakon prvog susreta.

Rijeka - Basaksehir

Rijeka je vrlo dobro ušla u sezonu, unatoč brojnim odlascima važnih igrača. Nakon što su Močinić, Lešković, Samardžić, Vargić i Balaj napustili klub, za ovaj susret ne računaju ni na Tomasova koji odlazi iz kluba. Ipak unatoč tim odlascima Rijeka je i dalje vrlo dobra momčad, ali odlazak Tomasova bio bi zaista težak udarac za ovu momčad, jer radi se o najboljem igraču Rijeke na otvaranju sezone i igraču koji radi razliku. Za Rijeku je daleko najvažnije da ne primi pogodak, jer u slučaju primljenog gola prolazak će biti vrlo težak. Dobra stvar za Keka je što obrana djeluje sve uigranije, a Elez i Mitrović sve sigurniji. Tijekom vikenda Rijeka je slavila na vrlo teškom gostovanju u Osijeku sa 0:1. Upravo takav susret se može očekivati na Rujevici od Rijeke. Vrlo disciplinirano u obrani, te iskoristiti neku grešku protivnika. Osim Tomasova koji je upitan zbog kako je Kek spomenuo mentalnog stanja (odlazi u Al Nassr nakon ovog susret) vrlo je upitan nastup Bradarića.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Basaksehir je bio bolji protivnik u prvom susretu, a čak je bio i oštečen od strane sudaca. No, to im neće puno značiti u ovom susretu. U svakom slučaju Turci jesu nešto kvalitetniji pojedinačno od Rijeke. Golom u gostima vjerojatno bi osigurali prolazak dalje, jer Rijeka se ne snalazi najbolje u trenucima kada mora tražiti pogodak kroz stvaranje igre. Nedostatak za Tursku momčad je činjenica što im prvenstvo još nije startalo, dok je Rijeka s druge strane odigrala tri kola. Ono što je pozitivno jest da su imali priliku da se odmore i pripreme za ovaj susret, a dvoboj od prije tjedan dana im je zasigurno koristio kako bi podigli formu. U sastavu Basaksehira ne očekuju se velike promjene u odnosu na prvi susret u Istanbulu.

Ove dvije momčadi naravno do prošlog tjedna nisu nikada igrale međusobno.

U uzvratu ne očekujem puno drugačiji susret, tek možda nešto odlučniju Rijeku koja sigurno neće puno srljati. Kek će vjerojatno htjeti zatvoriti sve prilaze vratima, a tek onda pokušati postići pogodak. Rijeka sada ima dosta izmijenjenu momčad, pogotovo ako ne zaigraju Tomasov i Bradarić, pa će im u igri prema naprijed biti vrlo teško. Tomasov je uz Gavranovića svakako igrač koji stvara razliku, pa je njegov izostanak veliki hendikep. Turci će ponovno vjerojatno više težiti igri, ali u Rijeci nije nikome lagano gostovanje. Vjerojatno nas ponovno čeka utakmica s puno nadmudrivanja, a to može promijeniti tek brzi pogodak. Manje od 2.5 gola na susretu @1.61 bet365.

Rijeka - Basaksehir manje

UPLATI OKLADU

Kladjenje forum

 

Oznake: