Europsko prvenstvo kvalifikacije: Norveška-Hrvatska

U nedjelju se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, pa se tako u skupini H sastaju Norveška i Hrvatska. Nakon prošlog kola ovaj susret je dodatno dobio na značaju, jer sada ova utakmica predstavlja direktnu borbu za drugu poziciju u skupini. Susret se igra u Oslu s početkom u 18:00 sati.

Norveška-Hrvatska

Norveška-Hrvatska

Norveška je u posljednjem kolu svladala Bugarsku na neugodnom gostovanju u Sofiji i tako stigla na 13 bodova, samo dva manje od Hrvatske. Pogodak u Bugarskoj je postigao branič Forren i tako omogućio Norvežanima lijepu priliku da u dobroj atmosferi na domaćem stadionu pokušaju šokirati Hrvatsku. Trener Hogmo nema u svojoj momčadi velikih zvijezda, možda i najveća je Martin Odergaard koji nije ni standardni član prve momčadi.

 

 

Hrvatska je remijem u Azerbajdžanu veoma zakomplicirala svoju situaciju i sada je pod imperativom pobjede. Kockasti su izgubili prvu poziciju u skupini zahvaljujući svastici i remiju u Baku. Iako Hrvatska i nije igrala toliko loše, organizirani Azeri i promašaji napadača donijeli su tek jedan bod Hrvatskoj u ovom susretu. Za Norvešku u sastav se vraća Srna, a i Lovren bi mogao biti u prvih jedanaest, dok nedostaje tek Kovačić zbog kartona. Iako je sada Hrvatska pod pritiskom i dalje je to vrlo kvalitetna reprezentacija prepuna igrača iz najjačih svjetskih klubova.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U prvom susretu koji su ove dvije momčadi odigrale Hrvatska je slavila 5:1. Ipak taj rezultat nije baš prikaz stanja, jer bila je to vrlo sadržajna utakmica u kojoj je isključen Čorluka, dok su Norvežani promašili penal, a Hrvatska je pobjedu potvrdila sa dva pogotka u završnici susreta. Inače ove dvije reprezentacije do sada su se susrele četiri puta i Norveška još uvijek ne zna za pobjedu, dok Hrvatska ima tri slavlja.

Susret će suditi Victor Kassai iz Mađarske.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

Norveška i Hrvatska susreću se u vrlo važnom susretu, ali iako je Norveška dobila šansu da se uplete u borbu za vrh, dojma smo da za to nema kvalitetu. Hrvatska unatoč kritikama u Baku nije odigrala loše, a u momčadi ima izuzetno puno kvalitete, čak i više od Italije s kojom se bori za vrh. Uz to Norvežani nemaju previše uspjeha protiv Hrvatske. Čak i ovaj imperativ koji je sada na kockastima nije loš za mobilizaciju momčadi, pa ipak očekujemo pobjedu u Oslu.

pobjeda Hrvatske