Europsko prvenstvo, kvalifikacije: Švedska-Austrija

U skupini G snage će odmjeriti dvije vodeće reprezentacije skupine Švedska i Austrija. Za Švedsku je ova utakmica puno važnija nego za vodeću Austriju koja će na toj poziciji ostati i ukoliko izgubi u ovom susretu. Susret koji se igra u Solni započinje u 20:45 h.

Švedska-Austrija

Švedska-Austrija

Švedska je na drugoj poziciji u skupini sa 12 bodova, čak 7 manje od vodeće Austrije, ali i samo jednim više od Rusije, tako da im je ovaj susret s Austrijom veoma važan. Za Švedsku je daleko najvažnije da im bude spreman Ibrahimović koji je protiv Rusije izašao na poluvremenu zbog ozljede, a njegov nastup je i dalje upitan. U posljednjem susretu Švedska je doživjela poraz od Rusije i tako dodatno zakomplicirala svoju poziciju za direktan plasman na EURO. Švedska ne može računati jedino na stopera Johanssona koji je ozljeđen, a u momčad se vraća Kallstrom.

 

 

Austrija je u veoma komfornoj situaciji, jer se nalazi na vrhu sa 5 bodova više od Švedske. U prošlom kolu svladali su Moldaviju 1:0 i time dodatno povećali prednost prije puta u Švedsku. Trener Koller nema problema s ozljedama, ali za Austriju ovaj susret nije ni približno važan kao za Švedsku, jer i unatoč porazu zadržati će prednost. Ipak Austrija je do sada bila toliko dobra u kvalifikacijama, da Švedskoj sigurno neće biti lagano. Austrijanci su do sada u kvlifikacijama primili samo 2 pogotka, pa je jasno kako im je obrana najveća snaga.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U prvom susretu igranom u Beču rezultat je bio 1:1, a strijelci Alaba i Erkan Zengin. Tijekom povijesti ove reprezentacije susrele su se čak 32 puta, a Austrija ima 16 pobjeda, dok Švedska 1o. Ipak treba napomenuti kako je razlika stvorena većinom u prijateljskim susretima gdje je Austrija dosta uspješnija.
KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Derbi utakmica skupine u kojoj Austrija igra sjajno i nalazi se na prvoj poziciji, dok se Švedska malo muči, a pogotovo bez Ibrahimovića. On je još uvijek upitan iako vjerujemo kako će ipak zaigrati u ovom vrlo važnom susretu za Švedsku. Prognoziramo pobjedu Švedske koja je kvalitetna reprezentacija iako im nikako neće biti lagano protiv Austrije, ali ipak ponajviše zbog važnosti susreta za njih vjerujemo kako će stići do pobjede, jer Austriji utakmica nije previše važna.

švedska pobjeda

 

Ukoliko Vam se ovo čini nesigurno, onda predlažemo manje pogodaka na utakmici, jer Austrija igra sjajnu obranu, a ni Švedska nije momčad koja prima previše golova.

švedska manje