GOLD CUP, finale: Jamajka-Meksiko

Pred nama je finalna utakmica GOLD CUP-a u kojem se suprotno očekivanjima sastaju Jamajka i Meksiko. Iako su svi očekivali finale SAD-Meksiko, nogomet je još jednom pokazao svu svoju nepredviljivost i Jamajka je senzacionalno izbacila domaćina u polufinalu.

jamajka-mexico

Jamajka je odigrala vrlo dobar turnir i stigla do povijesnog uspjeha, jer po prvi puta će igrati u finalu ovog natjecanja. Jamajka je već na Copa Americi se predstavila u dobrom svijetlu, a sa takvim igrama nastavila je i na ovom turniru. Prvo su sedam bodova osvojili grupu sa Salvadorom, Kanadom i Kostarikom, da bi u playoffu izbacili Haiti i nakon toga senzacionalno SAD. Upravo izbacivanje domaćina i branitelja naslova SAD-a sa 2:1 pokazalo je glavne odlike ove momčadi, a to su disciplinirana obrana i velika fizička snaga igrača Jamajke kojim nadoknađuju manjkavosti u tehničkom segmentu igre.

 

 

Meksiko nikako da proigra na ovom turniru, ali i takvi uspjeli su stići do finala. Prvo su u grupnoj fazi završili drugi iza Trinidada i Tobaga, a ispred Kube i Gvatemale, da bi tek nakon toga prošli težak put. U nokaut fazi su u dvije utakmice igrali ukupno 240. minuta odnosno dva puta su prolazili kroz produžetke. Prvo su svladali u 124. minuti Kostariku, da bi u polufinalu gubili do 98. minute regularnog dijela i onda u produžetku slavili. Mora se priznati da su imali i dosta sreće ili čak sudačke pomoći jer sve golove u nokaut fazi postigli su sa bijele točke i sve je postigao Guardado. Napomenimo kako su u polufinalu od 34. minute imali igrača više.

Meksiko u svakom slučaju ne briljira i teško da se to može promijeniti u finalu iako oni u svakom slučaju imaju kvalitetu za puno bolja izdanja. U finalnom dvoboju nedostajati će im vrlo važni napadač Vela koji je suspendirani.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U posljednjih 5 međusobnih susreta, Meksiko je slavio čak 4 puta, dok je jedan susret završen remijem. Jamajka na pobjedu protiv Meksika čeka od 1996. godine. Posljednji susret igrali su 2013. godine i Meksiko je slavio 1:0.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Finalna utakmica rijetko kada ponudi puno golova, jer momčadi obično igraju vrlo disciplinirano i paze da ne naprave neku pogrešku. Meksiko uistinu ne briljira na ovom turniru i teško je vjerovati da će odjednom proigrati i pokazati ono što ustvari mogu, pogotovo jer im je suspendirani Vela koji je individualno vrlo snažan. Jamajka igra vrlo disciplinirano i atletski je vrlo snažna, ali ipak nema kvalitete da dominira susretom jer je Meksiko tehnički potkovaniji. Zbog toga očekujemo utakmicu sa malo golova, gdje bi jedan pogodak mogao odlučiti pobjednika. Koeficijent za manje od 2.5 golova na susretu je 1.40.

finale manje