GOLD CUP: Kostarika-Jamajka

U skupini B u prvom susretu susreću se Kostarika i Jamajka. Kostarika je favorit, ali Jamajka dolazi uigranija nakon što je sudjelovala na Copa Americi.

campbell

Kostarika je 2002. godine ostvarila svoj najveći uspjeh, a to je drugo mjesto, dok su na prošlom turniru završili svoj put u četvrtfinalu. Momčad vodi Paulo Wanchope koji je imao veliki peh da mu se ozljedi najveća zvijezda momčadi vratar Keylor Navas koji će propustiti turnir. Središnja figura momčadi je Palermov veznjak Giancarlo Gonzalez, dok su najzvučnija imena Campbell, Borges i Ruiz.

Očekivanja u Kostariki su velika zbog sjajnog nastupa na SP u Brazilu, ali nakon ozljede Navasa šanse za osvajanje turnira su im nešto manje. U pripremnim utakmicama Kostarika je igrala vrlo loše, pa e tako u 5 nastupa upisala 2 remija i čak 3 poraza.

Jamajka je svoj najveći uspjeh upisala 1993. godine kada je bila trećeplasirana. Na posljednjem Gold Cupu ispali su u četvrtfinalu. Momčad vodi Winfried Schafer, a najbolji igrač momčadi je Rodolph Austin. Jamajka se predstavila na Copa Americi gdje je pokazala kako se radi o čvrstoj reprezentaciji koja je izrazito atletski močna, ali kojoj nedostaje tehničke kvalitete.

U Jamajci nemaju velika očekivanja osim da igraju dobar nogomet, a plasman u polufinale bio bi ogroman uspjeh, ali do toga neće lagano. Prednost im je uigranost zbog sudjelovanja na Copi, ali hendikep bi im mogao biti umor.

[touchcarousel id=’2′]

U međusobnim susretima posljednjih 5 susreta svakoj momčadi je donjelo jednu pobjedu, dok su čak tri susreta završena remijem kao i onaj posljednji odigran 2013. godine

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

Utakmica između Kostarike i Jamajike nebi trebala obilovati šansama. Iako je Kostarika tehnički kvalitetnija, Jamajka to nadoknađuje fizičkom snagom. Jamajka se na Copi pokazala kao tvrdi orah, a međusobne utakmice često su završavale remijem u susretima s malo golova. Naš prijedlog je manje od 2.5 gola na susretu, jer teško da itko ima razloga forsirati u prvoj utakmici.

TIP manje od 2.5 gola, koef 1.47

manje od 2