GOLD CUP: Meksiko-Kostarika

Posljednja utakmica četvrtfinala između dvije momčadi koje su i prije samog turnira glasile za jedne od favorita natjecanja, a radi se o Meksiku i Kostarici. Obje momčadi završile su na drugoj poziciji u svojim skupinama i sigurno nisu očekivale da će se susresti već u četvrtfinalu.

hernandez

Meksiko je unatoč izostancima zbog ozljeda do sada odigrao vrlo dobar turnir (osim remija sa Gvatemalom), pogotovo se to odnosi na njihov napad. Problema su imali u obrani, ali Meksiko će se vrlo vjerojatno u nokaut fazi postaviti malo drugačije, jer znaju da više nemaju pravo na pogrešku. Meksiko je do sada postigao 10 golova, a primio 4 i to svih 4 na jednoj utakmici onoj za prvu poziciju protiv Trinidada i Tobaga. Očeuje se da će Meksiko nastupiti u istom sastavu kao i na posljednjoj utakmici gdje su bili napadački vrlo raspoloženi.

 

 

Kostarika igra vrlo loše na ovom turniru, jer i oni su kao i Meksiko bili drugi u skupini ali uz puno lošiji dojam i učinak. Remizirali su u sve tri utakmice koje su odigrali, a ne treba napominjati kako su bili glavni favorit skupine. Imaju još više problema s ozljedama od Meksika pa im tako nedostaju Navas, Duarte, Oviedo,  Tejeda i Urena sve redom vrlo važni igrači. Ipak i unatoč tome nadali su se boljoj igri na ovom turniru. Postigli su tri gola i naravno isto toliko primili. Vrlo dobro se poznaju s Meksikom, ali uz prikazanu igru do sada neće im biti lagano u ovom susretu.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Prije turnira ove dvije momčadi su odigrale prijateljsku utakmicu koja je završila 2:2. U posljednjih pet službenih međusobnih ogleda Meksiko je upisao tri pobjede, a Kostarika jednu i to u posljednjem službenom susretu koji je završio 2:1.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Meksiko i Kostarika sigurno su po imenima najjači par četvrtfinala Gold Cupa iako nitko nije očekivao njihov dvoboj u ovoj fazi natjecanja. Meksiko je ipak odigrao puno bolje od Kostarike, što ipak nije iznenađenje ako uzmemo u obzir s kakvim sastavima su ove dvije reprezentacije stigle na turnir. Meksiko igra bez ozljeđenog Hectora Morena, dok Kostarika nastupa bez čak petorice važnih igrača. Meksiko uz sve to ima kvalitetniji i širi kadar iako su  utakmice ove dvije reprezentacije u posljednje vrijeme vrlo neizvjesn. Ipak Meksiko bi trebao biti u maloj prednosti i slaviti u ovoj utakmici.

meksiko slavlje