HNL: Inter – Rijeka

Susretom u Zaprešiću kreće nova sezona u HNL-u, a sezonu otvaraju povratnik u elitni razred Inter Zaprešić i Rijeka. Od momčadi Rijeke očekuje se ove sezone da se ravnopravno bori za naslov, dok će se Inter boriti za opstanak.

Matjaž-Kek

Inter je povratnik u HNL koji još uvijek pojačava momčad i to većinom igračima iz druge lige koju je prošle sezone osvojio. Samir Toplak dobro poznaje momčad, ali ipak ima nekolicinu igrača koje treba uklopiti u sastav. Zaprešićani su se pojačali sa Ottochianom, Šoljićem, Begićem i Komorskim tijekom ljeta, a vjerojatno će biti i još pojačanja.

 

 

U pripremnim utakmicama igrali su vrlo dobro, pa su tako svladali Krško u posljednjoj provjeri sa 4:1, dok su prije toga remizirali sa Zagrebom i izgubili od Istre. Inter će vjerojatno biti zadovoljan bilo kakvim bodom protiv Rijeke, a bodove će realno morati tražiti protiv drugih protivnika. Prednost im je što je prvo kolo gdje momčadi još nisu maksimalno posložene i te utakmice mogu biti nezgodne za favorite.

Rijeka je imala sjajne pripreme i izgledala je na njima bolje od svih hrvatskih prvoligaša. U 4 pripremne utakmice slavili su u svima uz gol razliku 20:1, a protivnici su im bili Velenje, Triglav, Krka i Sarajevo. Kek je zadržao okosnicu momčadi u koju mu se nakon ozljeda vraćaju Moises i Maleš, a pojačali su se Bezjakom, Ristovskim i Roshijem. Rijeka ove sezone želi napasti Dinamo, a Kek je napomenuo kako u tom slučaju ovakve utakmice moraju rješavati u svoju korist.

Kek u Zaprešić ne vodi Nevistića i Maleša koji su ozljeđeni, te suspendirane Radoševića, Bradarića i Mitrovića. Nakon ovog kola Rijeka se okreće Europskoj ligi u četvrtak.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U međusobnim ogledima u posljednjih pet susreta Rijeka ima četiri pobjede, a Inter jednu. Posljednji međusobni susret odigrali su 2013. a Rijeka je slavila 2:1. Inter je na svom terenu u posljednja tri nastupa protiv Rijeke upisao dvije pobjede i jedan remi, ali bilo je to u eri kada Rijeku nije kupio Volpi.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Iako je Rijeka oslabljena izostancima trojice važnih igrača Radoševića, Bradarića i Mitrovića, Kek jednostavno raspolaže nevjerojatno snažnim kadrom za Hrvatsku ligu. Uz sve to ova momčad je već dugo na okupu i upoznata je sa zamislima Matijaža Keka, pa je u ovoj utakmici veliki favorit. Na ruku im ne ide ni tradicija u Zaprešiću niti utakmica Europske lige koja im slijedi u četvrtak. Inter je još u nastajanju iako je za pretpostaviti kako će biti jako motivirani, ipak je drugačije igrati 2. ligu ili se boriti s jednom od najkvalitetnijih momčadi prve lige.

TIP pobjeda Rijeke, koef 1.70

rijeka pobjeda