NaslovnicaNajave utakmicaHNL NOVA SEZONA - 2016/17.

HNL NOVA SEZONA – 2016/17.

Ovog vikenda započinje nova sezona HNL-a u kojoj Dinamo brani jedanaesti naslov u nizu i naravno juriša na dvanaesti u nizu. Zagrebački plavi ponovno su glavni favoriti za naslov, a planove će im prije svih pokušati pomrsiti Rijeka, a nakon njih naravno i splitski Hajduk. Osim ovih momčadi posebnu pažnju treba obratiti na Osijek koji je napravio veliki iskorak, nakon prodaje kluba. Nova momčad u HNL- je Cibalia koja se vraća u elitni razred Hrvatskog nogometa.

HNL

Dinamo Zagreb ponovno je glavni favorit za novi naslov i ukoliko do njega ne stignu to bi bilo zaista veliko iznenađenje. U Dinamu su se ove sezone dogodile brojne promjene. U klubu barem prividno više nema obitelji Mamić, iako je to vrlo teško shvatiti ozbiljno. Zoran Mamić preuzeo je Al-Nassr nakon što je osvojio dvostruku krunu, dok je Zdravko Mamić postao vanjski suradnik kluba, a na to se odlučio zbog optužnica od kojih se mora boriti na sudu u Osijeku.

Nakon tih promjena trener momčadi postao je legendarni igrač kluba iz 80-ih godina Zlatko Kranjčar. Ovaj iskusni trener već je u nekoliko navrata vodio Dinamo, a sada se vratio u klub koji je vrlo sređen, barem kada je u pitanju kadar igrača. Osim što Dinamo želi dvostruku krunu, cilj je svakako i Liga prvaka ili barem Europa liga. Na tom putu svakako će najveći problemi biti odlasci igrača, jer osim što je Pjaca na izlaznim vratima, očekuju se prodaje Roga i Čorića. Tako bi Kranjčar trebao momčad graditi oko igrača kao što su Soudani, Fernandes, Schildefeld i Antolić. Naravno ni odlasci ovih igrača nisu isključeni, a veliki dobitak za Dinamo je povratak Pivarića. Kranjčar će polagano u sastav moći uvoditi talentiranu generaciju sa igračima kao što su: Šemper, Benković, Soldo, Sosa, Olmo i Gojak. Od igrača koji bi mogli postati višak spominju se: Eduardo, Taravel, Radonjić i Andrijašević, ali njihovi odlasci ne bi se trebali previše osjetiti.

Dinamo je tijekom ljeta doveo samo Jonasa koji igra na poziciji zadnjeg veznog i Karimija koji je vezni igrač. Jonas bi trebao popuniti prazninu nakon suspenzije Ademija, a Karimi ojačati konkurenciju u vezi. Također u momčad je stigao i mladi reprezentativni vratar Livaković. Pod vodstvom Zlatka Kranjčara Dinamo bi trebao igrati puno ofenzivniji nogomet u sustavu 4-2-3-1. Ipak unatoč svemu Dinamo ima daleko najbolji kadar u Hrvatskoj i oni bi probleme mogli imati jedino ukoliko izbore Ligu prvaka na što bi im se tada prebacio fokus.

[su_euro_soccer_bonus]

Rijeka je prošle godine pokušala zaprijetiti Dinamu, ali je to na kraju završilo neuspješno. Ove sezone Rijeka se suočila sa nekoliko odlazaka, ali okosnica momčadi je i dalje tu, a na klupi je i dalje trener Kek. Neka zvučnija pojačanja za sada nisu dolazila, tek se popunjavaju rupe nastale odlascima. Klub su napustili prvi vratar Ivan Vargić (Lazio), zatim standardni branič Miral Samardžić (Henan Jianye), Brezovec i Bekim Balaj (Terek). Osim ovih igrača Marko Lešković ne trenira sa momčadi, jer je odbio produžiti ugovor, pa Rijeka ima dosta promjena u prvom sastavu. Osim toga igrači kao što su Tomasov i Močinić mogu u svakom trenutku napustiti klub, jer postoji interes od stranih klubova. Rijeka je momčad pojačala Elezom, a očekuju se dolasci Šituma i Šofranca. Prvi je napadač koji bi trebao raskinuti s Dinamom i potpisati s Rijekom, dok je drugi obrambeni igrač Sutjeske i velika želja trenera Keka. Od Rijeke se u novoj sezoni može ponovno očekivati disciplinirani nogomet, a naslov je moguć tek ukoliko Dinamo podbaci ili prebaci fokus previše na Europu.

Hajduk je ponovno imao “vruće” ljeto, jer oni su mijenjali gotovo sve. Novi predsjednik, sportski direktor, omladinski pogon ima novi kadar, a novi je naravno i trener prve momčadi. Uz sve to naravno promjene su i u kadru momčadi. Trener momčadi je postao slovenski stručnjak Marjan Pušnik koji je naslijedio Damira Burića. Za sada je Hajduk bio baziran na dovođenje igrača, a odlasci bi tek trebali uslijediti. Momčad su do sada pojačali Memolla, Erceg, Ćosić, Kožulj, Futacs i Said. Od ovih pojačanja, do sada su e u prvu momčad probili Ćosić i Kožulj, dok će drugi to tek trebati napraviti, a najviše se očekuje od Futacsa visokog napadača iz Mađarske. Lista onih igrača koji odlaze s Poljuda je također duga, jer očekuju se prodaje: Kalinića, Milića i Sušića sve redom stožernih igrača momčadi. Naravno interes postoji i za Tudora. U svakom slučaju pred Hajdukom je vrlo teška sezona u kojoj će ponovno ostati bez stožernih igrača, te u kojoj Pušnik mora stvoriti momčad iz početka. Uz to naravno u Splitu se očekuje i rezultat, pa se lovi Europa liga, a očekuje se da Hajduk bude puno bliže Dinamu. Ipak to će biti vrlo teško i pred bilima je vjerojatno još jedna teška sezona gdje bi maksimum mogao biti druga pozicija.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

U veliku četvorku ove sezone trebao bi se probiti Osijek koji je od ove sezone u Mađarskom vlasništvu. Za Osijek i Slavoniju vrlo je važno da NK Osijek bude stabilan klub, jer to vrlo važan grad i regija odgajanje mladih igrača. Osijek je zadržao trenera Zekića, svoju momčad su odlučili bazirati na domaćim igračima koji su ponikli u klubu. Ipak doveli su i neka druga pojačanja. Za sada nemaju u planu prodavati svoje igrače već samo pojačavati momčad. Potpisali su Gabrijela Bobana, zatim su vratili Karla Lulića na posudbu, a već prošle sezone redove su pojačali Vojnovićem i Kneževićem. Osijek najavljuje još pojačanja, a ako znamo da u svojim redovima imaju i vrlo dobre mlade igrače iz vlastite škole, jasno je kako bi Osijek mogao biti vrlo dobar ove sezone. Uz to predsjednik Osijeka najavio je velika ulaganja u infrastrukturu, pa se čini kako Osijek čekaju bolji dani.

Od ostalih momčadi tu je svakako Lokomotiva koja s novim Dinamovim talentima će vjerojatno ponovno igrati napadački i kombinatorni nogomet. Istra je odlučila ove sezone uložiti u momčad kako bi izbjegli borbu za opstanak, dok Cibalia povratnik u HNL na svojoj klupi ima starog lisca Stanka Mršića. Upravo bi Mršić ponovno mogao napraviti čuda i zadržati Cibaliju u prvoj ligi. Split je napravio promjene u sastavu, ali i oni bi trebali biti u sredini tablice, kao i Slaven Belupo koji je također pokušao ojačati momčad. Probleme bi mogao imati Inter iz Zaprešića koji je izgubio nekoliko važnih igrača prije svih Nesterovskog, pa je pred njima vjerojatno vrlo teška sezona.

Sezona započinje 15.7. susretom Slaven Belupa i Intera iz Zaprešića, a ovog vikenda još se igraju susreti:

HNL najava

KLADI SE

Kladjenje forum
[frontpage_news widget=”35132″ name=”Analize”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!