HNL: Osijek i Istra za opstanak

U Hrvatskoj ligi je velika borba za opstanak između tri momčadi. Dvije od njih susreću se u ovom kolu i rasplet te utakmice ponuditi će puno odgovora na pitanje tko ostaje u ligi. U Osijeku se susreću Osijek i Istra, a tenzije su velike i prije same utakmice. O tome smo već pisali prije nekoliko dana, ovdje.

osijek dočekuje istru

Osijek utakmicu dočekuje na posljednjoj poziciji sa 4 boda manje od Istre i 1 bod manje od Zadra. Sigurno da im je ovo sjajna prilika da dođu do bodova. U posljednjih 5 kola Osijek je ostvario 2 pobjede i 3 poraza. Obje pobjede ostvarili su na svom terenu. U posljednje tri utakmice u Gradskom vrtu Osijek je skupio 7 bodova.

 

 

Istra je u najboljoj poziciji od momčadi koje se bore za opstanak, ali ima dva gostovanja u posljednja tri kola. Posljednja tri susreta su ne poraženi, ali njihova forma u gostima nije ohrabrujuća. U posljednjem kolu upisali su tri boda protiv Lokomotive, a prije toga imali su 4 uzastopna poraza. Ove sezone u gostima osvojili su tek 9 bodova i imaju samo jednu jedinu pobjedu protiv Hajduka prije gotovo godinu dana.

 

 

Igor Pamić ima ogromnih problema s ozljedama. Sigurno susret propušta najbolji strijelac Radonjić, uz njega ozljeđeni su Tomić, Franjić, Bastos i Dias. Uz sve to upitni su i Jo, Obšivač i Pavlović, ali oni će vjerojatno stisnuti zube i biti u kadru. Osijek također ima ozljeđenih, ali ipak ne toliko važnih. Šušku nedostaju: Kurtović, Vukobratović, Platero i Špikić.

Međusobni susreti ove dvije momčadi u posljednjih 5 nastupa su na strani Istre koja ima 2 pobjede, a svi ostali susreti završili su podjelom bodova. Posljednje slavlje Osijeka nad Istom je iz 2012. godine. U posljednjem susretu igranom na Aldo Drosini slavila je Istra 1:0.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Posljednjih 5 međusobnih susreta u Gradskom vrtu Osijek neće pamtiti po dobrom. Istra ima čak 3 pobjede, a dvije utakmice završile su remijem. Tako da Gradski vrt koji je mnogima neugodno gostovanje, za Istru predstavlja jedno od najugodnijih gostovanja. Osijek je posljednji put svladao Istru 2012. godine.

Utakmicu će suditi Mario Zebec.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE TIPOVE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE 😉

 

 

Zanimljiva su bila prepucavanja na relaciji Štimac – Pamić nakon 0:0 Zadra u Puli. Štimac je Igoru sarkastično poželio da ima suđenje kao Zadar u Puli, te najavio da mu se lako kur**** kad će igrati sa Dinamom X i kada će pobijediti Zagreb, navevši da itekako dobro poznaje prilike u hrvatskom nogometu.

Šukerovom Osijeku je pobijeda kod kuće neophodna u borbi za spas. Istra je slaba na gostovanjima, osim ako se ne radi Lokomotivi  , i bez Radonjića koji je 30% ekipa teško će protiv Osijeka u gostima. Također vjerujem da će biti maksimalno domaćinsko suđenje, i nije nemoguće vidjeti penal za Osijek…

Koeficijent je pao sa 1,80 na 1,60, negdje i više što potvrđuje sve što mislim o ovoj utakmici, i vjerujem da će do nedjelje koeficijent dodatno pasti…

Istra je desetkovana i teško će do bodova danas.

TIP: pobjeda Osijeka