IRSKA PREMIER LEAGUE: GALWAY – DROGHEDA

U sklopu 25. kola irske Premier lige sastaju se dvije momčadi koje se nalaze u donjem dijelu tablice, pred sam rub zone ispadanja – Galway i Drogheda. Utakmicu ćete moći pratiti od 20:45.

OIR_resizer

Galway se trenutno nalazi na 10. mjestu u ligi (posljednjem ispred zone ispadanja) sa 22 boda. Upisali su već četiri poraza zaredom. I zaista, Galway je gubio bodove gdje je stigao. Od Braya je izgubio sa minimalnih 1-0 kod kuće, a da su gosti realizirali kazneni udarac mogli su proći i gore. Od St. Patricksa poraženi su sa 3-1, no držali su se dobro te su imali povoljan rezultat na poluvremenu 1-1, no onda je uslijedio crveni karton koji je preusmjerio utakmicu. U polufinalu ligaškog kupa nakon izvođenja kaznenih udaraca savladali su Dundalk te se plasirali u finale. Nekoliko dana kasnije, Derry City ih je u gostima ‘uništio’ sa visokih 4-0. U prošlom kolu, igranom prije tri dana glatko su izgubili u gostima od Bohemiansa sa 3-0, a opet su dobili crveni karton… Četiri poraza zaredom, no i plasman u finale kupa. Kada se sve zbroji i nije to tako loše jer za klub poput Galwaya finale ligaškog kupa jest veliki uspjeh.

Drogheda se trenutno nalazi na devetom mjestu u ligi, jednom ispred današnjeg domaćina, sa istim brojem bodova. U gostima kod Longforda imali su priliku osvojiti sva tri boda, no nisu realizirali kazneni udarac tako da su izvukli remi. Potom su uslijedila tri poraza zaredom. Prvi je bio onaj od Shamrock Roversa sa minimalnih 1-0, zatim ih je istim rezultatom porazio i Bray. U prošlom kolu u ranoj fazi dobili su crveni karton te je uslijedio visoki 4-0 poraz od Sligo Roversa.

Do sada su ove dvije momčadi međusobno igrale svega dva puta, a svaki puta bolji je bio domaćin. U Irskoj, kao da su se pretplatiti na crvene kartone i kaznene udarce.

Galway danas dočekuje Droghedu bez čak devet igrača iz prve momčadi, a među njima su i tri ponajbolja igrača i njihov najbolji strijelac Curran. Za ovu utakmicu trener je pozvao sedam mladih igrača iz njihove škole. Drogheda je nešto jača momčad od Galwaya te nema problema sa izostancima, a i u gostima ostvaruju dobre rezultate.

Screenshot_1

 

 

 

Oznake: