Kvalifikacije za EL: Hajduk Split – Koper

Jedna od mnogobrojnih uzvratnih utakmica 2. kola kvalifikacija za Europa ligu igra se u Splitu, a u njoj se susreću Hajduk i Koper. Nakon prve utakmice rezultat je itekako aktivan, jer Koper donosi prednost od 3:2 iz prve utakmice, ali Hajduk ima dva gola u gostima i vrlo dobru situaciju za prolazak.

hajduk-koper

Prva utakmica ponudila je dosta zanimljivosti, ali i pokazala kako ove dvije momčadi imaju puno oscilacija u svojoj igri. Pogotovo ovo vrijedi za mladu momčad Hajduka, koja ima igru i koja stvara opasnosti, ali joj nedostaje završnica nakon čega su spremni u 5 minuta se raspasti i primiti nekoliko pogodaka. Prvu utakmicu obilježili su prekidi, jer od 5 golova 4 su pala iz prekida. Koper je poveo 2:0 pogocima Halilovića i Rahmanovića iz dva kornera, a Hajduk je smanjio preko Milovića, također nakon prekida, zatim je usljedila brza kontra Kopera za 3:1, ponovno Rahmanović , da bi u završnici Hajduku vrlo dobar rezultat osigurao Nižić iz novog kornera.

 

  Hajduk je nakon prihvatljivog poraza u Kopru u prvenstvu pred svojim navijačima remizirao 0:0, a za susret s Koperom upitan mu je Ohandza, dok raspoloženje u momčadi remeti Sušić koji traži raskid ugovora nezadovoljan svojim statusom. Hajduk ima problem što je momčad vrlo neiskusna i nema dovoljno balansa između obrane i napada, a vrlo često primaju naivne golove, nakon čega su pod velikim pritiskom. Najveća prednost mladoj momčadi u četvrtak mogli bi biti navijači na vjerojatno rasprodanom Poljudu.   [touchcarousel id=’2′]   Koper je svladao Hajduk, ali dojam i nije bio osobit, jer golove su postizali iz pogrešaka Hajduka, a na kraju mogli su biti i nezadovoljni rezultatom jer su drugi gol primili u završnici susreta, a sa 3:1 imali bi puno bolje izglede u Splitu. Ipak Koper je nešto iskusnija momčad i to će im biti glavna prednost. Trener Kopra Talijan Vanoli traži disciplinirani nogomet, ali Koper za sada ipak još nije na nivou kojem bi on to želio. Tijekom vikenda igrali su kod kuće sa Domžalama, gdje su odmorili nekoliko pojedinaca, ali i doživjeli poraz od 3:2. U jednom trenutku gubili su 3:0 i imali igrača manje, ali su pokazali karakter iako na kraju nisu uspjeli do boda.  

 

Koper i Hajduk do sada su odigrali dvije međusobne utakmice i Koper ima dvije pobjede, naravno ako žele proći Splićani će morati tu tradiciju promijeniti. Ipak treba napomenuti kako će ovo biti prva utakmica koja će se igrati u Splitu.

Utakmicu će suditi Nijemac M. Fritz.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Uoči uzvratne utakmice na Poljudu Hajduk je favorit za prolazak dalje iako je to vrlo teško sa sigurnošću tvrditi, jer se radi o mladoj momčadi koja ima velikih oscilacija u igri. Ako uzmemo u obzir da je koef na pobjedu Hajduka otprilike 1.30, tada je bolje odigrati da će na utakmici biti više od 2.5 gola ili da će obje momčadi postići gol. Hajduk jednostavno kada napada ostavlja puno mjesta u obrani, a uz to taktički nisu najbolji pa im se dešavaju početničke greške kod prekida. Koper s druge strane također prima jako puno pogodaka, pa su tako u posljednje dvije utakmice primili ukupno 5 golova. U svakom slučaju teško da će se dogoditi utakmica sa malo golova, jer ni jedni ni drugi ne posjeduju previše kvalitetne obrane.

hajduk koper oba daju hajduk više