Kvalifikacije za LP: Malmo-Zalgiris

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka u Malmo-u se susreću domaći Malmo i gosti iz Litve Zalgiris.

Obje momčadi su u natjecateljskom ritmu, jer su im prvenstva već u tijeku.

Zalgiris

Malmo u Švedskom prvenstvu ne briljira, te nako 15 odigranih kola zauzima tek 6. poziciju sa čak 8 bodova manje od vodećeg Goteborga. U posljednjih 5 nastupa imaju skor 2-2-1, ali ono što ih može zabrinuti je podatak da nisu slavili u posljednja tri kola kada su skupili tek 2 boda.  Najpoznatiji igrač Malmo-a je Markus Rosenberg koji je ujedno kapetan. Malmo ove sezone najvećih problema ima u obrani, jer u dosadašnjih 15 kola primili su čak 21. gol.

 

 

Zalgiris za razliku od svojih domaćina igra sjajno u svom prvenstvu i drži vodeću poziciju sa 46. bodova u 18 odigranih susreta. U posljednjih 5 nastupa imaju skor 3-1-1. Ipak prvenstvo Litve nije ni blizu kvalitetno kao Švedsko. Zalgiris za razliku od Malmo-a igra vrlo discipliniranu obranu, a pitanje koliko mogu napraviti prema naprijed, jer momčad ne obiluje sa puno kvalitetnih ofenzivnih igrača.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Prema UEFA renkingu Malmo je 142. klub Europe, dok gosti iz Litve zauzimaju 306. poziciju.

Ove dvije momčadi nikada nisu igrale međusobno, a utakmicu će suditi Eitan Shmuelevitz iz Izraela.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Malmo je favorit u ovom susretu, ali ne zbog forme već zbog razlike u kvaliteti. Zalgiris u svom prvenstvu igra vrlo dobro, ali teško da se prvenstvo Litve može uspoređivati s ovim Europskim susretom. Malmo na svom terenu igra vrlo dobro i sigurno da je favorit za prolazak dalje, a ima u svojim redovima vrlo iskusne igrače koji su već igrali puno europskih susreta. Ne očekujemo puno pogodaka na ovom susretu, jer je prva utakmica i jer Malmo nije u najboljoj formi, a Zalgiris se dobro brani, ali ipak očekujemo pobjedu Šveđana.

Malmo pobjeda