LA Dodgers – San Francisco Giants; 28.04.2015 MLB

UVIJEK VELIKI DERBI NL ZAPADA

Aktualni prvaci MLB lige San Francisco Giantsi (8-12) trenutno ne igraju kao prvaci i teško je uopće pomisliti da mogu napraviti ono što su napravili prošle sezone kada su briljantnim nastupima osvojili naslov. Bio je to njihov treći naslov prvaka u zadnjih pet godina, točnije svaku parnu godinu su uspjeli doći do prstena. Ove godine su ostali bez ponajboljeg udarača Sandovala koji je otišao u Boston, a bacačka rotacija im je još uvijek pod ozljedama.

Dodgersi (12-7) nastavljaju sa konstantno dobrim igrama, pa su tako u sinoć u prvoj utakmici u seriji protiv Giantsa upisali uvjerljivu pobjedu od 8-3 i ostali na vrhu NL zapada divizije. Ono što svakako veseli navijače Dodgersa su njihove odlične predstave na domaćem terenu gdje su do sada upisali 9-1 omjer.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Uspjeli smo prisiliti njihovog bacač da nam daje što višlje loptice kako bi imali bolji kontakt. To strpljenje se na koncu isplatilo i dovelo nas je do nove pobjede. Radili smo dosta sa udaračima tokom zagrijavanja na tome da pokušaju bolje vidjeti lopticu i čini se da je to urodilo plodom – komentirao je nakon jučerašnje utakmice menadžer LA Dodgersa Don Mattingly.

11

Danas će domaćini na mound poslati svog najboljeg bacača Claytona Kershawa (1-1; 4,07 era) koji nije otvorio sezonu onako kako on zna, no već se u zadnjem startu vratio u svoj pravi ritam. Za one koji ne znaju Kershaw je MVP prošle sezone i doista jedan od najboljih u ligi bez ikakve potrebe za diskusijom. Vratimo li se na njegov zadnji start onda ćemo vidjeti koliko je dominirao. Baš protiv Giantsa je odradio šest inninga i dopustio im je dva runa uz devet strikeouta.

Osjećao se bolje, to se vidjelo na njemu. Mislim da treba malo vremena da stvari sjednu na svoje mjesto – kratko je opisao zadnji start svog najboljeg bacača menadžer Dodgersa Don Mattingly.

Bio je to drugi kvalitetni start u nizu gdje je prepustio dva runa ili manje te bacio devet ili više strikeouta. Kershaw je kroz karijeru odradio jako puno utakmica protiv San Francisca, a sveukupno je protiv njih upisao 14-5 omjer i sjajan 1,48 era.

[touchcarousel id=’2′]

Gosti će se pouzdati u također svog najboljeg bacača Madisona Bumgarnera (1-1; 4,63 era) koji baš kao i Kershaw sa druge strane nije krenuo onako kako on to zna. Bumgarner je MVP finala iz prošle sezone gdje odradio fenomenalan posao, a u ovoj sezoni sigurno želi nastaviti u tom ritmu. U zadnjem startu se također borio protiv Dodgersa i Kershawa te im je prepustio tek dva runa kroz šest inninga.

Ovo mora bolje. Osjećam se bolje, mislim da napredujem, no ekipa je pobjedila i to je najbitnije – prokomentirao je Bumgarner.

Ovaj ljevoruki as je do sada u karijeri protiv Dodgersa ostvario 11-5 omjer i 2,56 era, dakle, dominacija. Čini se da nas očekuje pravi bacački dvoboj i na koncu vjerojatno neki nogometni rezultat sa jako malo bodova.