Liga prvaka (kvalifikacije): Vardar – Dinamo Zagreb

Tek je završilo je Europsko prvenstvo, a već počinju uzbuđenja u Europskom klupskom nogometu. Kvalifikacije za Ligu prvaka su već počele, a Vardar – Dinamo Zagreb biti će prvi susret za ove dvije momčadi ove sezone. Momčadi koje su dugo godina igrale u zajedničkoj ligi, po prvi puta će se susresti od osamostaljenja. Susret se igra u Skoplju, gdje Vardar vrlo teško gubi. Susret počinje u 20:45 sati.

Vardar - Dinamo Zagreb, Sedloski

Vardar – Dinamo Zagreb, Sedloski

Vardar je obrani naslov u Makedoniji, a do novog uspjeha doveo ih je igrač koji je svojevrsna legenda na Maksimiru Goce Sedloski. Vardar je vrlo dobar na svom terenu gdje vrlo teško gubi utakmice, a i prošle sezone iz kvalifikacija za Ligu prvaka ispali su bez poraza od vrlo dobrog APOEL-a. Momčad koja je vrlo organizirana i čvrsta, te igra na kontre i polukontre iz kojih prijeti suparnicima. Sedloski svakako dobro poznaje Dinamo i pokušati će zaustaviti glavne adute protivničke momčadi. Svakako da se Vardar neće nadigravati s Dinamom, jer tu nemaju šanse, ali će kroz agresiju pokušati doći do pogotka. Ipak njihov primarni cilj je u ovom susretu ne primiti pogodak i nadati se pogotku u uzvratu. Razlika u kvaliteti je vrlo velika, ali Vardar je vrlo čvrst protivnik, pa se ne očekuje golijada. Problem je svakako i ne igranje jednog od najboljih ofenzivnih igrača Blaževskog.

 

 

Dinamo je ponovno osvojio duplu krunu, ali u Maksimiru su se dogodile velike promjene. I to ne u samoj momčadi, već na klupi gdje je sada Zlatko Kranjčar jedna od najvećih legendi kluba. Klupu je napustio Zoran Mamić, a načelno u klubu više nije ni Zdravko Mamić koji ipak i dalje vuče sve poteze. Momčad je ostala gotovo ista, odnosno pojačana nekim igračima. Klub su napustili Brekalo i Husejinović, ali oni nisu bili u prvoj momčadi. Ipak Dinamo ima dosta izostanaka, a očekuju se i odlasci nekih važnih igrača. Za ovaj susret najveći je upitnik nastup Marka Pjace koji je prehlađen, a da li će nastupiti znati će se tek na dan utakmice. Inače Pjaca se oprašta od Dinama i nakon dva dvoboja sa Vardarom preći će za 25€ u Juventus ili Milan.

Od ostalih igrača nema Eduarda, koji je ujedno i na izlaznim vratima kluba, a nedovoljno je spreman i Pivarić koji je ostao u Zagrebu. Ima tu naravno još izostanaka, ali ovo su svakako najbitniji. Kranjčar je tijekom priprema imao problema s realizacijom i na tome će morati najviše raditi. Za Dinamo je ključno da se u Zagreb vrati sa pozitivnim rezultatom, jer forma sigurno nije na vrhuncu, a Skopje je tradicionalno neugodno gostovanje.

 

 

Ove dvije momčadi odigrale su mnogo međusobnih susreta, ali oni datiraju iz vremena Jugoslavije. Dinamo je naravno u tim dvobojima bio puno uspješniji, ali Skopje je znalo biti vrlo vruće gostovanje, gdje su modri znali gubiti bodove. Prije utakmice je Dinamo favorit na kladionici, ali u ovoj fazi je vrlo teško znati točno u kakvoj je tko formi. Najbolji koeficijent – Betfair  1.80.

2016-07-11 19_40_27-Vardar Skopje v Dinamo Zagreb UEFA Champions League Betting Odds _ Betfair

Ipak mnogo realnij opcija u ovom slučaju je manje od 2.5 gola na susretu. Dinamo ima problema s realizacijom i to vuku još od prošle sezone, a upitan je i nastup najboljeg igrača Pjace. S druge strane Vardaru je jako važno sačuvati mrežu netaknutom i sigurno se neće nadigravati s Dinamom. Nedostaje im također vrlo važni ofenzivni igrač Blaževski što im sigurno neće pomoći. Vrlo je teško očekivati da ćemo gledati golijadu, a utakmica bi s mogla odlučivati tek u Zagrebu. Koeficijent na manje od 2.5 gola je najbolji u bet365 kladionici 1.65.

Manje 2

Betfair je na koeficijentu 1.61.

2016-07-11 19_45_09-Vardar Skopje v Dinamo Zagreb UEFA Champions League Betting Odds _ Betfair

 

BETFAIR

BET365

 

 

 

 

Oznake: