Malaga – Cordoba, Primera, 15.3.2015.

U nedjelju će se u Malagi na stadionu La Rosaleda odigrati Andaluzijski derbi između domaće Malage i Cordobe. Malaga nema imperativa, ali se ipak možda još uvijek nada da može dohvatiti Villarreal i osigurati Europsku ligu, dok je za Cordobu svaka utakmica biti ili nebiti, a ovo im je jedna od posljednjih šansi da krenu prema pozicijama koje garantiraju opstanak u ligi.

Malaga u posljednjih 5 susretima tri pobjede i dva poraza, ekipa je koja igra promjenjivo, jer među tim pobjedama je i pobjeda od 1:0 na Camp Nou. Ipak sve osim pobjede u ovom susretu bilo bi iznenađenje. Jedini igrač koji je ozlijeđen je Javi Guerra.

Cordoba s druge strane niže poraz za porazom i eventualno postoji neka nada da agresivnijom igrom u derbiju pokušaju napraviti neko iznenađenje. Od ozlijeđenih igrača na popisu je tek Iago Bouzon, a suspendiran je Inigo Lopez.

Jedina nada Cordobe je da je u posljednjem međusobnom ogledu ovih dviju momčadi slavila 2:0 i to upravo na La Rosaledi.  U posljednjih 5 susreta ima dvije pobjede Cordoba, a tri Malaga.

 

Za očekivati je nešto tvrđu i agresivniju utakmicu, pošto se radi o derbiju (lokalnom), a Cordoba se još uvijek bori za opstanak pa će na svaki način pokušati doći do boda ili bodova. Malaga je u svakom slučaju kvalitetnija, pa je za očekivati da će Cordoba zaigrati agresivnije kako bi to anulirala.

Utakmicu sudi Jose Luiz Gonzalez Gonzalez, jedan od strožih sudaca u Primeri, koji ove sezone ima prosjek od 6,54 kartona po utakmici. Spomenut ćemo samo njegove zadnje tri utakmice, pa je tako u utakmici između Seville i Espanyola podijelio čak 11 žutih i jedan crveni karton, dok je utakmicu između Valencije i Getafea, odnosno Real Madrida i Villareala priveo kraju uz 7 dodijeljenih žutih kartona.

Malaga ove sezone ima prosjek od 2,81 kartona po utakmici, dok Cordoba sa svoji 2,69 ne zaostaje puno.

Ukoliko uzmemo u obzir da se radi o derbiju i da će biti uzavrele strasti na terenu, kao i to da sudi jedan od sudaca koji se zna razmahati kartonima i čiji prag tolerancije na prigovore i startove nije na najvišem nivou, za očekivati je da ćemo gledati utakmicu sa velikim brojem žutih kartona.

Bet365 ima daleko najmanju granicu kada je klađenje na broj kartona u pitanju, pa tako daju 1,85 za over 6,0 kartona. Važno je znati da se, kada je klađenje na kartone u pitanju, kod Bet365 kladionice crveni karton računa kao dva kartona što svakako ide u prilog igračima koji igraju više kartona.

U ovom slučaju, ukoliko bude 6 kartona na utakmici bet365 računa koeficijent 1,00 i igračima vraća novac, dok bi sa 7 i više kartona oklada bila dobitna. Druge kladionice su stavile višu granicu, pa sugeriramo da ovu okladu, ukoliko igrate, odigrate kod Bet365 kladionice budući da je granica najniža a time i vjerojatnost za prolaz oklade najpovoljnija po Vas odnosno nas.