MLB Chicago Cubs – St. Louis Cardinals

Kreće novo razdoblje za renovirane Cubse. Ekipa iz grada vjetra je doživjela mnoge promjene. Jedna od njih je i promjena menadžera, a na to mjesto su postavili jednog od najboljih, Joe Maddon. On je iz Tampe preselio u Chicago i sada će pokušati napraviti pobjedničku ekipu, a to naravno od njega i očekuju.
– Želim da ova divizija (NL Central) postane najbolja u cijeloj ligi. Želim da postane vrlo jaka, jer što je divizija snažnija to ćemo mi biti bolja ekipa. To je način na koji ja gledam na sve to – rekao je spomenuti menadžer Cubsa.

Najveće pojačanje u Cubsima je svakako renomirani bacač Jon Lester, koji je najveći dio svoje karijere proveo u čuvenim Boston Red Soxima, a pola prošle sezone je odradio u Oakland Athleticsima. Upravo će Jon Lester danas započeti utakmicu za Cubse. Lester je prošle sezone ostvario 16-11 omjer uz sjajan 2,46 ERA. Upisao je impresivnih 220 strikeouta kroz 219,2 inninga.

Maddon-CubsŽelim da ova ekipa napravi puno toga. Imamo mnogo talenata i mladih igrača koji su sjajni. Ako uspijemo spojiti sve karike onda možemo pucati na visoko – Izjavio je Jon Lester dva dana uoči otvorenja sezone.

Lester je bacač koji svakoj ekipi može zagorčati život i  definitivno je njegovo dovođenje pravi potez generalnog  menadžera Tea Epsteinea. Ovaj ljevoruki bacač je u karijeri tokom regularne sezone bacao tek sedam inninga protiv današnjeg protivnika, no u tom periodu mu ERA 2,45 što znači da bi Cardinalsi itekako mogli imati problema sa njim.

Gosti iz St. Louisa su jedna od najboljih MLB ekipa zadnjih godina, ali i u povijesti lige. Oni konstantno ulaze u doigravanja i uvijek su pri samom vrhu. Ove sezone im je cilj naravno isti. Pojačali su ekipu sa jako dobrim udaračem iz Atlante Jasonom Heywardom koji će sasvim sigurno pridonijeti svojom kvalitetom. Cardinalsi nisu previše mijenjali u svom rosteru, zapravo je dolazak Heywarda najveći transfer ove sezone.

Gosti iz St. Louisa će danas na mound poslati svog bacačkog asa Adama Wainwrighta. On je odradio sjajan posao prošle sezone gdje je upisao 20-9 omjer uz 2,38 ERA što mu je druga sezona u nizu gdje je ostvario ERA ispod 3,00.

Cubsi imaju šansu biti jako dobri, baš kao i mi. Kako sezona odmicati onda će nam svima biti jasnije gdje smo i što smo – kratko je rekao bacački as Cardinalsa.

adam-wainwright-CardsWainwright je kroz karijeru odbacao jako puno utakmica protiv Cubsa i njegov ukupni omjer protiv njih je 11-7 uz 4,09 ERA. Valja napomenuti da je imao dosta problema protiv sluggera Cubsa Anthonya Rizza koji je u karijeri protiv njega upisao .333 udarački prosjek uz jedan home run.

Biti će ovo definitivno velika borba divizijskih rivala, no prednost u ovoj sezoni zaslužuju iskusni Cardinalsi bez obzira na to što su se Cubsi dodatno pojačali. Objektivno gledajući, St. Louis je jača i kvalitetnija ekipa sa dubljom bacačkom rotacijom i za vjerovati je da će oni to bolje iskoristiti.

Autor: Danny

Oznake: