NY Mets – St. Louis Cardinals; 18.05.2015 MLB

UTAKMICA DANA U VELIKOJ JABUCI

Ekipa NY Metsa (22-16) je odigrala sasvim solidnu seriju protiv Milwaukee Brewersa te su pobijedili sa 2-1 u seriji. Startni bacači su odradili sjajan posao u zadnje dvije utakmice gdje su Metsi uzeli isto toliko pobjeda. Pobjede su nešto na što se oni moraju fokusirati i pokušati održavati svoje vodstvo u diviziji jer ekipa Washingtona je u odličnoj formi i sve su im bliže. Ono što treba napomenuti je činjenica da Metsi doista igraju sjajno na svom Citi fieldu gdje su ostvarili 15-4 omjer. Sve im ide bolje kada su pred svojim navijačima. Bolji su u napadu, bacači odrađuju daleko bolji posao i čini se da će to biti ključ za njih ove sezone.

Gdje god igraš uvijek moraš dati najbolje od sebe, no naš teren nam itekako odgovara i tu se osjećamo vrlo ugodno. Ponekad nema odgovora zašto baš tu igramo puno bolje, no ako je tako onda neka tako i ostane. Nadamo se pozitivnim rezultatima, iako nas čeka jako teška serija protiv Cardinalsa – komentirao je menadžer Metsa Terry Collins uspjeh svoje ekipe na domaćem terenu i najavio novu seriju.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Cardinalsi (25-12) su definitivno jedna od najboljih ekipa lige. Doista igraju odlično, jako teško ih je savladati u bilo kojem segmentu igre. U zadnjoj seriji su doživjeli prvi serijiski poraz na svom terenu ove sezone. Detroit je bio bolji sa 2-1. Protiv Metsa im nikako neće biti lako, jer oni su ove sezone daleko bolja ekipa i doista je teško reći što očekivati. Jedino je sigurno da ćemo vidjeti jako puno dobrih bacačkih duela, a jedan od njih ćemo vidjeti i danas kada će na mound stati as Metsa i odlični Lackey iz Cardsa.

ST. LOUIS, MO - AUGUST 3: Starter John Lackey #41 of the St. Louis Cardinals pitches against the Milwaukee Brewers in the first inning at Busch Stadium on August 3, 2014 in St. Louis, Missouri. (Photo by Dilip Vishwanat/Getty Images)

ST. LOUIS, MO – AUGUST 3: Starter John Lackey #41 of the St. Louis Cardinals pitches against the Milwaukee Brewers in the first inning at Busch Stadium on August 3, 2014 in St. Louis, Missouri. (Photo by Dilip Vishwanat/Getty Images)

As Metsa je naravno Matt Harvey (5-1; 2,31 era) koji je pravo oličenje dominacije. Nakon teške ozljede zbog koje je propustio kompletnu prošlu sezonu, Harvey se vratio u velikom stilu. Pet pobjeda na samom početku sezone je velika stvar za takvog bacača. Njegov zadnji start je doista bio sjajan kada je ekipu Chicago Cubsa ostavio na nula runova kroz sedam izmjena uz devet strikeouta čime je izjednačio osobni rekord u ovoj sezoni.

Osjećao sam se doista dobro. Žao mi je što na koncu nismo uzeli pobjedu, no tako je to u ovom sportu – kratko je rekao Harvey nakon utakmice.

Harvey je ove sezone upisao sedam startova. U tom periodu je bio pobjednik pet puta te je imao samo jedan poraz. Šest puta je ekipe ostavljao na tri ili manje runova i samo je jednom dopustio više od šest hitova na jednoj utakmici. Na Citi fieldu je upisao 3,32 era dok u karijeri protiv Cardinalsa upisuje 0-2 omjer i 3,00 era.

Spomenuti John Lackey (2-2; 3,22 era) će započeti utakmicu za goste. Iza njega je vrlo problematičan start gdje je na moundu proveo samo pet izmjena. Imao je jako puno problema sa kontrolom te je prošetao petoricu udarača. Bez obzira na to, Lackey je u seriji od četiri utakmice gdje mu nitko nije uspio napraviti više od tri runa i to je jako dobra uvertira pred ovakvu utakmicu. U gostima je ove sezone imao dosta problem te je kroz tri starta ostvario 5,82 era. U karijeri je protiv Cardsa imao dva starta gdje je upisao 1-0 omjer uz 2,70 era.

U zadnjih deset međusobnih utakmica ove dvije ekipe su podijelile pobjede te ih je svatko uzeo po pet. Treba napomenuti kako su u zadnjih 12 utakmica ove dvije ekipe 11 puta završile na manjem broju runova od zadane margine.

[touchcarousel id=’2′]