NY Yankees – Boston Red Sox; 11.04. MLB

SINOĆ SU IGRALI MARATON OD ŠEST SATI

Ovaj vječni derbi je sinoć dobio novu dimenziju, te su ove dvije ekipe odigrale nevjerojatnih 19 inninga, što je sveukupno rezultiralo utakmicom od šest sati i pobjedom Bostona od 6:5. Neki udarači su imali priliku čak devet puta stati u udarački box, što neki ne uspiju niti u dvije utakmice, doista show.

Malo sam umoran sada, moramo se što prije pripremiti za novu utakmicu – rekao je kratko ponajbolji udarač Soxa David Ortiz.

Tako je započela serija ova dva velika rivala koji čine najveći derbi u baseballu. Boston će probati doći do nove pobjede i na mound će poslati Joea Kellya. On je na sredini prošle sezone razmijenjen u Soxe iz St. Louisa. U dresu Soxa je upisao 6-4 omjer i ne baš pohvalni 4,20 era. Tokom spring treninga je imao problema sa utegnućem biceps, no čini se da je sada potpuno zdrav.

Joe-Girardi-2

Osjećam se dobro i nemam nikakvih problema. Spreman sam započeti sezonu i pomoći svojoj ekipi da pobjeđuje utakmice – ispričao je Kelly.

On ima potencijal koji mora iskoristiti, imao je trenutke u kojima je itekako dominirao i pokazivao veliku snagu, a Soxi se nadaju da on to može prikazivati u budućnosti. Po svojoj kvaliteti on je svakako jedan od njihovih boljih bacača.

Domaćin će se pouzdati u desnorukog Adama Warrena, koji je zapravo pobijedio i izborio se za peto mjesto u rotaciji Yankeesa. Na spring treningu je pokazao jako puno i završio je taj period sa 2,70 era kroz 16 izmjena. Danas će započeti tek svoju četvrtu utakmicu u karijeri.

On se dokazao i pokazao kolike su njegove kvalitete, tako da ja tu nemam nekih prevelikih briga. Znam da može jako puno, samo to mora pokazati nama ali i sebi – rekao je menadžer Yankeesa Joe Girardi.

Obje ekipe su uložile u ovu sezonu, posebice Boston koji ponovno podjseća na ekipu koja je 2013. osvojila naslov. Izgledali su baš ovako, moćno, fokusirano i imali su pravi duh ekipe, one pobjedničke ekipe. Yankeesi su konačno zdravi, no koliko će napraviti reći će nam oni sami.

Oznake: